SK CZ EN

TOUAX

http://www.touax.cz

Touax s.r.o. je dceřinou společností Divize modulových staveb francouzské skupiny Touax, která patří mezi přední evropské firmy na trhu modulových staveb. Specializuje se na projektování, průmyslovou výrobu a stavbu dočasných nebo trvalých objektů stavebnicovým systémem modulů. V České republice má v Supíkovicích hlavní výrobní závod a vývojové oddělení pro celou divizi. V tuzemsku působí již od roku 1991 a těží z více než čtyřicetileté zkušenosti celé skupiny Touax, zejména z modulových trhů Evropské unie.

Skupina Touax, která byla založena již za Napoleona III. v roce 1853, se specializuje na operativní leasing a prodej námořních kontejnerů, nákladních železničních vagónů, nákladních říčních člunů a modulových objektů. Denně pronajímá tato hmotná aktiva více než 5000 zákazníků po celém světě, a to jak na vlastní účet, tak z pověření investorů. Správa aktiv v hodnotě více než 2 miliardy dolarů řadí skupinu TOUAX mezi vůdčí evropské společnosti na daném trhu.
Společnost Touax je kótovaná na pařížské burze NYSE EURONEXT – Euronext Paris Compartment C (kód ISIN FR0000033003) a je součástí indexů CAC® Small a CAC® Mid & Small a SRD Long-only.

Tlačové správy

Publikované dňa: 3. 11. 2017 9:20 TOUAX

Vyhledávanou alternativou k tradiční výstavbě je v současné době modulová technologie, která je rychlá, flexibilní a finančně efektivní. Přitom poskytuje nejen veškerý komfort srovnatelný s klasickými zděnými stavbami, ale dokáže dnes již vyhovět i nárokům na design. Česko je ve výrobě modulových staveb evropskou velmocí: ročně se zde vyrobí zhruba 25 000 kusů modulů, což je zhruba 375 000 m2 plochy. 90 % tuzemské výroby jde na export, zejména do západní Evropy (Německa, Beneluxu, Francie, Skandinávie a dalších zemí). Mezi lídry v tomto dynamicky se vyvíjejícím odvětví patří společnost Touax, která má v Supíkovicích na Moravě svůj hlavní výrobní závod s centrem výzkumu a vývoje pro celou modulovou divizi. Každoročně opustí brány závodu několik tisíc modulů, které na místě určení slouží jako dočasné nájemní nebo trvalé objekty. Aby mohly být moduly dopraveny na příslušná místa po celém světě, je potřeba důmyslně promyslet všechny logistické operace – zvlášť s ohledem na to, že často je třeba přepravit i moduly, z nichž po sestavení vznikne několikapodlažní budova.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 9. 10. 2017 10:09 TOUAX

Od září platí novela školského zákona, která zavádí povinné předškolní vzdělávání pro všechny děti, které k 31. srpnu dosáhly pěti let. Kapacity školek jsou ve většině českých regionů dlouhodobě nedostačující a další příliv předškoláků tento stav ještě zhorší. Řešením, jak rychle a finančně úsporně lze tento problém vyřešit, je výstavba modulovou technologií. Modulové školky mají přitom veškerý komfort trvalých staveb. Jsou schopny vyhovět všem stavebně-technickým normám a přísným hygienickým předpisům a lze je postavit již za dva měsíce. Nejnovější modulová školka MŠ Pastviny stojí od září v brněnské čtvrti Komín a realizovala ji společnost Touax.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 26. 9. 2017 15:43 TOUAX

Za účasti starostky a zástupců městské části Brno-Komín, statutárního města Brna a představitelů společnosti Touax byla v pondělí 25. září slavnostně otevřena mateřská školka postavená modulovou technologií. Budova s hernou a výdejnou jídla vyrostla za pouhých 5 týdnů a první předškoláky uvítá již koncem září. Vzhledem k dlouhodobému nedostatku vhodných prostor a kapacit v tuzemském školství se modulová výstavba postupně stává stále vyhledávanějším řešením. Inspiraci nachází v sousedním Německu, kde jsou modulové stavby zcela běžnou praxí.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 28. 6. 2017 15:38 TOUAX

O tom, že se českému automobilovému průmyslu daří, není pochyb. Na domácí průmyslové produkci se odvětví podílí z 24,7 % a tvoří více jak 20 % českého exportu. Objem produkce, který ročně představuje 122 vozidel na 1000 obyvatel, navíc Českou republiku řadí na přední příčky světových producentů osobních aut. Díky úspěšné pozici tohoto odvětví tuzemského průmyslu a rozšiřování výroby musí řada podniků řešit otázku zajištění dostatečného množství pracovního zázemí pro své zaměstnance. Tomuto problému čelil i západočeský závod firmy Elkamet, který posléze našel rychlé a efektivní řešení v modulových stavbách od společnosti Touax.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 14. 6. 2017 12:51 TOUAX

To, že jsou Češi národem kutilů, je všeobecně známý fakt – kutilství se u nás stalo bezmála národním sportem. Jen obrat trhu se zbožím pro dům, bydlení a zahradu dosahuje v Česku zhruba 30 miliard korun ročně. Obliba tohoto koníčku však roste i v západní Evropě. Například v Německu si toto tradiční vyplnění volného času oblíbily v posledních pár letech i rodiny z nejvyšších vrstev. Pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou mít doma vlastní nářadí či stroje, jsou ideálním řešením nájemní centra společnosti Boels Rental, v nichž si zájemci mohou nářadí i stavební stroje a vybavení zapůjčit. Nově se od loňského roku podílí na budování sítě Boels půjčoven v Evropě i společnost Touax. Ta v roce 2016 dokončila 6 modulových maloobchodních jednotek v 5 zemích, v letošním roce přibude dalších 10, počet zemí se rozroste na 7. V Česku se jedná o nová nájemní centra například v Praze – Chuchli, Ústí nad Labem nebo Ostravě.

Zobraziť celú správu

Prílohy
TOUAX

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.