EN CZ SK

POČET NEMOCNÝCH RAKOVINOU VZRŮSTÁ. NEPODCEŇUJTE PREVENCI! RADÍ POJIŠŤOVNA METLIFE

Released: 13. 5. 2019 13:54 MetLife

Na středu 15. května připadá Český den proti rakovině, letos za zaměřením na plicní karcinomy. Tato nemoc patří k světově nejrozšířenějším závažným onemocněním. Jenom v České republice každý rok onemocní více než 95 000 lidí, mezi pacienty mírně převažují muži. A počet nemocných dále narůstá. Díky stále se zlepšující zdravotní péči a novým léčebným metodám se řadě pacientů daří s rakovinou úspěšně bojovat, přesto u nás každoročně zemře více než 25 tisíc nemocných. Náklady na léčbu jsou navíc vysoké, proto se vyplatí mít kvalitní životní pojištění, které dokáže pokrýt nejen výdaje spojené s léčbou, ale rovněž zabezpečí rodinu v případě výpadku příjmu.

K nejčastějším typům rakoviny patří karcinom prsu u žen a prostaty u mužů, těsně následují rakovina tlustého střeva a konečníku a karcinom plic. Právě ten je nejčastější příčinou úmrtí v důsledku rakoviny. Nejohroženější skupinou jsou lidé nad 60 let, rakovina se však vyskytuje i u osob výrazně mladších.

Přestože rakovina je stále jednou z nejobávanějších chorob, většina jejích typů je při včasné diagnóze velmi dobře léčitelná. „V případě rakoviny je velmi podstatné zahájit léčbu co nejdříve. Pojišťovna MetLife jako jediná na trhu kryje diagnózu Karcinomu in Situ v rozsahu celého těla. Jedná se o rakovinu raného stádia, která má jasně ohraničenou strukturu a také ještě nedošlo k metastázím," vysvětluje František Špulák, Marketing and Communication Executive pojišťovny MetLife.

Vyplatí se tedy nepodceňovat prevenci a chodit na pravidelné lékařské prohlídky - k praktickému lékaři, v případě žen ke gynekologovi a v případě mužů k urologovi. Pečovat o zdraví je však třeba nejen prostřednictvím občasných lékařských prohlídek, ale i vyváženou stravou, sportem či omezením cigaret. To všechno se navíc může promítnout do ceny pojištění. „Pokud se o sebe staráte, nekouříte, nezanedbáváte prevenci a celkově vedete zdravý životní styl, máte v rámci pojišťovny MetLife nárok na výrazné slevy," dodává František Špulák.

Marcela Štefcová
Ostrovní 126/30
gsm: + 420 731 613 669
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory
Pojišťovna MetLife (MetLife Europe d.a.c.) nabízí své služby v České republice od roku 1992. Dlouhodobě se umisťuje v žebříčku top deseti nejvyužívanějších pojišťoven v oblasti životního pojištění. MetLife Europe d.a.c. je dceřinou společností MetLife, Inc., která vznikla již v roce 1868 a v současnosti spravuje pojistky 100 milionů klientů ve více než 40 zemích světa. Široká produktová nabídka zahrnuje zejména investiční životní pojištění, úrazové pojištění, speciální druhy pojištění pro ženy nebo děti či zaměstnanecké benefity.

Current Clients
Referential Clients
phone: +420 731 613 608
phone: +420 596 620 435 – 6