SK CZ EN

LINDAB

http://www.lindab.com

O mezinárodním koncernu Lindab AB:

Lindab AB má své sídlo ve Švédsku ve městě Grevie. Společnost vznikla v roce 1956 ve švédském Linghultu jako malá klempířská firma. V roce 1984 vstoupil Lindab na švédskou burzu, v roce 1992 také na dánskou. V roce 2006 byla mateřská společnost přejmenována na Lindab International AB. Koncern Lindab působí v současné době na trzích 24 zemí a zaměstnává na 5000 lidí.

Je přední evropskou společností, zaměřenou na vzduchotechniku: navrhuje, vyvíjí, vyrábí a prodává výrobky a nízkoenergetická systémová řešení pro zdravé vnitřní prostředí v budovách. Sortiment produktů Lindab zahrnuje vše od kompletních systémů technického zařízení budov až po individuální komponenty pro, komerční, průmyslové a bytové budovy. Navíc je Lindab jedním z největších designérů, výrobců a prodejců kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné švédské oceli. Tím vším je schopen poskytovat komplexní systémová řešení pro široké spektrum požadavků. V roce 2020 dosáhl koncern Lindab čistých tržeb ve výši 9,166 miliard švédských korun (tj. zhruba 900,4 mil. EUR).

www.lindabgroup.com

 

O společnosti Lindab v ČR:

V České republice působí Lindab s.r.o. od roku 1993 v oblasti střešních a stěnových systémů. Ta se specializuje na výrobu a prodej tenkostěnných ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů, v nichž je lídrem na českém trhu, a také na výrobu systémů zastřešení plochých střech. V roce 1996 přibyla oblast vzduchotechnických systémů. V roce 2003 Lindab otevřel nový výrobní, skladový a administrativní areál v Praze-Ruzyni, kde výroba vzduchotechniky působí dodnes. Další výrobní závod má společnost v Hustopečích u Brna. V roce 2015 otevřel Lindab novou pobočku v Brně, specializující se na vzduchotechniku. Začátkem roku 2021 Lindab expandoval do nových prostor v průmyslové zóně Panattoni Park Prague Airport II u Pavlova (nedaleko svého stávajícího výrobního areálu v Praze-Ruzyni): zde působí jeho obchodní týmy pro tuzemský trh.

www.lindabstavby.cz

www.lindabstrechy.cz

www.rekuperace-lindab.cz

Tlačové správy

Publikované dňa: 8. 7. 2020 10:44 LINDAB

Pro své vlastnosti (zejména nízkou hmotnost, snadnou a rychlou montáž, bezúdržbovost, dlouhou životnost a možnost využití i na nízké sklony střech) patří dnes plechové střešní krytiny k těm nejvyhledávanějším. Nejvhodnější skladbu pro střechy z plechu tak dnes často řeší nejen projektanti novostaveb, ale i montážní firmy realizující rekonstrukce. Jaké faktory je třeba v návrhu střešní skladby zohlednit a jak se vyvarovat omylů? A jak zajistit akustickou neprůzvučnost plechových střech? Radí Petr Kulhavý, produktový manažer společnosti Lindab s. r. o. – předního světového designéra, výrobce a prodejce střešních krytin a okapových systémů z prvotřídní švédské oceli. Zatímco tisková zpráva z 29. června se zabývala správnou skladbou plechových krytin na příkladu Lindab SRP Click, nyní se zaměříme na složení střešních skladeb pro další typy plechových krytin: profilované a falcovanou.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 29. 6. 2020 9:13 LINDAB

Pro své vlastnosti (zejména nízkou hmotnost, snadnou a rychlou montáž, bezúdržbovost, dlouhou životnost a možnost využití i na nízké sklony střech) patří dnes plechové střešní krytiny k těm nejvyhledávanějším. Nejvhodnější skladbu pro střechy z plechu tak dnes často řeší nejen projektanti novostaveb, ale i montážní firmy realizující rekonstrukce. Jaké faktory je třeba v návrhu střešní skladby zohlednit a jak se vyvarovat omylů? A jak zajistit akustickou neprůzvučnost plechových střech? Radí Petr Kulhavý, produktový manažer společnosti Lindab s. r. o. – předního světového designéra, výrobce a prodejce střešních krytin a okapových systémů z prvotřídní švédské oceli. Správnou skladbu plechových krytin ukazuje na příkladu Lindab SRP Click - aktuálně nejpopulárnější střešní krytiny ze sortimentu společnosti.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 19. 6. 2020 9:15 LINDAB

Na tuzemském trhu je dnes možné si vybírat z nepřeberného množství střešních krytin. Střešním taškám, tradičním v Česku, již několik let zdatně konkurují plechové krytiny – a to nejen ty profilované. Jak potvrzuje Lindab, přední světový designér, výrobce a prodejce střešních krytin a okapových systémů ze švédské oceli, v poslední době roste zájem české veřejnosti především o plechové falcované (drážkované) krytiny. Ukazuje to na architektonický trend, který směřuje k nadčasovosti, stylovosti a neokázalé eleganci, které jsou charakteristické právě pro tento typ krytin. I jejich spektrum je velmi široké: od ekonomických variant až po nejvyšší kvalitu se zárukou 40 let – taková střecha přetrvá generace.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 9. 4. 2020 10:22 LINDAB

Bílé auto chtěl dříve jen málokdo – většina z nás inklinovala k tmavým odstínům. Dnes přitom u automobilů vládne bílá celosvětovému žebříčku popularity, zatímco tmavé barvy ustupují do pozadí. Čeká taková budoucnost i střechy? Možná ano. A to i přesto, že při pohledu z výšky je v Česku pořád hodně vidět naše tradiční cihlově červená. Důvodů, proč zvolit bílou barvu střechy, je totiž celá řada – nejen těch estetických. Lindab, přední světový designér, výrobce a prodejce střešních krytin a okapových systémů ze švédské oceli, ve svém interním průzkumu mezi zákazníky rostoucí oblibu bílých střech potvrzuje. A uvádí důvody, proč se bílá dostává do popředí zájmu právě v současné době.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 31. 3. 2020 12:38 LINDAB

Nynější doba staví statisíce Čechů do situace, kdy musí trávit doma mnohem více času než dřív. Pandemie koronaviru z nás však zároveň nesňala všechny další úkoly – nejen běžné, ale i dlouhodobé. Jedním z nich je pro řadu z nás i stavba nového domova či rekonstrukce toho stávajícího. Lidé často odkládají pořízení nové střechy ze zimy na jaro, a v některých případech už to zkrátka nepočká. Nucený pobyt doma dává alespoň příležitost, aby si důkladně prošli a porovnali velmi širokou nabídku různých výrobců. Rozhodnou-li se pro plechovou střešní krytinu, která dnes zdatně konkuruje klasickým taškám, měli by při jejím pořizování zohlednit i kvalitní povrchovou úpravu. Ta totiž může prodloužit životnost plechové střechy o mnoho let. Například Lindab, přední světový designér, výrobce a prodejce střešních krytin a okapových systémů z prvotřídní švédské oceli, doporučuje u svých střešních krytin povrchovou úpravu Premium Mat zajišťující vysokou ochranu střešní krytiny. U ní majitel domu připlatí oproti základní povrchové úpravě Classic jen malou částku navíc, ale přitom se mu prodlouží záruka na střechu o 5 let na celkem 20 let.

Zobraziť celú správu

Prílohy
LINDAB

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.