SK CZ EN

OBERMEYER HELIKA

http://www.obermeyer.cz

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti projektování, konstrukcí pozemních a dopravních staveb, projektového managementu a odborného technického poradenství. Disponuje jedním z největších týmů statiků v ČR včetně specialistů na mostní konstrukce. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží zdravotnické stavby, obchodní centra, rezidenční komplexy, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Tlačové správy

Publikované dňa: 27. 6. 2023 13:50 OBERMEYER HELIKA

Obermeyer Helika a.s. může konstatovat, že založení brněnské kanceláře bylo správné rozhodnutí. Za dobu svého dvouletého působení na poli projekčně-poradenských kanceláří se brněnský ateliér rozrostl ze dvou zakládajících na současných dvanáct projektantů a architektů. Navíc se může pochlubit dokončením několika významných projektů v oblasti zdravotnictví. Díky úspěšným aktivitám na poli zdravotnických staveb se ateliér letos transformoval na samostatnou divizi, která bude moci lépe reagovat na potřeby klientů a zároveň může úzce spolupracovat jak s pražskou, tak s bratislavskou kanceláří.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 27. 4. 2023 10:07 OBERMEYER HELIKA

Projekční a stavebně-poradenská kancelář OBERMEYER HELIKA a.s. je generálním projektantem projektu přístavby SVAŘOVNY K1K v Kvasinách. Objednavatelem projektu je Škoda Auto a.s., Mladá Boleslav. Výstavba byla zahájena v září 2021 a dokončena v březnu 2023. Hala byla uvedena do provozu 1. dubna 2023.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 7. 3. 2023 9:05 OBERMEYER HELIKA

Projekční a stavebně-poradenská kancelář Obermeyer Helika úspěšně završila svou činnost na pozici generálního projektanta přestavby části bývalého plzeňského pivovaru Světovar. Technologický Park TechTower, který zde byl vybudován, je otevřen od 1. února 2023 zájemcům z oblastí inovačního podnikání a nabízí unikátní prostory pro technologické nadšence, začínající i zkušené podnikatele.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 15. 2. 2023 12:07 OBERMEYER HELIKA

V pražských Vysočanech vzniká nová rezidenční čtvrť Kolbenova park, kde bude v několika etapách vybudován celek šesti bytových domů doplněný parkem. Obermeyer Helika v pozici generálního projektanta zpracovala prováděcí dokumentaci první etapy projektu Kolben Park – objekt C. Ten nabídne 245 bytů ve čtyřech až sedmi podlažích s klidným vnitroblokem orientovaným do parku. Za vypracováním dokumentace stojí tým vedený Ing. Jaroslavem Němečkem z projekční a stavebně-poradenské kanceláře Obermeyer Helika, který bude následně vykonávat autorský dozor nad stavbou první etapy. Navrhovaný objekt C bude splňovat energetickou náročnost třídy A, jeho dokončení je plánováno na třetí kvartál roku 2024. Architektem objektu je společnost ABM Architekti s.r.o.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 19. 1. 2023 12:13 OBERMEYER HELIKA

Experti přední české projekční a stavebně-poradenské kanceláře Obermeyer Helika a společnosti BIM Consulting hovoří o tom, jak nejlépe využít potenciál BIMu. Building Information Modeling (BIM) je metoda pro tvorbu, správu a využívání digitálních informací o budovách a infrastrukturách. BIM využívá nástroje a technologie, jako jsou 3D modelování, společné datové prostředí a software pro správu projektů, aby poskytoval komplexní přehled o budově nebo infrastruktuře po celou dobu její životnosti. Lze ve zkratce říct, že tato metoda umožňuje lepší pochopení a komunikaci o budově pomocí digitalizovaného modelu. Model obsahuje jak geometrické informace o budově, tak současně technické a funkční informace o jejích jednotlivých prvcích a systémech. To umožňuje lepší plánování a koordinaci prací při výstavbě a správě budovy po jejím dokončení.

Zobraziť celú správu

Prílohy
OBERMEYER HELIKA

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.