ČESTNÉ UZNÁNÍ MEZINÁRODNÍ POROTY V SOUTĚŽI GRAND PRIX ARCHITEKTŮ 2015 ZÍSKALA SPOLEČNOST JESTICO + WHILES ZA VILU PRŮHONICE

Publikované dňa: 15. 6. 2015 13:50 JESTICO + WHILES

Zástupci pražské kanceláře architektonické společnosti Jestico + Whiles na slavnostním galavečeru ve Veletržním paláci v Národní galerii v Praze převzali Čestné uznání v letošním ročníku prestižní tuzemské soutěže Grand Prix architektů za realizaci Vily Průhonice v kategorii Rodinný dům. Každoroční soutěžní přehlídku české architektury pořádá Obec architektů.

Elegantní minimalistickou vilu charakteristickou výraznými liniemi prosklených ploch a maximálním propojením s přírodou ocenila pětičlenná mezinárodní porota ve složení: Irina Raud (Estonsko), Regina Loukotová (Česká republika), Isabelle Lomholt (Anglie), László Mikó (Maďarsko) a Włodzimierz Mucha (Polsko). Do letošního ročníku bylo přihlášeno celkem 88 staveb realizovaných na území České republiky v loňském roce, které byly posuzovány v sedmi základních kategoriích.

Architektonická kancelář Jestico + Whiles (společnost ve svém názvu využívá symbol plus - nepoužívejte, prosím, samohlásku „a" nebo symbol &) byla založena v roce 1977 v Londýně a postupně se vyprofilovala jako přední architektonická společnost se zaměřením na architekturu, interiérový design a územní plánování, která realizuje projekty napříč Evropou, v Austrálii, Africe, Indii a na Středním východě. V roce 1990 společnost otevřela jako jedinou pobočku mimo domácí trh kancelář v České republice. Pražská pobočka zaštiťuje aktivity společnosti na klíčových trzích ve střední a východní Evropě, mezi které patří Česká republika, Slovensko, Polsko, Rusko, Německo a Chorvatsko. Portfolio společnosti je široké a zahrnuje práci na pětihvězdičkových hotelech a restauracích, fit-out řešeních kancelářských prostor, ale i veřejných stavbách jako jsou univerzitní kampusy, muzea či autobusová a vlaková nádraží. Jestico + Whiles se dále zabývá citlivými rekonstrukcemi původních historických budov a územním plánováním rezidenční výstavby. K nejvýznamnějším realizovaným projektům v České republice patří například návrh rodinného domu Vila Průhonice, za který společnost získala Čestné uznání v soutěži Grand Prix Architektů 2015, nebo unikátní architektonické řešení celkové koncepce výstavby vil ve Statenicích, které dominovaly v soutěži Realitní projekt roku 2012 a získaly hned dvě ocenění absolutního vítěze v kategoriích Cena architektů a Cena odborné poroty. Pro více informací navštivte www.jesticowhiles.com.

Jana Bakešová

Vila_Pruhonice_interier_foto_03.jpg
Vila_Pruhonice_interier_foto_04.jpg
Vila_Pruhonice_interier_foto_05.jpg