EN CZ SK

VOJTĚCH DYK S B-SIDE BANDEM LETOS NA ŠTĚRKOVNA OPEN MUSIC 2020

Released: 1. 3. 2020 9:36 NEW WIND PRODUCTION S.R.O.

Exkluzivně na 16. ročníku Štěrkovna Open Music 2020 vystoupí s novou show talentovaný Vojtěch Dyk a B-Side Band. Festival mimořádných projektů letos dále doplní Aneta Langerová, Ewa Farna, Richard Müller či Kali a Peter Pann. Třídenní hudební svátek se koná 23. - 25. července 2020 na břehu hlučínského jezera. Vstupenky jsou k dostání na ticketstream.cz.

Po čtyřech letech se do Hlučína vrací jeden z českých swingových králů Vojta Dyk společně s B-Side Bandem bandleadera Josefa Buchty a zcela novou show k oslavě jejich 10leté spolupráce. „Koncert na Štěrkovně je v rámci výročního turné 10 let Beat ve Swingu. Během koncertu zazní autorské́ skladby, světové́ swingové́ aranžmá skladeb, které́ desetiletou spolupráci odstartovaly, i nejžhavější hity z posledního turné́ v jedinečných tanečních aranžích," popisuje PR Vojtěcha Dyka & B-Side Bandu Lucie Šimůnková a dodává: „Diváky jistě potěší i nový design podia. Nejen, že je pobaví, ale možná i chvilkami dojme. Součástí budou fotografie, které zachycují onu společnou desetiletou cestu, a které nás budou na obrazovce doprovázet po celý večer."
Mezi dalšími hvězdami československého hudebního nebe, které na břehu Hlučínského jezera vystoupí, jsou Pavol Habera s kapelou Team, No Name, Jaroslav Uhlíř či nově také osobitá textařka a zpěvačka Aneta Langerová nebo česko-polská Ewa Farna. „ŠTĚRKOVNA OPEN MUSIC za posledních 16 let ušla dlouhou cestu a jsme rádi, že se můžeme pyšnit nejen stále většími hudebními hvězdami, ale také stále větším zájmem hudebních fanoušků. První vlnu celofestivalových vstupenek jsme vyprodali během pár minut a nyní zhruba 5 měsíců před začátkem festivalu je prodáno více než ⅔ vstupenek," říká David Moravec, pořadatel festivalu a dodává: „Předprodej jednodenních vstupenek plánujeme zahájit od 1. června 2020."
Co dává hlučínskému festivalu ŠTĚRKOVNA OPEN MUSIC ten správný náboj, jsou mimořádné projekty, které nikde jinde lidé nezažijí a neuslyší. A letos to bude velmi pestré. Hudební nadšenci se mohou těšit na zcela unikátní propojení na první pohled neslučitelného big beatu a cimbálové muziky kapely Hradišťan s Vlastou Rendlem. Na Richarda Müllera s nejpočetnější kapelou, který zazpívá songy jako „Po schodoch" a „Srdce jako Kníže Rohan". Dále pak na výpravný koncert Radim Hladík tribute na poctu fenomenálního kytaristy, který letos zazní pouze poslední červencový víkend na Hlučíně.
Generálním partnerem festivalu je stavební firma TOMÁŠ STRAUB s.r.o., hlavním partnerem je Outlet Arena Moravia. „Rozhodli jsme se pokračovat v partnerství s tímto pohodovým festivalem. V rámci něj můžete již nyní zakoupit na naší recepci OAM vstupenky na festival. A během konání festivalu budou na všechny festivalové účastníky s platnou páskou připraveny extra dodatečné slevy a letos také jedno velké překvapení, které chystáme s organizátory festivalu," říká Šárka Kreissová, manažerka OAM.
Pro více informací sledujte stránky www.sterkovnamusic.com a FB Štěrkovna Open Music 2020. Festival se koná za výrazné podpory Moravskoslezského kraje a města Hlučín.

Images
Ilustrační foto 2_ V.Dyk a B-Side Band_autor_Tino Kratochvíl.jpg
Ilustrační foto 3_ V.Dyk a B-Side Band_autor_Tino Kratochvíl.jpg
Ilustrační foto_ V.Dyk a B-Side Band, autor_Tino Kratochvíl.jpg