SK CZ EN

YIT

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Obě společnosti působí v oboru stavebnictví řadu let - původní Euro STAVOKONSULT byla na českém trhu téměř 20 let, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912, vloni tak oslavila již 110 let fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 24 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Vesi Hostivař, Happi Milánská, Rivi Bachova, přelomový projekt Suomi Hloubětín s 11 etapami bytových domů a sousední polyfunkční projekt Lappi Hloubětín s téměř 290 byty a komerčními prostory. Na ploše původního více než 10hektarového brownfieldu v Hloubětíně tak vzniká nová čtvrť s bydlením, obchodními prostory a školkou, kde najde domov zhruba 3 500 obyvatel. Další projekty má developer v přípravě.

YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze. V oblasti CSR YIT dlouhodobě podporuje Kliniku dětské chirurgie FN Motol a s ní spjatou nadaci Konto „Dětská chirurgie Motol", kterou zaštiťuje herečka Tereza Brodská.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2022 dosáhl téměř 2,4 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 9 zemích: Finsku, Švédsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni přes 5 000 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 10. 11. 2016 9:32 YIT

Developerská společnost YIT pokračuje ve výstavbě nové rezidenční čtvrti Suomi Hloubětín v Praze 9, která se po dokončení všech 8 etap stane novým domovem pro téměř 2 tisíce obyvatel. Jednotlivé fáze dostaly své názvy po finských městech. První etapa Espoo bude dokončena v létě příštího roku a v současné době je už z 80 % vyprodána. Na ni navazuje další fáze s názvem Turku se 106 byty, kterou YIT začíná nyní stavět a její dokončení plánuje na léto 2018. Nové byty z této etapy jsou v prodeji již nyní.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 8. 11. 2016 14:39 YIT

Společnost YIT pokračuje s výstavbou nízkoenergetických bytů ve finském stylu – právě dokončila hrubé stavby projektů Talo Kavalírka a 1. etapy Koivu Zličín. Stavební práce na jednotlivých domech běží podle plánu: 98 bytů a loftů v Talo Kavalírka bude dokončeno v srpnu a všech 161 bytových jednotek v Koivu Zličín pak na podzim příštího roku. Pro zájemce o nové byty developer připravil na svých webových stránkách novinku – online konfigurátor, v němž si mohou vyzkoušet, jaké barvy a materiály by se jim v interiéru nejvíce líbily.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 19. 9. 2016 10:14 YIT

Pasivní budova F energeticky úsporného projektu Hyacint Modřany developerské společnosti YIT získala jako vůbec první pasivní bytový dům v České republice osvědčení „Certifikovaný pasivní dům“. Pro jeho obyvatele to znamená kvalitní, energeticky šetrné a zdravé bydlení s nízkými náklady na provoz.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 2. 9. 2016 11:37 YIT

Manželé Koukalovi od léta bydlí ve finském stylu. Hned po svatbě a líbánkách se nastěhovali do svého prvního společného domova - nízkoenergetického rezidenčního areálu Green Motol v Praze 5 od developerské společnosti YIT. Protože její mateřskou zemí je Finsko, ctí nové bydlení Koukalových ty nejlepší tradice severského designu. Nakoukněte!

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 12. 7. 2016 11:25 YIT

Poté, co české sportovní hvězdy Gabriela Soukalová a Petr Koukal vstoupily do manželství, rozhodly se řešit své bydlení. Přestože jsou oba velkou část roku na cestách, přáli si v Praze vybudovat svůj společný domov, kam se budou ze závodů rádi vracet. A protože je oslovil finský styl bydlení, nastěhovali se do nového nízkoenergetického rezidenčního areálu Green Motol. Navíc uzavřeli smlouvu o marketingové spolupráci s developerem projektu - společností YIT, jejíž mateřskou zemí je právě Finsko.

Zobraziť celú správu

Prílohy
YIT

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.