SK CZ EN

LINDAB

http://www.lindab.com

O mezinárodním koncernu Lindab AB:

Lindab AB má své sídlo ve Švédsku ve městě Grevie. Společnost vznikla v roce 1956 ve švédském Linghultu jako malá klempířská firma. V roce 1984 vstoupil Lindab na švédskou burzu, v roce 1992 také na dánskou. V roce 2006 byla mateřská společnost přejmenována na Lindab International AB. Koncern Lindab působí v současné době na trzích 24 zemí a zaměstnává na 5000 lidí.

Je přední evropskou společností, zaměřenou na vzduchotechniku: navrhuje, vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky a nízkoenergetická systémová řešení pro zdravé vnitřní prostředí v budovách. Sortiment produktů Lindab zahrnuje vše od kompletních systémů technického zařízení budov až po individuální komponenty pro, komerční, průmyslové a bytové budovy. Navíc je Lindab jedním z největších designérů, výrobců a prodejců kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné švédské oceli. Tím vším je schopen poskytovat komplexní systémová řešení pro široké spektrum požadavků. V roce 2020 dosáhl koncern Lindab čistých tržeb ve výši 9,166 miliard švédských korun (tj. zhruba 900,4 mil. EUR).

www.lindabgroup.com

 

O společnosti Lindab v ČR:

V České republice působí Lindab s.r.o. od roku 1993 v oblasti střešních a stěnových systémů. Ta se specializuje na výrobu a prodej tenkostěnných ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů, v nichž je lídrem na českém trhu, a také na výrobu systémů zastřešení plochých střech. V roce 1996 přibyla oblast vzduchotechnických systémů. V roce 2003 Lindab otevřel nový výrobní, skladový a administrativní areál v Praze-Ruzyni, kde výroba vzduchotechniky působí dodnes. Další výrobní závod má společnost v Hustopečích u Brna. V roce 2015 otevřel Lindab novou pobočku v Brně, specializující se na vzduchotechniku. Začátkem roku 2021 Lindab expandoval do nových prostor v průmyslové zóně Panattoni Park Prague Airport II u Pavlova (nedaleko svého stávajícího výrobního areálu v Praze-Ruzyni): zde působí jeho obchodní týmy pro tuzemský trh.

www.lindabstavby.cz

www.lindabstrechy.cz

www.rekuperace-lindab.cz

Tlačové správy

Publikované dňa: 9. 2. 2021 13:28 LINDAB

To, že se ocelové konstrukce od Lindabu (předního světového výrobce stavebních komponent, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů) široce využívají pro velké výrobní a logistické haly, je všeobecně známé. Jejich vlastnosti je však přímo předurčují pro stavby nejrůznějšího druhu a využití: nové pobočky komerčních firem, veřejné objekty či rodinné domy. A v posledním roce prudce roste zájem o ocelovou konstrukci Lindab Construline i od malých stavebníků, kteří „dobu koronavirovou“, kdy tráví spoustu času na svých zahradách, využívají k tomu, aby zde budovali např. kutilské dílny, garáže či domky pro skladování zahradní techniky a sportovního vybavení.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 12. 11. 2020 10:57 LINDAB

Lindab, přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů, který v České republice zaměstnává téměř 800 lidí, dále expanduje. S cílem lépe využívat synergie mezi svými tuzemskými divizemi Profil a Vzduchotechnika pro další růst firmy, zlepšit dostupnost výrobků a poskytnout zákazníkům ještě kvalitnější služby a pohodlí, stěhuje své kompletní týmy pro obchodní, technický a zákaznický servis i marketing do nových prostor v průmyslové zóně Panattoni Park Prague Airport II u Pavlova. Ty se nacházejí nedaleko současného výrobního, skladového a administrativního areálu Lindabu v Karlovarská Business Parku v Praze-Ruzyni. Od 2. ledna 2021, kdy obě obchodní jednotky Lindab zahájí provoz v novém aranžmá, tak na Karlovarské zůstane pouze výroba vzduchotechniky, která se díky přesunu týmů pro obchod do Pavlova bude ve stávajícím areálu moci dále rozšiřovat. Výroba i služby pro zákazníky poběží naplno i v době stěhování.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 14. 10. 2020 14:20 LINDAB

Ta stavba je nepřehlédnutelná pro každého, kdo jde nebo jede kolem. A vyvolává silné reakce – nadšené převládají, ale majitelé se už setkali i s rozpaky. To jim ale nevadí: rodinný dům nedaleko od Prahy v Hovorčovicích s plechovou střechou i fasádou je pro ně srdeční záležitostí. Je totiž přesně takový, jaký si vysnili. Kompaktní, elegantní, se dvěma tvářemi: ta první – při pohledu z hlavní silnice – říká „můj dům, můj hrad“. Ta druhá – při pohledu ze zahrady – je přátelská, působí až dovolenkovým dojmem, a přirozeně propojuje venkovní prostor s interiérem. Především při pohledu z ulice hraje prim krytina Lindab SRP Click z prvotřídní švédské oceli v tmavě šedé barvě, která se uplatňuje jak na střeše, tak i na fasádě. Stylová realizace ukazuje, že díky svým vlastnostem dává Lindab SRP Click zájemcům o stylové moderní bydlení téměř nekonečné možnosti. Ačkoli je plech „neživý“ materiál, v případě domu v Hovorčovicích vytváří díky neotřelému řešení od architekta Petra Slavíčka ve spojení se dřevem a venkovní zelení dokonalou souhru.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 17. 9. 2020 10:55 LINDAB

Plechové střešní krytiny se díky svým vlastnostem (mj. odolnost a dlouhá životnost, bezúdržbovost, nízká hmotnost, snadná a rychlá montáž) řadí v České republice na čelní příčky v žebříčku popularity. I přesto se však jejich výrobci stále ještě setkávají s předsudkem týkajícím se jejich akustiky: majitelé domů se někdy obávají, že zejména při bouřkách, často spojených se silným větrem, deštěm a krupobitím, může krytina obyvatele nemovitosti obtěžovat svým hlukem. Proč tomu tak u kvalitních a správně namontovaných krytin není, vysvětluje Petr Kulhavý, produktový manažer společnosti Lindab s. r. o. – předního světového designéra, výrobce a prodejce střešních krytin a okapových systémů z prvotřídní švédské oceli.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 20. 7. 2020 9:10 LINDAB

Systém LINDAB STAVBY od předního světového výrobce a prodejce stavebních komponent z tenkostěnné švédské oceli má již v České republice stovky realizací v nejrůznějších typech staveb – od rodinných domů až po komerční stavby. Právě takovou je nová vzorkovna firmy Dachdecker ve Vinařicích u Kladna. Jde o již devátou tuzemskou pobočku společnosti, specializující se na prodej střešních materiálů, fasád a izolací. Novostavba showroomu je však vůbec první realizací komerční budovy v České republice, na jejíž střeše byl využit komplexní systém Lindab SolarRoof využívající nejmodernější technologii CIGS (Copper-Indium-Gallium-Selenide), zajišťující vysokou účinnost získávání solární energie z několika spekter slunečního záření. Kromě toho objekt využívá nosné konstrukce Lindab Construline, střešní krytinu Lindab SRP Click (a to nejen na střeše, ale i na fasádě) a okapový systém Lindab Rainline.

Zobraziť celú správu

Prílohy
LINDAB

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.