EN CZ SK

PRAHA PŘIVÍTÁ VÝSTAVU VODNÍCH NÁDRŽÍ Z VLNITÉ LEPENKY

Released: 9. 10. 2019 15:34 SVAZ VÝROBCŮ VLNITÝCH LEPENEK

Svaz výrobců vlnitých lepenek (SVVL) připravil putovní výstavu finálových modelů letošní celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky na téma „Vodní nádrž NADĚJE“. Nyní si výstavu, kterou organizuje člen SVVL THIMM Obaly, k.s., prohlédnou návštěvníci Galerie Harfa v Praze od 8. října do 18. října 2019.

Šest nejlepších modelů vodních nádrží z vlnité lepenky, které se představují na putovní výstavě, postavili studenti ze středních škol z Jihlavy, Kladna, Lipníku nad Bečvou, Opavy, Ostravy a Vysokého Mýta. Stavby si od srpna do listopadu 2019 prohlédnou návštěvníci vybraných obchodních center v několika městech České republiky. Putovní výstava úspěšně proběhla v Opavě, v Českých Budějovicích a nyní pokračuje do pražské Galerie Harfa u O2 Arény. Výstava zde bude od úterý 8. října až do pátku 18. října 2019. Šestice modelů bude umístěna v 2. patře hned vedle Síně slávy českého hokeje.
„Poprvé v historii soutěže jsme se rozhodli uspořádat putovní výstavu finálových modelů v rámci celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky. Našim cílem je nejen namotivovat studenty středních odborných škol, aby se přihlásili do naší soutěže, ale mimo jiné také ukázat co vše je možné z vlnité lepenky vytvořit," říká Walo Hinterberger zástupce SVVL a dodává: „Putovní výstava dále bude pokračovat do Ústeckého kraje konkrétně do Děčína, kde bude pro návštěvníky k dispozici od pátku 25. října až do 8. listopadu."
Celostátní soutěž Stavby z vlnité lepenky, kterou pořádá SVVL sdružující nejvýznamnější výrobce vlnité lepenky v České republice, probíhá od roku 2005 a je určena pro studenty českých středních odborných škol se zaměřením na stavebnictví. Letos se mladí stavaři popasovali se stavbou na téma „Vodní nádrž NADĚJE".
Od prvního ročníku se do soutěže zapojilo více než 1 000 studentů, kteří postavili na 300 rozmanitých modelů z vlnité lepenky. Studenti stavěli například Národní fotbalový stadion, Dům na Marsu, Vlaková nádraží, Národní kulturní památku České republiky či Národní knihovnu České republiky.
Soutěž klade důraz na preciznost, smysl pro detail, kreativitu a současně dlouhodobě poukazuje na všestranné použití vlnité lepenky jako obalového materiálu a připomíná jeho velký ekologický přínos, protože vlnitá lepenka nezatěžuje životní prostředí.
Pořadatelem středoškolské soutěže je Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci s obalovou společností EKO-KOM. Soutěž má každoroční záštitu Ministerstva životního prostředí. Více informací nejen o programu výstavy, ale také o soutěži Stavby z vlnité lepenky jsou k dispozici na webových stránkách soutěže svvl.cz nebo na facebooku Stavby z vlnité lepenky.

Images
1. místo - soutěže Stavby z vlnité lepenky 2019_SŠS Vysoké Mýto.jpg
2. místo - soutěže Stavby z vlnité lepenky 2019_SPŠS Ostrava.jpg
3. místo - soutěže Stavby z vlnité lepenky 2019_SPŠS Kladno.jpg