SK CZ EN

PLANRADAR ČR

http://www.planradar.com/cs/

PlanRadar je softwarové řešení pro stavební a realitní profesionály fungující na bázi SaaS (z anglického Software as a Service neboli „software jako služba"). Svým uživatelům umožňuje připojit se na dálku ke cloudové aplikaci a používat ji odkudkoliv přes internet. Využít ji lze pro stavební dokumentaci a dozor na stavbě, řízení závad a úkolů, při předávání projektů, jejich následnou správu a údržbu atd. Prostřednictvím webové aplikace vhodné pro všechny prohlížeče a všechny typy chytrých telefonů a tabletů (iOS, Android a Windows) je možné sledovat, zaznamenávat a sdílet se svým týmem jakýkoli druh informací prostřednictvím digitálních stavebních plánů nebo BIM modelu. Digitalizace pracovního postupu zlepšuje spolupráci mezi všemi účastníky stavebního procesu, snižuje chybovost a šetří čas: zákazníci PlanRadaru hlásí úsporu až 7 pracovních hodin týdně. Společnost se sídlem ve Vídni v Rakousku a obchodním zastoupením v České republice umožňuje více než 120 000 uživatelů z více než 75 zemí sledovat, připojovat se a řešit stavební a realitní projekty po celém světě.

Tlačové správy

Publikované dňa: 8. 1. 2024 9:54 PLANRADAR ČR

Požadavky na vícepráce ve stavebnictví (tzv. claimy) jsou zásadní otázkou pro mnoho profesionálů v tomto odvětví a součástí většiny stavebních projektů. Při jejich nesprávném řízení však pravidelně dochází ke zpoždění, což se v současné době týká až 70 % projektů. PlanRadar, přední evropská platforma pro řízení dokumentace, procesů a komunikace ve stavebnictví, zveřejnila report, který se podrobně zabývá právě digitální správou pohledávek a reklamací ve stavebních projektech (tzv. Claim Management). A hledá cesty, jak je řešit co možná nejefektivněji.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 12. 12. 2023 9:53 PLANRADAR ČR

Varso Tower, nejvyšší budova nejen v Polsku, ale aktuálně v celé Evropské unii, se stala jedním z nejprestižnějších architektonických projektů ve Varšavě, a to i díky využívání moderních technologií, včetně softwarového řešení PlanRadar. Mrakodrap vyniká jak po stránce designové, tak z hlediska vnitřního prostředí: nedávno totiž získal prestižní certifikát WELL Core & Shell na úrovni Gold. Certifikace dokládá, že Varso Tower splňuje vysoké standardy pro zdravou výstavbu z hlediska vnitřního prostředí a že byla navržena se zřetelem na pohodlí, bezpečnost a zdraví lidí. Tato unikátní stavba nejen odráží dynamický rozvoj hlavního města jako mezinárodního byznysového centra, ale také nastavuje nová měřítka v inovativním řízení stavebnictví. Developerem projektu je HB Reavis, přední evropský poskytovatel kancelářských prostor.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 27. 11. 2023 10:22 PLANRADAR ČR

Projektové řízení ve stavebnictví je jednou z nejnáročnějších a zároveň nejdůležitějších součástí každého projektu. V době, kdy rostou náklady na financování, ubývá kvalifikovaných pracovníků, stavební materiály jsou stále dražší a poptávka klesá, je nutná změna. Dlouhodobě zavedené procesy je třeba přehodnotit a využít technologické možnosti dnešní doby, abychom zůstali konkurenceschopní. Pouze ty společnosti, které budou způsobilé dynamicky a adekvátně reagovat na nastalé změny, v budoucnu zaznamenají nejrychlejší zotavení a následný růst. Ať už jste čerstvý absolvent vysoké školy, který byl odchován novými technologiemi, anebo projektový manažer s desítkami let zkušeností ve stavebnictví, nastupující digitální revoluce v projektovém managementu (dále jen PM) změní způsob vaší práce. Adam Heres Vostárek, expert společnosti PlanRadar zaměřující se na digitalizaci procesů během výstavby a správy realitních projektů, odkrývá, jakých konkrétních oblastí se dotkne.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 20. 11. 2023 9:50 PLANRADAR ČR

Stavebnictví je jedním z nejstarších oborů, které si dlouhodobě zachovává svou tradiční tvář. Nicméně i toto odvětví si postupem času prochází digitální transformací, což aktuálně potvrzují výsledky nejnovějšího průzkumu společnosti PlanRadar. Ta zanalyzovala odpovědi více než 1 300 odborníků z 15 zemí světa včetně tuzemska, přičemž se zaměřila na stávající úroveň digitalizace ve stavebním sektoru a perspektivy jejího růstu v následujících třech letech. Mezi hlavní zjištění patří, že 97 % respondentů očekává v rámci své společnosti zvýšení investic do digitalizace, i když 77 % dotazovaných považuje zavádění nových technologií ve svých týmech za obtížné. Pozitivní zprávou je, že tuzemští profesionálové patří v tomto směru mezi největší optimisty.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 13. 9. 2023 14:33 PLANRADAR ČR

Před každým strategickým rozhodnutím, jakým je prodej či nákup nemovitosti, je obvyklé posoudit související rizika. Pouze komplexní znalost aktuálního stavu budovy totiž umožňuje identifikovat technická rizika a vady, které nejsou na první pohled zřejmé. Teprve následně je možné vyhodnotit dopad těchto nedostatků na provozní náklady i životnost dané nemovitosti, stejně jako sestavit rozpočet na případné opravy či renovace. Přitom platí teze, že majitelé nemovitostí, kteří se zaměřují na realizování principů ESG, často dosahují vyšší výkonnosti. A čím pohotověji jsou splněny cíle udržitelnosti, tím rychlejší je také návratnost investic. Jak co nejlépe začlenit strategii ESG do technické inspekce budov či posoudit náklady na rekonstrukci stávajícího portfolia pomáhá PlanRadar – jedna z předních evropských platforem pro digitalizaci procesů během výstavby a správy nemovitostí. Ta nyní vydala vlastní analýzu na téma ESG: jeho role ve stavebnictví i vlivu na hodnotu aktiv.

Zobraziť celú správu

Prílohy
PLANRADAR ČR

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.