NOVÁ POSILA TÝMU ČESKÉ RADY PRO ŠETRNÉ BUDOVY

Publikované dňa: 7. 3. 2018 13:28 ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY

Největší tuzemská organizace v oboru šetrného stavebnictví – Česká rada pro šetrné budovy – přijala do svého týmu bývalou šéfredaktorku odborného časopisu Odpadové fórum Janu Drábkovou. Ta bude vzhledem ke svým bohatým zkušenostem zajišťovat chod pracovních skupin Rady k udržitelným materiálům a hospodaření s vodou. Zároveň bude zodpovědná za pořádání akcí a nahradí tak na této pozici Moki Topiarzovou, která odešla na mateřskou dovolenou.

Jana Drábková bude mít na starosti přípravu a realizaci seminářů a akcí, jejich vyhodnocování a komunikaci s členskými společnostmi Rady. Díky svým znalostem a dosavadní specializaci bude navíc současně působit jako koordinátorka pracovních skupin Rady pro jedny z klíčových oblastí šetrné výstavby týkajících se udržitelných materiálů a hospodaření s vodou.

K významu této problematiky uvádí Jana Drábková následující: „Udržitelný rozvoj ve stavebnictví, který je jedním z hlavních cílů České rady pro šetrné budovy, je mi ze své podstaty velmi blízký. Jsem proto ráda, že jsem se stala členkou týmu Rady a mohu se tak podílet mimo jiné na koordinaci pracovní skupiny k tematice udržitelných materiálů, jejichž využívání je základem oběhového hospodářství. Svou činností bych chtěla přispět zejména k tomu, aby se principy cirkulární ekonomiky v budoucnu staly samozřejmostí i pro tuzemské stavebnictví."

Poznámka pro editory:
Česká rada pro šetrné budovy (CZGBC) spojuje společnosti a organizace napříč oborem šetrného stavebnictví: od projektantů, architektů přes dodavatele materiálů a technologií až po stavební firmy a developery. Její misí je podněcovat tuzemský trh k přeměně způsobů, jakými se navrhují, staví, rekonstruují a provozují budovy a urbanistické celky. Cílem je vytvořit zdravé, prosperující, ekologické a společensky ohleduplné prostředí, zvyšující kvalitu života. Rada má v současné době více než 70 členů.

Marcela Kukaňová
E-mail: marcela.kukanova@crestcom.cz

Kateřina Lanková
E-mail: katerina.lankova@crestcom.cz