LINDAB ZÍSKAL AKVIZICÍ SPOLEČNOST MP3; JEJÍ VZDUCHOTECHNICKÉ SYSTÉMY JIŽ PRODÁVÁ NA ITALSKÉM TRHU - Další trhy, v nichž bude Lindab vzduchotechniku od MP3 nabízet, budou brzy následovat. Patří mezi ně i Česká republika.

Publikované dňa: 3. 8. 2015 14:57 LINDAB

Mezinárodní koncern Lindab, přední světový výrobce a prodejce vzduchotechniky a dalších stavebních komponent z tenkostěnné oceli, lehkých střešních krytin, fasádních a okapových systémů, dále expanduje. Akvizicí získal renomovanou italskou společnost MP3, specializující se na kompletní vzduchotechnické systémy včetně protipožární ochrany. Integrace MP3 do Lindabu pokračuje podle plánu: italská odnož Lindabu již dodává požární klapky vyráběné v závodě MP3 na tamní trh – a další trhy včetně České republiky budou brzy následovat. V příslušných zemích probíhá nyní školení zaměstnanců, zaměřené na technickou stránku produktů MP3 a jejich prodej.

Převzetí společnosti MP3 je součástí nové strategie koncernu Lindab pro léta 2015 - 2020. Lindab, jenž je nyní lídrem na trhu kruhových potrubních systémů, chce akvizicí nových společnosti rozšiřovat svou nabídku a posilovat svou konkurenceschopnost na globálním trhu. V divizi Vzduchotechnika, která v rámci koncernu stále roste, směřuje Lindab k poskytování komplexních řešení. Například v České republice byly tržby v loňském roce o 3 % vyšší, k čemuž přispěl právě pozitivní vývoj v oblasti vzduchotechniky. Od akvizice společnosti MP3, která patří ke špičce v oblasti výroby požárních klapek i širokého spektra produktů certifikovaných Evropskou unií, si Lindab slibuje posílení své pozice na trhu vzduchotechniky - mimo jiné v jižní Evropě, kde je společnost MP3 velmi silná. Koncern očekává, že se akvizice promítne do zvýšení prodejů již v tomto roce.

Program integrace společnosti MP3 do Lindabu zahrnuje mimo jiné výrobu požárních klapek a vývoj architektury informačních systémů, kde je již vzdělávání a zavádění standardů koncernu Lindab v plném proudu. S rozdílnými přístupy a standardy, například mezi skandinávskými zeměmi a jižní Evropou, se musí vyrovnávat oddělení pro řešení klimatu vnitřního prostředí. „Toto je typický příklad, jak je důležité, abychom chápali rozdíly mezi jednotlivými trhy a vyšli vstříc příslušným potřebám zákazníků v každé zemi. Proto specifika každého trhu nyní důkladně analyzujeme," uvádí Mika Repo, odpovědný za realizaci integračního programu.

O mezinárodním koncernu Lindab AB:
Lindab AB má své sídlo ve Švédsku ve městě Grevie. Společnost vznikla v roce 1956 ve švédském Linghultu jako malá klempířská firma. V roce 1984 vstoupil Lindab na švédskou burzu, v roce 1992 také na dánskou. V roce 2006 byla mateřská společnost přejmenována na Lindab International AB. Koncern Lindab působí v současné době na trzích 32 zemí a zaměstnává téměř 4600 lidí. Je jedním z největších světových designérů, výrobců a prodejců kovových profilů pro stavební účely - ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné švédské oceli, jakož i vzduchotechnických potrubních systémů. Tím je schopen poskytovat komplexní systémová řešení pro široké spektrum požadavků. V roce 2014 dosáhl koncern Lindab čistých tržeb ve výši 7,003 miliard švédských korun (tj. zhruba 739 mil. EUR).

www.lindabgroup.com

O společnosti Lindab s. r. o.:
V České republice působí Lindab s.r.o. od roku 1993 v oblasti střešních a stěnových systémů. Ta se specializuje na výrobu a prodej tenkostěnných ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů, v nichž je lídrem na českém trhu, a také na výrobu systémů zastřešení plochých střech. V roce 1996 přibyla oblast vzduchotechnických systémů. V roce 2003 Lindab otevřel nový výrobní, skladový a administrativní areál v Praze - Ruzyni. Základ podnikání společnosti tvoří jak vývoj, výroba a prodej hotových výrobků, tak poskytování komplexních řešení projektů pod názvem Lindab Stavby. Svým partnerům nabízí nejen kvalitní komponenty, ale i stavební systémy, které tyto komponenty využívají. Poskytuje poradenství, navrhuje koncepci a detaily, specifikuje a nacení potřebný materiál. Dále připraví podrobnou montážní dokumentaci, poskytne orientační i autorizované statické posouzení projektu, zaškolí pracovníky pro samotnou montáž, k níž opět poskytne poradenství a odborný dohled. Disponuje také prvotřídním distribučním systémem díky velkým skladovým zásobám a široké síti prodejců a montérů. V únoru 2015 otevřel Lindab svou novou pobočku v Brně, která se specializuje na vzduchotechniku a nabízí ve vzorkovně také široký sortiment lehkých střešních krytin a okapů.

www.lindab.cz

PhDr. Kamila Čadková
Account Director
Tel.: + 420 222 927 111