SK CZ EN

ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

http://www.czgbc.org/

Česká rada pro šetrné budovy (CZGBC) spojuje společnosti a organizace napříč oborem šetrného stavebnictví: od projektantů, architektů přes dodavatele materiálů a technologií až po stavební firmy a developery. Její misí je podněcovat tuzemský trh k přeměně způsobů, jakými se navrhují, staví, rekonstruují a provozují budovy a urbanistické celky. Cílem je vytvořit zdravé, prosperující, ekologické a společensky ohleduplné prostředí, zvyšující kvalitu života. Rada má v současné době více než 70 členů.

Tlačové správy

Publikované dňa: 22. 3. 2018 9:00 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

V Cannes skončil minulý týden 29. ročník prestižního evropského veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí MIPIM, jehož se zúčastnilo na 26 000 odborníků z více než 100 zemí. Při příležitosti veletrhu se každoročně udělují „realitní Oskaři“ nejlepším stavbám světa za uplynulý rok. Odrazem celosvětového trendu vývoje směrem k šetrnému stavebnictví je to, že mezi 11 kategoriemi má již několik let své nezastupitelné místo i kategorie „Nejlepší inovativní zelená budova“. Tou se letos stal multifunkční komplex Marina One v Singapuru. Nejen vítěze, ale i další tři finalisty komentuje a pohled z tuzemského trhu přidává Simona Kalvoda, výkonná ředitelka České rady pro šetrné budovy.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 7. 3. 2018 13:28 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

Největší tuzemská organizace v oboru šetrného stavebnictví – Česká rada pro šetrné budovy – přijala do svého týmu bývalou šéfredaktorku odborného časopisu Odpadové fórum Janu Drábkovou. Ta bude vzhledem ke svým bohatým zkušenostem zajišťovat chod pracovních skupin Rady k udržitelným materiálům a hospodaření s vodou. Zároveň bude zodpovědná za pořádání akcí a nahradí tak na této pozici Moki Topiarzovou, která odešla na mateřskou dovolenou.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 22. 2. 2018 12:46 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

V pořadí již 4. ročník prestižní soutěže CBRE Zasedačka roku zná své vítěze. Kategorii Zdravá kancelář, jejímž garantem a odborným hodnotitelem je každoročně Česká rada pro šetrné budovy, letos ovládl český výrobce počítačových her SCS Software. Ten porotce zaujal svými nadstandardně řešenými kancelářemi s výbornou akustikou, efektivně regulovanou cirkulací vzduchu a variabilitou pracovního prostředí. Připojil se tak k vítězům z minulých let, kteří se tímto oceněním mohou pyšnit.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 23. 1. 2018 14:02 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

Česká rada pro šetrné budovy ve spolupráci s Národní technickou knihovnou (NTK) rozšířila v rámci již třetí vlny nákupu knih veřejně přístupný fond odborné literatury k šetrnému stavebnictví. Ten vznikl v roce 2015 a v současné době čítá již 95 vědeckých titulů v celkové hodnotě bezmála 200 000 korun. Do roku 2020 by měl obsahovat přibližně 200 nejaktuálnějších a nejrelevantnějších zahraničních publikací. Knihy pokrývají celou řadu témat energeticky úsporné výstavby včetně těch nejaktuálnějších, mezi která patří digitalizace ve stavebním průmyslu, cirkulární ekonomika či problematika Smart Cities. Díky tomu mohou být cenným zdrojem informací pro studenty, architekty, investory, developery i širokou veřejnost.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 18. 12. 2017 14:32 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

V poslední době se v řadě médií objevily informace o nových nárocích na energetickou úspornost budov, vyžadovaných směrnicí EU. Protože autoři těchto příspěvků někdy v souvislosti s touto tematikou uváděli zcela matoucí informace o větrání, přináší Česká rada pro šetrné budovy příspěvek Františka Macholdy, který uvádí nesmyslné informace na pravou míru. S ohledem na to, že problematika větrání - nejen v energeticky úsporných budovách - se týká každého z nás, vysvětluje ji toto tiskové prohlášení v celé její šíři. Tak, aby byla srozumitelná i pro naprostého laika.

Zobraziť celú správu

Prílohy
ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.