EN CZ SK

ŠTĚRKOVNA OPEN MUSIC 2019 NABÍDNE NEVÍDANÝ BALKAN BATTLE LIVE

Released: 18. 7. 2019 9:15 NEW WIND PRODUCTION S.R.O.

Ne nadarmo se hudební festival ŠTĚRKOVNA OPEN MUSIC nazývá festivalem mimořádných projektů. O ojedinělý zážitek se postará energický balkánský souboj Balkan Battle Live, který vás roztančí a rozproudí vám krev v žilách. Mimořádnost hudebnímu svátku dodá světová premiéra Symphonic Dance Music. ŠTĚRKOVNA OPEN MUSIC 2019 nabídne mimo jiné i nejlepší české a slovenské kapely, jako třeba Chinaski, Lucii Bílou, Divokej Bill, Čechomor a mnoho dalších. Festival se koná 25. – 27. července na břehu hlučínské štěrkovny. Lístky na festival jsou k dispozici online na ticketstream.cz i na místě.

Hlučínský Balkan Battle Live představuje malou ukázkou, jak probíhají tradiční soutěžní festivaly, které se konají po celém Balkáně. Letošní vyzyvatel, makedonská kapela Džambo Aguševi Orkestar, je považována za nejoriginálnější balkánskou dechovku současnosti, která je schopna zahrát cokoli. Svérázným a osobitým stylem doplňují tradiční balkánskou dechovku o prvky swingu, jazzu, popu a slavnou filmovou hudbu. Tento jedinečný projekt lze zažít pouze letos poslední červencovou sobotu na břehu hlučínské štěrkovny.
Temperamentní styl hudby, který vyniká svou nespoutanou divokostí, svižností a melodičností podtrhne a zakončí sobotní večer. V letošním čtvrtém ročníku se proti sobě utkají vyzyvatel a loňský vítěz makedonská skupina Džambo Aguševi Orkestar s vynikající srbskou kapelou Bojan Krstić Orkestar. „Mezinárodní hudební bitva je opravdu mimořádná, kterou neuvidíte na běžných festivalech. V minulých ročnících jsme měli možnost vidět například nejrychlejší dechovku světa kapelu Fanfare Ciocârlia. Jedná se o nevšední projekt, kterému ale chceme dát tradici, z tohoto důvodu kapely soutěží o speciální putovní pohár z dílny hlučínského sochaře Petra Gerycha, který znázorňuje Motýla, znak našeho festivalu," dodává David Moravec, pořadatel festivalu.
Kdo zvítězí a získá putovní pohár, rozhodne, jak je již tradicí, samotné publikum svým intenzivním a hlasitým potleskem. „Našim soupeřem bude vynikající srbská dechovka, Bojan Krstić Orkestar, se kterými se dobře známe a respektujeme se navzájem, ale když stojíme proti sobě v hudebním souboji, nikdo nezná bratra. I když nejde o život, tak vítězství je věcí jména a cti každé kapely," říká loňský vítěz, Džambo Agušev, trumpetista a lídr Džambo Aguševi Orkestar.
Festival ŠTĚRKOVNA OPEN MUSIC není jen o nadupaném programu, ale i o pohodlí účastníků a tomu pomůžou letošní novinky. Bezhotovostní platební systém v celém areálu festivalu, který bude zajištěn pomocí čipů, na které si návštěvníci nahrají kredit. Dále pak charitativní projekt úschovna a půjčovna „Kola pro Afriku", Silent disco, rychlovýčepy a zdarma svozové autobusy Outlet Arena Moravia (OAM), letošního partnera festivalu. „V rámci našeho partnerství budou pro všechny festivalové účastníky s platnou páskou zajištěny pravidelné svozové autobusy, které budou vyjíždět každou hodinu zdarma z areálu festivalu do OAM. Na hudební fanoušky bude u nás čekat welcome drink a dodatečné extra slevy nejen na oblečení, ale také do jídelní zóny," říká Šárka Kreissová, marketingová manažerka OAM.
Lístky na ŠTĚRKOVNU OPEN MUSIC 2019 koupíte online na webu ticketstream.cz, v prodeji jsou vícedenní vstupenky v hodnotě 1 109 Kč a jednodenní vstupenky za 500 Kč. Vstupenky si můžete vyzvednout přímo před vstupem do areálu nebo předem 24. července v infostánku OAM. Více informací včetně programu naleznete a na stránkách festivalu www.sterkovnamusic.com nebo na FB ŠTĚRKOVNA OPEN MUSIC 2019. Generálním partnerem je stavební firma STRAUB s.r.o, hlavním partnerem OUTLET ARENA MORAVIA a společnost ČEZ.

Images
ŠOM_Ilustrační foto 2_ Balkan Battle Live v roce 2018.jpg
ŠOM_Ilustrační foto_ Balkan Battle Live v roce 2018.jpg
Current Clients