EN CZ SK

VÝTISKOVU KAMENNOU HELMU OBDIVUJÍ FANOUŠCI

Released: 12. 12. 2019 14:22 PLZEŇSKÝ PRAZDROJ, PIVOVAR RADEGAST

Kamennou helmu pro vítěze Radegast indexu si mohou prohlédnout návštěvníci ostravské Radegastovny na náměstí. Radegastovně ji předal Jan Výtisk, který se stal v loňské sezóně již počtvrté za sebou vítězem Radegast indexu.

Jan Výtisk se podělil o radost z trofeje pro největšího hokejového bojovníka i se svými fanoušky. Předal tak putovní kamennou helmu pro vítěze Radegast indexu do ostravské Radegastovny na náměstí. V té si ji budou moci nejen fanoušci Vítkovic prohlédnout do doby, než bude vyhlášen největší bojovník sezóny 2019/2020. „Nápad s umístěním kamenné helmy se mi moc líbil. Chtěl jsem poděkovat fanouškům za to, že nás i v hořkých časech podporují," řekl Jan Výtisk.
V Radegastovně předvedl i své nehokejové dovednosti. Po krátkém představení techniky čepování piva sládkem pivovaru Romanem Šolcem předvedl Jan Výtisk, jak mu jde práce za výčepem. Fanouškům, kteří se přišli podívat na slavnostní předání, načepoval správně hořké pivo Radegast.
Radegast index je metrika hokejových bojovníků. Statistika oceňuje hlavně hráče, kteří nejsou během hry tolik vidět, ale bez jejichž práce se neobejde žádný tým. Radegast index je složen ze tří parametrů: plusový či minusový bod získají hráči za pobyt na ledě při vstřelených a obdržených gólech. „Hit" soupeře je ceněn jedním bodem, stejným počtem, tedy jedním bodem, je hodnocena také každá zablokovaná střela soupeře.
Vítěz metriky je vyhlašován každý měsíc po dobu základní části soutěže. Ten nejlepší pak odehraje všechny zápasy následujícího měsíce v zelené helmě, symbolu bojovníků. Celkový vítěz Radegast indexu si odnese kamennou helmu.

Images
Jan Výtisk čepuje pivo Radegast.jpg
Slavnostní předání helmy 1.jpg
Slavnostní předání helmy 2.jpg