EN CZ SK

LINKCITY V ROCE 2018: VSTUP DO LOGISTICKÉHO SEGMENTU, NOVÝ FINANČNÍ PARTNER A PRVNÍ DOKONČENÝ PROJEKT

Released: 25. 1. 2019 9:35 LINKCITY

Linkcity Czech Republic, člen mezinárodní developerské skupiny Bouygues, zažil vloni v mnoha ohledech zlomový rok. Do té doby developer převážně rezidenčních nemovitostí uvedl v březnu 2018 na trh novou značku LiNK Logistic Industry, se kterou vstoupil do segmentu industriálních nemovitostí v České republice a na Slovensku. Ve spolupráci s novým finančním partnerem, skupinou Cromwell Property Group, již v říjnu dokončil a téměř z 90 % obsadil logistický areál LiNK Hradec Králové s 8 376 metrů čtverečních pronajímatelných ploch. Projekty, na kterých Linkcity aktuálně pracuje, představují více než 200 000 metrů čtverečních průmyslových a logistických ploch. Přibližně 30 000 metrů čtverečních přitom hodlá realizovat v letošním roce.

„Rok 2018 byl pro nás obdobím změn, kdy jsme se soustředili na spuštění našich logistických projektů a přípravu nových rezidenčních nemovitostí: revitalizaci areálu bývalého státního podniku Tesla Pardubice a další fázi projektu Chrudimpark, jejíž dokončení plánujeme v listopadu letošního roku. Kromě toho připravujeme také jeden rezidenční projekt v Praze a jeden v Pardubicích, jejichž výstavbu s ohledem na povolovací procesy zahájíme pravděpodobně v roce 2020," komentuje Zdeněk Kašpar, Business Development Director ve společnosti Linkcity Czech Republic.

www.linkcity.cz

Linkcity Czech Republic a. s. je členem stavebního koncernu VCES a mezinárodní developerské sítě Linkcity, která patří do skupiny Bouygues [čti Bujk]. Linkcity se zaměřuje na projektování, výstavbu, financování a údržbu komerčních nemovitostí v 9 zemích západní a střední Evropy včetně České republiky a Slovenska. Využívá přitom pevného zázemí globální společnosti, které kombinuje s výbornou znalostí lokálních trhů. V oblasti rezidenční výstavby v České republice dosud realizovala více než 1 000 nových bytů v projektech, jako je například Rezidence Chrudimpark, Oáza Michle, Top House Wellnerova v Olomouci nebo Bytový dům Harfa v Praze. V loňském roce společnost rozšířila své developerské aktivity o průmyslové a logistické nemovitosti. Pod značkou LiNK Logistic Industry již dokončila logistický areál LiNK Hradec Králové. V nejbližších letech chystá dalších více než 200 000 m2 průmyslových a logistických nemovitostí v České republice a na Slovensku. Ty vzniknou v blízkosti velkých měst s využitím inovativních nástrojů a moderních řešení v souladu se současným trendem automatizace a udržitelné výstavby.

Aktuality ze světa Linkcity Czech Republic naleznete na sociální síti LinkedIn.

Denisa Kolaříková

Gsm: +420 731 613 606
email: denisa.kolarikova@crestcom.cz

Kamila Čadková