EN CZ SK

V PROJEKTU SUOMI HLOUBĚTÍN VYROSTLA DALŠÍ HRUBÁ STAVBA S OSMDESÁTKOU BYTŮ

Released: 14. 1. 2020 11:20 YIT

Rezidenční čtvrť Suomi Hloubětín čítající téměř 900 nízkoenergetických bytů ve finském stylu se nově rozrostla o hrubou stavbu osmé etapy nazvané Pori. Ta v sobě zahrnuje celkem 82 bytových jednotek, z nichž je aktuálně prodáno 40 %. Její kolaudaci developerská společnost YIT plánuje v listopadu letošního roku.

U všech tří bytových domů tvořících v pořadí osmou etapu Pori developer dokončil železobetonovou konstrukci a osazení oken. Exteriér dále čekají práce na fasádě a střechách a rovněž terénní úpravy, včetně drobných konstrukcí. V interiérech se pracuje na vnitřních omítkách. Probíhají také montáže rozvodů vody a kanalizace, vytápění, vzduchotechniky a elektroinstalací.

„Osmá etapa Pori nebyla ze stavebního hlediska problémem, hrubou stavbu jsme dokončili dle připraveného harmonogramu," uvádí Dana Bartoňová, obchodní ředitelka YIT Stavo, která dále dodává: „Těší nás stálý vysoký zájem o bydlení v multifunkční čtvrti Suomi Hloubětín. První čtyři etapy máme zcela vyprodané a z páté fáze Salo a sedmé Porvoo, u nichž plánujeme kolaudaci na říjen letošního roku, zbývá jen několik posledních volných jednotek. Kromě 49 bytů v Pori pak máme v nabídce ještě devátou etapu Vantaa, která byla spuštěna koncem roku 2019."

Dva domy z etapy Pori dosahují výše pěti a jeden šesti nadzemních podlaží. Všechny nabízejí byty v dispozicích 1+kk až 5+kk o velikostech 33 m2 až 144 m2 s vlastním balkonem, předzahrádkou či terasou. Ve společném suterénním prostoru jsou umístěna parkovací stání. Samozřejmostí jsou také sklepní kóje a kočárkárna či místnost na mytí kol a psů.

Jednotlivé domy v této etapě budou vzájemně propojeny polosoukromým patiem se zelení. Nová čtvrť Suomi Hloubětín v souladu s nejmodernějšími trendy a požadavky na bydlení nabídne širokou škálu možností pro trávení volného času. K odpočinku či procházkám v přírodě přímo vybízí zrevitalizované okolí říčky Rokytky, ke sportování třeba zase cyklostezka v sousedství. O dobrou občanskou vybavenost se postará mateřská školka a komerční prostory, které mohou posloužit jako obchody nebo provozovny služeb.

SHRNUTÍ: NOVÁ REZIDENČNÍ ČTVRŤ SUOMI HLOUBĚTÍN V KOSTCE
• Lokalita: Praha 9 - Hloubětín v sousedství říčky Rokytky, mezi ulicemi Kolbenova, Kbelská a Poděbradská s veškerou občanskou vybaveností. V blízkosti jsou zastávky metra Kolbenova a Hloubětín.
• Jednotlivé etapy Suomi Hloubětín jsou pojmenované po finských městech (Espoo, Oulu, Turku, Lahti...) a nově vzniklé ulice ponesou jména významných finských osobností z oblasti kultury, architektury a vědy (Waltariho, Saarinenova, nám. A. Aalta, park Janssonové...).
• Počet etap výstavby: 10
• Celková rozloha: více než 9 hektarů
• Celkový počet bytů v 10 etapách: téměř 900 bytů
• První etapa (Espoo): 149 bytů, kolaudace září 2017
• Druhá a třetí etapa (Turku a Oulu): celkem 196 bytů, kolaudace podzim 2018
• Čtvrtá etapa (Lahti): 104 bytů, zahájení listopad 2017, kolaudace říjen 2019
• Pátá etapa (Salo): 101 bytů, zahájení květen 2018, plánovaná kolaudace říjen 2020
• Šestá etapa (mateřská škola): plánované dokončení 2021
• Sedmá etapa (Porvoo): 60 bytů, zahájení květen 2018, plánovaná kolaudace říjen 2020
• Osmá etapa (Pori): 82 bytů, zahájení březen 2019, plánovaná kolaudace listopad 2020
• Devátá etapa (Vantaa): 104 bytů, zahájení listopad 2019, plánovaná kolaudace březen 2022
• Desátá etapa (Tampere): 68 bytů, plánované zahájení v prosinci 2020
Dokončení celého areálu Suomi Hloubětín včetně parku a jeho vybavení je plánováno na přelom let 2022/2023.

O YIT a YIT Stavo:
Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Obě společnosti působí v oboru stavebnictví řadu let - původní Euro STAVOKONSULT byla na českém trhu téměř 20 let, kořeny skandinávské YIT sahají až do roku 1912. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 12 projektů: Hostivař I a II, Hájek, Troja, Victoria, Braník, Green Motol, Hyacint Modřany, Talo Kavalírka, Koivu Zličín, Koru Vinohradská a Aalto Cibulka. Ve výstavbě jsou nyní 2 projekty: Ranta Barrandov a přelomový projekt Suomi Hloubětín. Na ploše původního 9hektarového brownfieldu v Hloubětíně vznikne nová čtvrť s bytovými domy, obchodními prostory a školkou, ve které najde domov více než 2 500 obyvatel. V roce 2020 YIT čtvrť rozšíří o nový polyfunkční projekt Lappi Hloubětín s 260 byty a komerčními prostory o výměře cca 3 500 m2. Další projekty má developer v přípravě.
YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze. V oblasti CSR YIT dlouhodobě podporuje Kliniku dětské chirurgie FN Motol a s ní spjatou nadaci Konto „Dětská chirurgie Motol", kterou zaštiťuje herečka Tereza Brodská.

K 1. únoru 2018 proběhla fúze finské YIT s další přední stavební firmou ve Finsku - společností Lemminkäinen (obě s více než stoletou tradicí). Nově vzniklá skupina, působící pod názvem YIT, je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků vč. související výstavby infrastruktury a komunikací. V roce 2018 dosáhl roční obrat obou spojených firem, které dohromady zaměstnávají na 10 000 lidí, zhruba 3,8 mld. eur. Skupina působí v 11 zemích: Finsku, Rusku, Švédsku, Norsku, Dánsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

Další informace:
Crest Communications

Marcela Kukaňová, tel.: 731 613 618, marcela.kukanova@crestcom.cz
Tereza Holá, tel.: 603 246 206, tereza.hola@crestcom.cz
www.crestcom.cz; www.yit.cz; www.yitgroup.com

Images
YIT_Suomi Hloubetin_8. etapa Pori_fotografie_hruba stavba_01.jpg
YIT_Suomi Hloubetin_8. etapa Pori_fotografie_hruba stavba_02.jpg
YIT_Suomi Hloubetin_8. etapa Pori_fotografie_hruba stavba_03.jpg
Current Clients
Referential Clients
108 AGENCYA LA MAISONARIELASENTAL LANDB4B INKASSOBALANCE CLUB BRUMLOVKABECHEROVKA LEMONDBEST EMPLOYERS - AON HEWITTBONATRANS GROUPCENTRAL PARK PRAHACODECOCOLEMAN S.I.CON CS s.r.o.,CTPČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVYDACHSER CZECH REPUBLICDARAMISDŮM SE ZELENOU STŘECHOUEDENREDEDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTINGEFKOELOPAKEMCOEPD - PALLADIUMFASHION ARENA OUTLET CENTERFORUM KARLINGES REALHARIBO CZHARIBO SKHB REAVISHOCHTIEF DEVELOPMENTHORMENHSBCHUISMAN KONSTRUKCEINVEST MORE 2015INVEST MORE 2016IROBOTKERAMIKA SOUKUPKetoMix CZKetoMix SKKOFOLAKURZ HORSKÉ MEDICÍNYLEXXUSLIGHTHOUSE GROUP - GALERIE HARFALIKO-SMANNERMČR v lezení na obtížnostMILLAMINISMIPIMMLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍMORAVSKOSLEZSKÝ AUTOMOBILOVÝ KLASTRMORPHY RICHARDSMS DEVELOPMENT - PROJEKT ZAHRADAMT LEGALOBECNÍ DVŮROBCHODNÍ CENTRUM QUADRIOOLMAOLYMPIA TEPLICEOSTROJP3 CZP3 SKPALÁC FLÓRAPALÁC PARDUBICEPATÉ DU CHEFPHILADELPHIAPIONEER INVESTMENTS ČRPLZEŇSKÝ PRAZDROJ - MASTERPLZEŇSKÝ PRAZDROJ, VELKOPOPOVICKÝ KOZELPORGPRAZDROJ LIDEMPREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012PROFIAUTOREALITNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNYREHABILITAČNÍ ÚSTAV HRABYNĚRENOMIA CZRI OKNAROCKWOOLROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 2240SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJESchwarzkopf ProfessionalSKROSSSOLIGHT HOLDING s.r.o.SPAR ČESKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST S.R.O.Strojmetal Aluminium ForgingSUEZ WaterŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOSTTEVATHE ORCHARDTOUAXTROOSTWIJKUBM BOHEMIAVÍTKOVICE STEELVZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGUWOLF THEISSWWW.KDECHCIBYDLET.CZ