SK CZ EN

ENERGY FINANCIAL GROUP

http://www.ef-group.cz

 

Investiční skupina Energy financial group a. s. (EFG) prostřednictvím svých dceřiných společností buduje a provozuje od roku 2016 projekty zaměřené na produkci energií z obnovitelných zdrojů. Je lídrem v segmentu energetického zpracování biologicky rozložitelných odpadů a upgradingu bioplynu na biometan využitelný například jako pokročilé palivo. Společností vybudovaná a spravovaná moderní odpadářská bioplynová stanice EFG Rapotín BPS u Šumperka je vybavena nejmodernější technologií a byla jedním z prvních zařízení svého druhu v České republice. Energy financial group dále vlastní a provozuje bioplynovou stanici EFG Vyškov BPS a elektrárnu MOSTEK energo. K jejím dalším projektům se řadí EFG Green energy zajišťující přímý prodej „zelené“ energie koncovým zákazníkům a „tridimgastro.cz“ umožňující městům a obcím separaci gastroodpadu z domácností a jeho následné energetické zpracování v ekologických provozech EFG. V roce 2024 chystá spuštění provozu bioplynové stanice ve Vysokém Mýtě. Společnost EFG Educa, z.ú. se věnuje tvorbě vzdělávacích seminářů pro žáky předškolního věku, základních i středních škol, které jsou zaměřeny na enviromentální témata a ochranu životního prostředí. Společnost se významně podílí na vývoji nových technologií ve spolupráci s českými univerzitami. Vizí společnosti je podpora odpovědného nakládání s odpady a snaha přispět k rozvoji energetického segmentu šetrného k životnímu prostředí.

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 16. 5. 2023 15:08 ENERGY FINANCIAL GROUP

Společnost EFG Acquisitions & development, která je součástí české investiční skupiny Energy financial group (EFG), vydává své první zelené dluhopisy. Během příštích let chce umístit mezi investory cenné papíry o celkovém objemu dvou miliard korun, přičemž nyní spustila první emisi v hodnotě 350 milionů korun a 15 milionů eur. Dluhopisy splňují přísné mezinárodní standardy a odpovídají rámci pro zelené dluhopisy Green Bond Principles, čímž investorům umožňují levnější financování s dlouhodobou návratností i garanci udržitelných investic.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 24. 4. 2023 10:49 ENERGY FINANCIAL GROUP

Biometan v Evropské unii i Česku stále silněji obhajuje status plnohodnotné, nízkoemisní alternativy zemního plynu, kterého by mohlo být v příštích letech v důsledku postupného odklonu od fosilních paliv nedostatek. Díky investicím do obnovitelných zdrojů pro výrobu biometanu v loňském roce jeho produkce celosvětově prudce vzrostla o rekordních 16 % a jeho podíl rovněž narůstá v České republice. Zatím u nás existují pouze tři výrobny biometanu, které disponují technologií dodávat zelený plyn přímo do distribuční sítě, jejich počet by se nicméně mohl zdvojnásobit už v letošním roce.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 23. 3. 2023 9:07 ENERGY FINANCIAL GROUP

Obnovitelnými zdroji energie se podle analýzy Mezinárodní energetické agentury (IEA) v loňském roce podařilo zamezit produkci až 550 milionů tun celosvětových emisí oxidu uhličitého (CO2). Celkově však emise v energetickém odvětví vzrostly, a to na rekordních 36,8 miliardy tun. K dosažení uhlíkové neutrality v příštích letech bude nutné ještě více investovat do nízkoemisních zdrojů. Velkým přínosem může být využívání biometanu z biologicky rozložitelného odpadu. V jeho výrobě ale v České republice zaostáváme.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 21. 3. 2023 14:31 ENERGY FINANCIAL GROUP

Zelený plyn hraje klíčovou roli v rozvoji segmentu šetrného k životnímu prostředí a v energetickém mixu představuje nejlevnější alternativu fosilního zemního plynu z Ruska. Díky lokální výrobě navíc zvyšuje energetickou soběstačnost i bezpečnost země, v níž je produkován. Z nedávné analýzy společnosti Guidehouse Netherlands B.V. teď navíc vyplynulo, že ve státech Evropské unie by v příštích letech mohl podpořit vznik mnoha nových, stabilních pracovních míst.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 1. 3. 2023 11:34 ENERGY FINANCIAL GROUP

Společnost EFG Waste logistic navyšuje v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku počet nádob na sběr gastroodpadu v řadě obcí zapojených do projektu “Třídím gastro”. Nové sběrné nádoby jsou tak od února k dispozici obyvatelům Krnova. Během března a dubna pak přibudou také v dalších šesti městech Moravskoslezského a Olomouckého kraje.

Zobraziť celú správu

Prílohy
ENERGY FINANCIAL GROUP

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.