EN CZ SK

DACHSER BUDUJE NOVÚ POBOČKU V NEMECKU

Released: 8. 8. 2019 14:53 DACHSER SLOVAKIA

Po nedávnom oznámení o rozvoji svojho areálu v Lozorne pri Bratislave začal poskytovateľ logistických služieb Dachser s výstavbou novej pobočky aj na severe Nemecka v Neumünster.

Dachser tu buduje prekládkový terminál pre priemyselné tovary a potraviny v priemyselnej oblasti Neumünster v Isarstrasse a táto investícia vyjde zhruba na 17,4 miliónov eur. Dokončenie stavby je predbežne plánované v treťom štvrťroku 2020. V novom logistickom centre bude pracovať okolo 30 zamestnancov.

Slávnostné položenie základného kameňa sa v Isarstrasse uskutočnilo 7. augusta 2019 za účasti starostu Neumünster doktora Olafa Tauras a riaditeľa European Logistics Dachser v Nemecku Alexandera Tonny, ktorý zodpovedá za nemeckú pobočku obchodných liniek European Logistics (pozemná preprava a zmluvná logistika pre priemyselné podniky).

Stavebné práce začnú na pozemku s veľkosťou 57 000 m2 začiatkom septembra. Celková plocha terminálu bude 6 700 m2, pričom 5 000 m2 bude určených pre priemyselné tovary a zvyšných 1 700 m2 bude disponovať chladením a bude určených na prepravu potravín. Zariadenie bude mať 76 stojísk pre nakládku a vykládku tovaru. Súčasťou terminálu bude tiež administratívna budova s plochou 1 000 m2.

„Neumünster sa stane jedným z kľúčových terminálov Dachser na severe Nemecka. Táto nová lokácia bude priamo napojená na našu rozsiahlu európsku sieť pozemnej dopravy," hovorí Tonn a dodáva: „Nová stavba bude plne zodpovedať najnovším štandardom a v rámci regiónu ponúkne bezpečné a dlhodobo udržateľné pracovné príležitosti v logistickom sektore."

Nový terminál Dachser v Neumünster nahradí doteraz využívaný partnerský terminál 17111 Transit Transport & Logistik. V budúcnosti bude toto miesto slúžiť takmer celému Šlezvicko-Holštajnsku, kým však nebude výstavba novej pobočky Dachser dokončená, spolupráca bude pokračovať. Nová lokácia má výbornú dopravnú dostupnosť, pretože sa nachádza v tesnom susedstve diaľnice B205 s priamym prístupom na diaľnicu A7.

Základné informácie o spoločnosti DACHSER Slovakia a. s.
História spoločnosti DACHSER sa začína v roku 1995, kedy bola založená spoločnosť Lindbergh Air Freight, s.r.o. Zameranie aktivity spoločnosti v prvom roku bolo v poskytovaní kompletných zasielateľských služieb pri preprave leteckých zásielok. Následne po predložení požiadaviek od zákazníkov sa aktivity rozvinuli aj na poskytovanie námornej a pozemnej prepravy. V roku 2004 sa spoločnosť stáva súčasťou nemeckej logistickej spoločnosti DACHSER a až do roku 2009 vystupuje na trhu pod menom LINDBERGH & DACHSER a. s. Od 1. 1. 2010 spoločnosť pôsobí na trhu pod obchodným menom DACHSER Slovakia a. s. Premenovaním bol zavŕšený integračný proces spoločnosti do celosvetovej siete koncernu DACHSER. V súčasnosti má DACHSER na Slovensku 5 pobočiek, v ktorých pracuje pres 200 zamestnancov.

Základné informácie o skupine DACHSER
Rodinná spoločnosť DACHSER so sídlom v nemeckom Kemptene je popredným európskym poskytovateľom logistických služieb. DACHSER poskytuje komplexnú prepravnú logistiku, skladovanie a individuálne zákaznícke služby v troch obchodných oblastiach: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Ponuku dopĺňajú ďalšie služby ako kontraktná logistika, konzultácie a poradenstvo a špecifické riešenia prispôsobené na mieru jednotlivým odvetviam. Vďaka komplexnej dopravnej sieti ako v Európe, tak i v zámorí a informačným technológiám, ktoré sú plne integrované do všetkých systémov, poskytuje DACHSER inteligentné logistické riešenia po celom svete. V súčasnosti zamestnáva zhruba 30 600 ľudí v 399 pobočkách po celom svete. Za rok 2018 zrealizoval cca 83,7 miliónov zásielok s hmotnosťou 41,3 miliónov ton. Celkový obrat koncernu DACHSER v roku 2018 predstavoval 5,6 miliárd eur. Pre viac informácií navštívte www.dachser.sk.

Pre viac informácií prosím kontaktujte:
Crest Communications a. s.
Anna Palfiová
PR manager
E-mail: anka.palfiova@gmail.com

DACHSER Slovakia a.s.