ROCKWOOL PODPOŘIL VÝSTAVBU OBJEKTU PRO PĚSTOUNSKÝ PROGRAM V OSTRAVĚ

Publikované dňa: 27. 9. 2017 10:49 ROCKWOOL

Bohumínská společnost ROCKWOOL poskytla zdarma 300 m2 izolace z kamenné vlny na zateplení objektu určeného pro projekt „Klub Pěstoun a byt na půli cesty“. Projekt realizovala nezisková organizace Samostatný dětský oddíl (SDO) Brontosauři ve svém Středisku Dvoreček v Ostravě-Kunčičkách, který provozuje. Izolace z kamenné vlny ROCKWOOL přispívají k požární bezpečnosti, udržují v budovách teplo, snižují spotřebu energií, tlumí hluk z venku a vydrží funkční desítky let.

„Kamenná vlna je ekologický stavební materiál vyrobený z přírodních surovin. Poskytnutá izolace také splnila beze zbytku naše požadavky z hlediska protipožárních a akustických vlastností. Další velkou výhodou bylo, že společnost ROCKWOOL je lokální výrobce z Bohumína. Děkujeme společnosti ROCKWOOL za dlouhodobou přízeň a podporu v realizaci našich programů a projektů," říká ke spolupráci předseda SDO Brontosauři Jiří Kohout.

Cílem projektu „Klub Pěstoun" je vytvořit zázemí pro setkávání pěstounských rodin, osvětu pěstounství v nové komunitě pěstounů v Ostravě, předávání zkušeností a poskytnutí prostoru při adaptaci svěřených dětí do pěstounské péče. V rekonstruovaném objektu v Ostravě-Kunčičkách vznikly v přízemí klubové prostory se společenskou místností, hernou pro děti a malometrážním bytem na půl cesty.

V opravených půdních prostorech jsou pak k dispozici dva byty pro pěstounské rodiny. Další prostory a zázemí slouží pro zajištění respitní (odlehčující) péče pro pěstounské rodiny, pořádání celoročních táborových programů s koňmi a s terapeutickým zaměřením na děti přicházející do pěstounských rodin. Samostatný dětský oddíl Brontosauři slaví v letošním roce 30 let své činnosti.

Prílohy

Foto_1.jpg
Foto_2.JPG
Foto_3.JPG