EN CZ SK

KOMERČNÍ BANKA NAKOUPÍ 131 ELEKTROMOBILŮ ŠKODA ENYAQ IV

Released: 11. 1. 2022 10:18 KOMERČNÍ BANKA

Vozový park Komerční banky v příštím roce zezelená. Banka pro své zaměstnance nakoupí služební elektromobily ŠKODA ENYAQ iV, které budou moci využívat nejen k pracovním účelům. Nákupem ekologicky šetrných aut banka navazuje na svoje aktivity v oblasti udržitelnosti a ochrany životního prostředí.

Cesta autem na pracovní schůzku bude v KB ekologičtější. Komerční banka se rozhodla zakoupit celkem 131 aut na elektřinu a k tomu zároveň vybudovat 170 dobíjecích stanic v Praze a ostatních regionech. Elektromobily bance dodá společnost ŠKODA AUTO.

Přechodem na elektromobilitu se Komerční banka posunuje o další krok vpřed směrem k dosažení uhlíkové neutrality do roku 2026. Závazek postupného snižování uhlíkové stopy je součástí celkové strategie udržitelnosti v KB. „Podstatou naší strategie je dívat se do budoucna. Téma udržitelnosti a s ním spojené snižování uhlíkových emisí bereme v KB vážně a postupně ho promítáme do všech oblastí našeho podnikání. Po řadě úspěšně fungujících projektů na podporu snížení spotřeby energie či materiálu v kancelářích a na pobočkách tak nyní nastal ideální čas věnovat pozornost ekologičtější dopravě našich zaměstnanců,“ říká Jan Juchelka, CEO Komerční banky.

„Udržitelnost a s ní spojená elektromobilita je součástí budoucnosti. Jsme rádi, že se Komerční banka chopila této příležitosti a v této oblasti udělala velký krok kupředu. Zároveň si velice ceníme, že jsme uspěli v prvním obdobně rozsáhlém flotilovém tendru v privátním sektoru v České republice a děkujeme za důvěru. Všem uživatelům našich vozů v Komerční bance přeji mnoho příjemně strávených kilometrů v naší elektrické vlajkové lodi,“ dodává Jiří Maláček, vedoucí českého zastoupení automobilky ŠKODA AUTO.

Vozy s kapacitou baterie 62KW obdrží Komerční banka ve dvou etapách, a to s přihlédnutím k
dohodnutému plánu obměny vozového parku KB a rychlosti instalace dobíjecích stanic. Ty budou moci pracovníci banky využívat i pro dobíjení svých soukromých automobilů. Na většině míst s dobíjecí stanicí pak bude navíc instalován také systém chytrého dobíjení s řízeným výkonem. K samotnému zapůjčení aut bude zaměstnancům sloužit rezervační systém, přičemž všechny elektromobily budou vybaveny GPS jednotkou s mobilní aplikací pro rezervaci s tzv. bez klíčovým přístupem. Předností rezervačního systému je přidělování vozů v návaznosti na nabití baterie, délce jízdy a další.

Current Clients
Referential Clients
phone: +420 731 613 608
phone: +420 596 620 435 – 6