EN CZ SK

OBERMEYER HELIKA SPOLUPRACUJE NA VÝSTAVBĚ PARKOVACÍHO DOMU V PRAZE 9 NA ČERNÉM MOSTĚ

Released: 23. 10. 2017 10:09 OBERMEYER HELIKA

Architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář Obermeyer Helika spolupracuje na realizaci nového parkovacího domu v Praze 9 na Černém Mostě, který bude zařazen do celoměstského systému P+R. Jeho uvedení do provozu je plánováno na konec roku 2020. Obermeyer Helika zpracovává potřebné projektové dokumentace včetně autorského dozoru. Dále zajišťuje potřebnou technicky-poradenskou činnost při zpracování žádosti o dotaci. Investorem projektu je Magistrát hl. m. Prahy v zastoupení Oboru strategických investic.

Veřejně prospěšná stavba parkovacího domu typu P+R (park and ride, tj. zaparkuj a jeď) vznikne na místě stávajícího pozemního parkoviště v Chlumecké ulici a výrazně zvýší parkovací kapacitu – nově poskytne až 880 parkovacích stání. Obermeyer Helika vypracovala dokumentaci pro územní rozhodnutí. V současné době připravuje dokumentaci pro vydání stavebního povolení. Obermeyer Helika průběžně poskytuje technickou pomoc při zpracování žádosti o dotaci, po vydání stavebního povolení bude pracovat na dokumentaci pro výběr zhotovitele a v průběhu realizace stavby zajistí autorský dozor. Zahájení výstavby je předběžně navrženo na první kvartál 2019 a s dokončením se počítá na konci roku 2020.

Obermeyer Helika využívá při tvorbě projektové dokumentace pro nový parkovací dům moderní způsob projektování v BIM (Building Information Modeling) – program Autodesk Revit. Základem budovy bude železobetonový monolitický skelet, do kterého jsou vloženy zateplené vestavby s provozy vyžadujícími úpravu vnitřního prostředí. Fasáda bude částečně pokryta zelení pro zlepšení prostředí a zpříjemnění okolí hlavní komunikace.

„Spolupráce na tomto projektu je pro nás velkou příležitostí nejen z odborného hlediska, ale je to také možnost podílet se na zlepšení dopravní situace uvnitř Prahy a na snížení smogové zátěže v hlavním městě. Nové záchytné parkoviště navíc řidičům ušetří čas při jejich cestě do Prahy a zpět i potíže s parkováním, kterým by v centru města museli čelit,“ říká vedoucí projektu architekt Radovan Chládek a dodává: „Projekt nového parkovacího domu přinese pohodlné a bezpečné parkování až pro 880 automobilů i moderní zázemí pro řidiče.“

Více o společnosti Obermeyer Helika a. s.:

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším architektonickým, projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti architektury, projektování, konstrukcí a dopravních staveb, TZB a šetrných budov, projektového managementu a odborného technického poradenství. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží rezidenční komplexy, obchodní centra, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, objekty sloužící zdravotnictví a lázeňství, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Chodov, Černý Most a Quadrio, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí.

Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Kontaktní údaje:

Crest Communications a.s.
Pavlína Skřivánková
Account Executive
pavlina.skrivankova@crestcom.cz

Images
P+R_Černý_Most_vizualizace.jpg
Vizualizace nového parkoviště na Černém Mostě
Current Clients
Referential Clients
phone: +420 731 613 608
phone: +420 596 620 435 – 6