SK CZ EN

YIT

http://www.yit.cz

Společnost YIT (výslovnost: vaj aj tý) vstoupila na český trh v roce 2008, kdy akvizicí získala českou firmu Euro STAVOKONSULT. Obě společnosti působí v oboru stavebnictví řadu let - původní Euro STAVOKONSULT byla na českém trhu téměř 20 let, kořeny finské YIT sahají až do roku 1912, vloni tak oslavila již 110 let fungování. K hlavním činnostem YIT Stavo patří příprava a realizace developerských projektů. Na český trh přináší bydlení ve finském stylu. Společnost YIT Stavo v České republice dokončila 24 projektů (včetně jednotlivých etap větších celků, které samy o sobě de facto představují středně velké bytové projekty). Ve výstavbě je nyní 5 projektů: Vesi Hostivař, Happi Milánská, Rivi Bachova, přelomový projekt Suomi Hloubětín s 11 etapami bytových domů a sousední polyfunkční projekt Lappi Hloubětín s téměř 290 byty a komerčními prostory. Na ploše původního více než 10hektarového brownfieldu v Hloubětíně tak vzniká nová čtvrť s bydlením, obchodními prostory a školkou, kde najde domov zhruba 3 500 obyvatel. Další projekty má developer v přípravě.

YIT již dokázala splnit svůj ambiciózní plán a zařadila se mezi pětici nejsilnějších developerů na poli rezidenční výstavby v Praze. V oblasti CSR YIT dlouhodobě podporuje Kliniku dětské chirurgie FN Motol a s ní spjatou nadaci Konto „Dětská chirurgie Motol", kterou zaštiťuje herečka Tereza Brodská.

Skupina YIT je největší stavební a developerskou firmou ve Finsku a řadí se na přední příčky v celé severní Evropě. Při všech svých stavbách dbá na trvalou udržitelnost a respekt k životnímu prostředí. Realizuje bytové i komerční nemovitosti a soustředí se zejména na projekty rozvoje velkých městských urbanistických celků. Její obrat v roce 2022 dosáhl téměř 2,4 mld. eur. Skupina aktuálně působí v 9 zemích: Finsku, Švédsku, Norsku, Estonsku, Lotyšsku, Litvě, České republice, Slovensku a Polsku. Pracuje pro ni přes 5 000 lidí. Akcie společnosti YIT jsou kotovány na burze v Helsinkách.

 

Tlačové správy

Publikované dňa: 22. 9. 2015 11:45 YIT

Stavba 2. fáze projektu Hyacint Modřany postupuje podle plánu. Budova A, jejíž výstavba byla zahájena na podzim roku 2014, má hotovou hrubou stavbu. Celkem v ní vznikne 82 nízkoenergetických bytů ve finském stylu a počítáno je také s 8 nebytovými prostory určenými pro obchody a služby. Devět měsíců před plánovaným dokončením budovy je prodáno již přes 50 % bytů a všechny nebyty.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 21. 9. 2015 11:34 YIT

V Polsku YIT plánuje zavést stejný obchodní model jako v České republice, kde společnost YIT Stavo působí jako developer bez vlastních stavebních kapacit a pro každý svůj rezidenční projekt vypisuje tendr na generálního dodavatele.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 10. 6. 2015 20:57 YIT

Nový nízkoenergetický projekt developerské společnosti YIT s názvem Talo Kavalírka vyroste v atraktivní lokalitě na rozhraní Košíř a Smíchova. V ulici Pod Kavalírkou tak doplní stávající činžovní zástavbu, která je pro tuto lokalitu typická. Nabídku nového bydlení v Praze rozšíří celkem o 98 bytů s prvky finského bydlení, z nichž zhruba čtvrtinu YIT postaví pro soukromého investora. Přípravné práce na pozemku již byly zahájeny, samotná výstavba začne v červenci. Dokončení je pak plánované na září 2017.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 9. 4. 2015 21:05 YIT

Developerská společnost YIT, která staví nízkoenergetické byty ve finském stylu, přichází na pražský rezidenční trh s novým rozsáhlým projektem v Hloubětíně. Původní brownfield na ploše více než 9 hektarů v sousedství Rokytky se v nadcházejících letech promění ve zcela novou živou čtvrť s bytovými domy, viladomy a obchodními prostory, ve které najde domov téměř 2 000 obyvatel. V horizontu pěti až osmi let zde YIT v několika etapách plánuje vystavět přibližně 900 bytových jednotek s novou infrastrukturou, parkovou zelení, sportovišti a dalšími plochami pro volnočasové aktivity.

Zobraziť celú správu
Publikované dňa: 2. 4. 2015 21:06 YIT

Nízkoenergetický projekt Green Motol se 137 byty, který společnost YIT začala stavět na počátku roku 2014, běží podle harmonogramu. Dokončení je plánováno na konec letošního roku. Aktuálně pokračují práce na fasádách a balkonech, v interiérech se vybavují koupelny a v areálu začaly terénní úpravy. V budově A developer právě otevírá vzorový byt zařízený opět ve finském stylu. Ten si mohou zájemci přijít prohlédnout po předchozí domluvě nebo v rámci Dne otevřených dveří 8. dubna.

Zobraziť celú správu

Prílohy
YIT

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.