EN CZ SK

AFI EUROPE V LOŇSKÉM ROCE PRONAJALA 8 000 METRŮ ČTVEREČNÍCH KANCELÁŘSKÝCH PLOCH A PRODALA 200 BYTŮ

Released: 10. 1. 2019 10:16 AFI EUROPE

Developer AFI EUROPE bilancuje výsledky za loňský rok. V segmentu kancelářských nemovitostí v Praze loni zkolaudoval administrativní komplex AFI Vokovice na Evropské třídě ve Vokovicích, zahájil výstavbu první komerční budovy v projektu AFI City na bývalém brownfieldu ve Vysočanech se 17 000 m2 pronajímatelných ploch a 100% pronajal budovu AFI Karlín, která má unikátní systém vertikálních zahrad v rámci celé střední Evropy. Za úspěchem na trhu kanceláří nezaostával ani prodej bytů v hlavním městě, podpořený vysokou poptávkou a výhodnějšími podmínkami hypoték, které panovaly až do loňského října. Společnost prodala celkem 200 bytů v projektech Tulipa City u stanice metra Kolbenova a Tulipa Třebešín na rozhraní pražského Žižkova a Strašnic.

„Aktuálně stavíme již třetí a čtvrtou fázi Tulipy Třebešín, přičemž během prvního čtvrtletí letošního roku zde plánujeme představit nový koncept bydlení ve viladomech. Zároveň ve třetím kvartálu dokončíme druhou fázi projektu Tulipa City," komentuje Doron Klein, generální ředitel společnosti AFI EUROPE pro Českou republiku a Rumunsko, a dodává: „Kancelářské a komerční plochy k pronájmu nabízíme v budově A v AFI City a posledních 20 % volných ploch zbývá v AFI Vokovice. Vedle toho intenzivně jednáme o nových akvizicích, přičemž kromě Prahy zvažujeme také krajská města."

www.afi-europe.eu

AFI EUROPE Czech Republic, dceřiná společnost skupiny Africa Israel Investments, je předním mezinárodním investorem a developerem v oblasti komerčních a bytových nemovitostí se zaměřením na realitní trhy střední a východní Evropy. AFI EUROPE Czech Republic působí v České republice od roku 1997, kde dokončila celou řadu úspěšných projektů: nákupní centra Palác Flora a AFI Palác Pardubice, rezidenční komplexy Korunní Dvůr, Tulipa Rokytka a Tulipa Modřanská rokle nebo logistický park D8 European Park. Na poli kancelářských nemovitostí AFI EUROPE Czech Republic dosud realizovala tři fáze administrativního centra Classic 7 Business Park, AFI Karlín a AFI Vokovice v Praze 6 - Veleslavíně. Aktuálně je ve výstavbě osmnáctipodlažní budova A v multifunkčním projektu AFI CITY ve Vysočanech na bývalém brownfieldu u stanice metra Kolbenova. Projekt zahrnuje nejen administrativní, ale i obchodní a rezidenční část. V procesu výstavby jsou také rezidenční projekty Tulipa Třebešín v Praze 3 a Tulipa City v Praze 9.

Denisa Kolaříková

email: info@crestmorava.cz
phone: +421 904 283 825
email: management@crestcom.sk