EN CZ SK

NOVÝ ŠKOLNÍ ROK ZDRAVĚ A BEZ "ÉČEK"

Released: 20. 8. 2019 14:00 DRŮBEŽÁŘSKÝ ZÁVOD KLATOVY

Prázdniny jsou u konce a žáci se jako každý rok začínají připravovat do školních lavic. Za pěknými studijními výsledky stojí vytrvalost a hodně energie, kterou děti mohou získat výživnou stravou. Obědy jsou většinou v režii školních jídelen, ale ani svačiny by neměly být opomíjeny. Díky řadě bez „E“ může Drůbežářský závod Klatovy nabídnout dětem kvalitní a chutné pokrmy.

Zdravá svačina by neměla chybět v žádné aktovce malého studenta. Dodržování pravidelných stravovacích návyků je pro správný vývoj dětského organismu nezbytný. Je také důležité dbát na obsah výrobků a vybírat spíše takové produkty, které jsou bez potravinových aditiv.

Produkty bez konzervačních látek od Drůbežářského závodu Klatovy nabízí pro děti zdravé svačiny na každý den. Jemný měkký salám Kuřecí junior dětský je i díky své konzistencí vhodný pro prvňáčky, kteří s některými druhy jídel v tomto období bojují.

Děti často nedají dopustit na „fast foodová" jídla. Známé heslo praví, že zakázané ovoce nejvíce chutná. S Dětskými kuřecími párky bez přidaných E se tak každý rodič může postarat o to, aby to „ovoce" nebylo zatížené emulgátory.

Dokonce i víkendové grilování může začít spolu s Kuřecím PARTY GRILEM. V balení jsou dvě varianty marinovaných mas PIKANT a ROSEMARY. Stačí je tak jen vyjmout a vložit na předem rozpálený gril. Z celého balení se připraví šest až osm porcí. Bohatě tak zasytí celou rodinu.

Přidané látky neboli „éčka" se v Čechách začaly masivněji používat v 90. letech minulého století. Měly za úkol připravit tuzemské potraviny ke smělé konkurenci zahraničním produktům, které byly trvanlivé, barevné a velmi chutné. Jejich dopad na lidský organismus je však velký a Drůbežářský závod Klatovy se zodpovědně hlásí ke své řadě uzenin a masných výrobků, která je oproštěna od fosfátů, dusičnanů a barviv.

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/

Michaela Janoušková

Crest Communications a.s.
Ostrovní 12630