EN CZ SK

LINDE MATERIAL HANDLING ČESKÁ REPUBLIKA PARTNEREM SVAZU MODERNÍ ENERGETIKY

Released: 9. 1. 2020 13:43 LINDE MATERIAL HANDLING

Společnost Linde Material Handling Česká republika se stala partnerem Svazu moderní energetiky, zastřešující platformy pro inovativní technologie a řešení v oblasti moderní energetiky. Cílem tohoto partnerství je podpora dalšího rozvoje využívání moderních zdrojů energií, podpora projektů zaměřených na udržitelnost životního prostředí a zavádění efektivního energy managementu do výrobních a logistických firem.

Z partnerství Linde Material Handling Česká republika a Svazu moderní energetiky budou profitovat zejména společnosti, které ve svých skladech a výrobních provozech používají manipulační techniku a mají zájem minimalizovat náklady na nákup energií a pohonných hmot.

„V Linde Material Handling si uvědomujeme, jak obrovský je potenciál úspor na straně našich zákazníků, pokud budou používat pohonné hmoty a energie správným způsobem. Víme, že naše činnost může přispět k ochraně a zlepšení životního prostředí ve všech regionech České republiky, a to zejména v oblastech průmyslových aglomerací. Partnerem Svazu moderní energetiky jsme se stali nejenom proto, abychom aktivně podpořili nástup a zavádění nových technologií, ale také abychom přispěli našimi zkušenostmi z oblasti pohonu flotil manipulační techniky CNG a vodíkem," vysvětluje důvody vzniku partnerství David Čepek, jednatel Linde Material Handling Česká republika.

Česká pobočka Linde Material Handling patří dlouhodobě mezi průkopníky alternativních pohonů. Od roku 2006 dodává intralogistická řešení založená na pohonu vysokozdvižných vozíků na CNG. Potřebná technologie je dodávána včetně plnicích stanic a přináší svým uživatelům typicky více než 50% úsporu nákladů na pohonné hmoty ve srovnání s konvenčními palivy.

„Přechod na čistý pohon v rámci logistiky podniků je součástí moderního rozvoje firem. Lze hledat taková řešení, která pomohou snížit spotřebu paliv a zvýšit efektivitu systému včetně využití akumulace energie. Moderní technologie pomáhají snižovat emisi a platby podniků za energii. Výhodou je také zlepšení pracovního prostředí zvýšením kvality ovzduší. Společně s Linde Material Handling se zaměříme na představení příkladů dobré praxe, které mohou inspirovat v oblasti udržitelného rozvoje a inovací," uvedl Martin Sedlák programový ředitel Svazu moderní energetiky.

Společnost Linde Material Handling patří celosvětově mezi nejvýznamnější dodavatele intralogistických řešení a manipulační techniky. Úspornými a alternativními technologiemi pohonu vozíků se zabývá dlouhodobě. Linde Material Handling realizovala již více projektů na vodíkový pohon (palivové články). Příkladem může být pohon manipulační techniky ve výrobním závodě BMW v Lipsku nebo vozíky na vodík v rakouské firmě DB Schenker.

Jak dále uvádí David Čepek: „V Linde Material Handling dokážeme pro své zákazníky vždy nalézt takové řešení pohonu manipulační techniky, které je pro ně z dlouhodobého hlediska nejvýhodnější. Naší jednoznačnou výhodou jsou potřebná a ověřená řešení, která máme k dispozici, jako jsou Li-Ion technologie, vodík - palivové články, CNG a další moderní technologie pohonu vysokozdvižných vozíků a ostatní skladové techniky."

Linde Material Handling GmbH
Linde Material Handling GmbH je členem KION GROUP a patří mezi nejpřednější světové výrobce vysokozdvižných a skladových vozíků a dodavatele řešení a služeb pro intralogistiku. Společnost má svou síť pro prodej a servis ve všech důležitých regionech více než 100 zemí. Ve fiskálním roce 2018 zaznamenala Linde MH EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) celkové příjmy ve výši přibližně 3,3 mld. eur a zaměstnávala celkem cca 11 600 zaměstnanců. Celosvětové prodeje vozíků Linde v roce 2018 přesáhly 135 tis. kusů.

Svaz moderní energetiky
Svaz moderní energetiky sdružuje nejvýznamnější oborové asociace moderní energetiky i klíčová výzkumná univerzitní centra. Díky průřezovému zastoupení expertů umí Svaz nabídnout ucelený pohled na možnosti rozvíjejícího se oboru nové nízkouhlíkové energetiky. Svaz má za cíl proaktivně vstupovat do české i evropské debaty o možnostech proměny energetiky. Zároveň přináší klíčové impulsy, které zajistí přední pozici ČR v oblasti vývoje a výroby progresivních technologií. Právě k příležitostem, které se v oblasti přechodu na nízkouhlíkovou energetiku otevírají, chce v Česku vést širokou diskuzi zaměřenou na prosazení opatření, které podpoří samovýrobu elektřiny, rozvoj akumulace energie, posílí možnosti společné výroby elektřiny a tepla, implementaci chytrých sítí, elektromobility nebo nových prvků v rámci energetického trhu přicházejících s digitalizací. Více informací na www.modernienergetika.cz.

Pro více informací kontaktujte:
Linde Material Handling Česká republika s.r.o.
Ing. Martin Petřík
Vedoucí oddělení marketingu
tel.: +420 271 078 233
e-mail: martin.petrik@linde-mh.cz
www.linde-mh.cz

Crest Communications a.s.
Radka Langrová Kerschbaumová
Account Manager
mob.: +420 733 185 662
e-mail: radka.kerschbaumova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Svaz moderní energetiky
Jana Austová Pikardová
PR manažer Svazu moderní energetiky
+420 724 573 665
jana.pikardova@modernienergetika.cz

Download

Images
Manipulační tahač Linde poháněný na vodík - aplikace BMW Lipsko_tisková kvalita.jpg
Manipulační tahač Linde poháněný na vodík - aplikace BMW Lipsko_tisková kvalita.jpg
Current Clients
Referential Clients
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
phone: +420 731 613 608
email: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
phone: +420 596 620 435 – 6
email: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
phone: +421 904 283 825
email: zobrazit
 
We have been a member of the Association
of Public Relations Agencies (APRA)
since 28 June 2005.
We have held the CMS 3 CERTIFICATE
(Consultancy Management Standard)
since 13 December 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.