SK CZ EN

ENERGY FINANCIAL GROUP

http://www.ef-group.cz

 

Investiční skupina Energy financial group a. s. (EFG) prostřednictvím svých dceřiných společností buduje a provozuje od roku 2016 projekty zaměřené na produkci energií z obnovitelných zdrojů. Je lídrem v segmentu energetického zpracování biologicky rozložitelných odpadů a upgradingu bioplynu na biometan využitelný například jako pokročilé palivo. Společností vybudovaná a spravovaná moderní odpadářská bioplynová stanice EFG Rapotín BPS u Šumperka je vybavena nejmodernější technologií a byla jedním z prvních zařízení svého druhu v České republice. Energy financial group dále vlastní a provozuje bioplynovou stanici EFG Vyškov BPS a elektrárnu MOSTEK energo. K jejím dalším projektům se řadí EFG Green energy zajišťující přímý prodej „zelené“ energie koncovým zákazníkům a „tridimgastro.cz“ umožňující městům a obcím separaci gastroodpadu z domácností a jeho následné energetické zpracování v ekologických provozech EFG. V roce 2024 chystá spuštění provozu bioplynové stanice ve Vysokém Mýtě. Společnost EFG Educa, z.ú. se věnuje tvorbě vzdělávacích seminářů pro žáky předškolního věku, základních i středních škol, které jsou zaměřeny na enviromentální témata a ochranu životního prostředí. Společnost se významně podílí na vývoji nových technologií ve spolupráci s českými univerzitami. Vizí společnosti je podpora odpovědného nakládání s odpady a snaha přispět k rozvoji energetického segmentu šetrného k životnímu prostředí.

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 4. 4. 2022 9:02 ENERGY FINANCIAL GROUP

Opava se od 4. dubna připojila k projektu „Třídím gastro“ společnosti Energy financial group (EFG). Obyvate-lé tak nyní mohou využívat speciální nádoby na gastroodpad a tím snížit množství biologického odpadu na skládkách, omezit vznik skleníkových plynů a přispět k výrobě zelené energie. Projekt, který odstartoval loni v květnu v Šumperku, úspěšně funguje již v devíti obcích Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 15. 3. 2022 11:43 ENERGY FINANCIAL GROUP

Restaurace a vývařovny mají povinnost třídit gastroodpad a jedlé oleje a tuky již několik let. Ty musí být předány oprávněné osobě, která má na nakládání s nimi vydané oprávnění, jinak hrozí pokuty. Služba „Třídím gastro“ skupiny Energy financial group (EFG) nyní jako jediná v republice nabízí producentům gastroodpadu unikátní službu na klíč.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 8. 3. 2022 8:36 ENERGY FINANCIAL GROUP

K projektu „Třídím gastro“ společnosti Energy financial group (EFG) se od 1. března přidal Nový Jičín. Připojí se tak k Olomouci a dalším městům a obcím v Olomouckém a Moravskoslezském kraji, ve kterých se projekt setkává s velkým úspěchem. Obyvatelé tak nyní budou mít možnost třídit gastroodpad do speciálně určených nádob. Ten se následně sveze do bioplynové stanice EFG Rapotín BPS u Šumperka, kde se nadále zpracuje a využije pro výrobu elektřiny, plynu a tepla.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 4. 1. 2022 13:33 ENERGY FINANCIAL GROUP

Alarmující množství odpadu, kterého dnešní konzumní společnost vytváří, vyvolává řadu problémů včetně zabírání půdy skládkami, které produkují emise skleníkových plynů. V legislativě mnoha států včetně Česka tak od příštího roku opět přibydou povinnosti v rámci jeho vyšší recyklace a následného využití. Jak se nový odpadový zákon dotkne producentů a zpracovatelů gastroodpadu?

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 11. 10. 2021 9:00 ENERGY FINANCIAL GROUP

Společnost Energy financial group (EFG) letos jako první v republice spustila nový projekt zaměřující se na sběr gastroodpadu z domácností s názvem Třídím gastro. Na pilotní Šumperk, kde se projekt setkal se značným úspěchem, 1. listopadu naváže Olomouc. Obyvatelé hanácké metropole dostanou možnost separovat kuchyňský odpad do speciálních sběrných nádob, jejichž svoz do bioplynové stanice EFG Rapotín BPS následně společnost EFG zajistí. Veškerý svezený odpad najde v Rapotíně energetické využití při výrobě bioplynu, potažmo biometanu, elektřiny a tepla.

Zobraziť celú správu

Prílohy
ENERGY FINANCIAL GROUP

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.