SK CZ EN

ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

http://www.czgbc.org/

Česká rada pro šetrné budovy (CZGBC) spojuje společnosti a organizace napříč oborem šetrného stavebnictví: od projektantů, architektů přes dodavatele materiálů a technologií až po stavební firmy a developery. Její misí je podněcovat tuzemský trh k přeměně způsobů, jakými se navrhují, staví, rekonstruují a provozují budovy a urbanistické celky. Cílem je vytvořit zdravé, prosperující, ekologické a společensky ohleduplné prostředí, zvyšující kvalitu života. Rada má v současné době více než 70 členů.

Tlačové správy

Publikované dňa: 26. 9. 2018 13:41 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

Renomovaná soutěž CBRE Zasedačka roku letos opět hledá ty nejzdařilejší firemní prostory a mezi nimi i nejlepší Zdravou kancelář. Porota složená z odborníků České rady pro šetrné budovy bude již po čtvrté v řadě navštěvovat a hodnotit zajímavě řešené a inspirativní kancelářské prostory, které mají pozitivní vliv na zdraví a duševní pohodu svých uživatelů. Ambasadorem právě této soutěžní kategorie se nově stal předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. Firmy, které chtějí o prestižní titul Zdravá kancelář 2018 bojovat, se mohou přihlásit ještě nyní – nejpozději však do 21. října.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 9. 2018 15:00 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

V Česku vzniklo historicky první energeticky úsporné zdravotnické zařízení na světě splňující nejpřísnější standardy pasivních domů. Stal se jím nedávno otevřený pavilon II. Interní kliniky gastroenterologie a geriatrie Fakultní nemocnice v Olomouci. Jako první nemocnice v tuzemsku navíc využívá i progresivní technologie chlazených stropů. Za unikátní architektonickou koncepcí stojí ateliér Adam Rujbr Architects, člen oborové organizace České rady pro šetrné budovy.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 29. 8. 2018 8:45 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

Příští týden nastoupí děti plny prázdninového elánu do škol. Jak dlouho jim ale vydrží? Společně se svými učiteli totiž tráví čas v učebnách s neúnosnou koncentrací škodlivého CO2, kvůli kterému jsou děti ve třídách přidušené, z důvodu enormního hluku namáhají uši i hlasivky a při pohledu na tabuli a do sešitů si kazí oči. Může za to nevyhovující vnitřní prostředí, které je strašákem řady českých škol. O to větším, že si je žáci, učitelé i rodiče často ani neuvědomují! A přitom je zdrojem spousty obtíží i nemocí. V tuzemských vzdělávacích zařízeních není špatná jen kvalita vzduchu, ale i osvětlení a akustiky. Česká rada pro šetrné budovy ale má řešení: pomocí projektu Zdravá škola se rozhodla s tímto problémem bojovat a školám pomoci.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 22. 8. 2018 14:30 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

Průměrné denní teploty ve městech jsou v horkých letních měsících i o několik stupňů vyšší, než na okraji příměstských částí či na venkově. Na vině je rozšiřující se betonová zástavba, která v důsledku absence zeleně a přirozených odtokových míst akumuluje obrovské množství tepla. V aglomeracích tak vznikají tepelné ostrovy, zamezující kondenzaci vzdušné vlhkosti a vzniku deště. Odborníci z České rady pro šetrné budovy nabádají: naučme se ochlazovat města pomocí zelených střech a fasád! Ty totiž dokážou vodu odvádět pozvolna a zamezovat tak přehřívání prostředí.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 16. 8. 2018 13:45 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

Klíčovým bodem trvalé udržitelnosti bylo donedávna zejména to, jak jsou budovy šetrné vůči okolnímu prostředí a jaký na něj mají dopad. Poněkud se ale zapomínalo na samotné uživatele. To však dnes již neplatí. Čím dál víc se totiž hledí i na vliv budov na lidi, jejich pohodlí a zdraví. Tématu zdravého vnitřního prostředí se celosvětově přikládá mnohem větší váha, hovoří se dokonce o udržitelnosti druhé generace. S tímto vývojem jde ruku v ruce poměrně mladý certifikační systém WELL, který se začíná prosazovat i v tuzemsku a hodnotí právě klíčové aspekty kvalitního vnitřního prostředí. Odborníci České rady pro šetrné budovy vysvětlují, jaká hlavní pozitiva tento trend přináší.

Zobraziť celú správu

Prílohy
ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.