EN CZ SK

NEJLEPŠÍM KOMORNÍM REZIDENČNÍM PROJEKTEM V ČESKU SE STALA BARRANDOVSKÁ ZAHRADA

Released: 13. 11. 2019 14:39 Realism (dříve T.E)

Soudobá architektura s čistými tvary i nejmodernějšími technologiemi, zasazená do rozlehlé zahrady bývalé prvorepublikové vily. To vše se snoubí v projektu Barrandovská zahrada se 17 byty, který developerská skupina T.E zkolaudovala na jaře letošního roku. Projekt zaujal odbornou jury 21. ročníku prestižní tuzemské soutěže „Best of Realty – Nejlepší z realit“ natolik, že jej ocenila prvním místem v kategorii komorních rezidenčních projektů. Developer tak obhájil své loňské vítězství.

Praha, 13. listopadu 2019 - Solitérní objekt uprostřed zástavby starého Barrandova, situovaný přímo na hraně útesu barrandovského skalního masivu, zvítězil v kategorii Rezidenční projekty menšího rozsahu (do 50 bytových jednotek) a pyšní se tak prestižním titulem „Nejlepší z realit 2019". Podle vyjádření poroty získala Barrandovská zahrada ve své kategorii nejvyšší počet bodů za velmi elegantní a tvůrčí využití specifického pozemku při respektu k okolní zástavbě. V porovnání s dalšími nominovanými zaujal projekt porotu také nadmíru kvalitním zpracováním veškerých detailů.

„Triumf v renomované soutěži Best of Realty - Nejlepší z realit nás těší o to víc, že jsme jej získali podruhé v řadě za sebou: již vloni jsme stejnou kategorii vyhráli s projektem Truhlárna. To je důkazem, že charakteristické rysy prémiového developmentu, který kromě komfortního prostředí klade důraz také na kvalitní detail a dokonalé řemeslné provedení, oceňují nejen zájemci o nové bydlení, ale také odborná veřejnost," uvádí majitel skupiny T.E Martin Hubinger.

Barrandovská zahrada, jejímiž spolutvůrci jsou interiéroví architekti ze studia Jestico + Whiles a zahradní architekti z Atelieru Flera, těží z kontrastů - a proto je tak zajímavá. Členitost prostředí, po mnoho desetiletí přirozeně rostlé stromy a atmosféra divoké zeleně vynikají díky pečlivě promyšleným cestičkám a jakoby náhodně se objevujícím místům k posezení. Klid rezidenční čtvrti starého Barrandova kontrastuje s výhledem na Vltavu a pulsující město podél řeky.

POZNÁMKA PRO EDITORY

Developerská a stavební skupina T.E se soustředí na výstavbu prémiových nemovitostí s důrazem na kvalitu použitých materiálů a jedinečnost zpracování. Vznikla v roce 2014, za jejími hlavními představiteli však stojí mnohaleté pracovní zkušenosti nejen v České republice, ale i v zahraničí. Značka T.E zastřešuje skupinu firem specializujících se na jednotlivé developerské aktivity. K financování budoucích akvizic projektů nově využívá také vlastní investiční fond kvalifikovaných investorů s názvem IRQ T.E Development I Fund.

Skupina T.E má aktuálně ve výstavbě projekty Bleriot a Barrandez-vous. Jejími dokončenými rezidenčními projekty jsou Barrandovská zahrada, Truhlárna, Milhouse a Sakura. Sakura je první rezidencí v Česku pracující s principem visutých zahrad. Byla nominována mezi šest finalistů kategorie Projekt budoucnosti v rámci světově největší architektonické soutěže WAN Awards. Zařadila se také mezi šestnáct nejlepších staveb světa v kategorii Residential - Future Project mezinárodní soutěže World Architecture Festival. Dalším úspěšným projektem skupiny T.E je rezidence Truhlárna, která se stala vítězem v kategorii Rezidenční projekty menšího rozsahu soutěže Best of Realty 2018. A v ročníku 2019 prvenství v této kategorii developer obhájil s projektem Barrandovská zahrada.

V přípravě má nyní skupina T.E několik dalších projektů čítajících dohromady zhruba 3 000 bytů a pracuje na nových akvizicích. V roce 2018 například koupila pozemek původního areálu Inklemo na Jarově, kde postaví byty, obchody a kanceláře, a také uzavřela akvizici rozsáhlých pozemků v Brně, kde plánuje postavit byty rovněž doplněné o další funkce. Nejnovější akvizicí je koupě brownfieldu bývalých papíren v Praze 6 - Bubenči, který promění v moderní bydlení s komerčními prostory a komunitními funkcemi. Těmito polyfunkčními projekty tak rozšíří svou činnost i do dalších segmentů developmentu. Ve střednědobém horizontu plánuje expanzi do zahraničí.

Více informací o T.E naleznete na webových stránkách www.t-e.cz a tiskovém středisku www.crestcom.cz.

Pro další informace se prosím obraťte na:

Crest Communications

Marcela Kukaňová
T: (+420) 731 613 618
E: marcela.kukanova@crestcom.cz

skupina T.E

Adéla Vaverová
T: (+420) 721 522 216
E: adela.vaverova@t-e.cz

Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.