REVITALIZACE OBECNÍHO DVORA NA STARÉM MĚSTĚ POKRAČUJE

Publikované dňa: 28. 2. 2013 11:30 OBECNÍ DVŮR

Developer Obecního dvora, společnost Around Inside, postupuje dále s jeho revitalizací a proměnou území na projekt vysokostandardního rezidenčního bydlení. Nový design navrhl celosvětově uznávaný španělský architekt Ricardo Bofill ve spolupráci s místním architektonickým studiem TaK. Společnost Around Inside právě zahájila prodej apartmánů v tomto prestižním projektu v srdci Prahy. Obecní dvůr nabídne 12 luxusních rezidencí, soukromý areál plný zeleně, podzemní parkoviště určené výhradně pro rezidenty, nepřetržitou službu recepce a nejnovější bezpečnostní technologie.

Revitalizovaný Obecní dvůr je určený pro zájemce s vysokými nároky na bydlení, ve kterém převažuje individuální styl nad masovou produkcí. Mezi standardy projektu patří například prostorná ložnice s koupelnou a šatnou, designová kuchyň na míru, soukromá sauna, vířivka jacuzzi a tělocvična. Majitelé rezidencí si mohou vybrat z několika designů interiéru. Osobní styl bydlení dotvoří tým interiérových designérů, kteří každý prostor upraví podle individuálních přání klienta. Pro zajištění co nejlepšího výběru materiálů a technologií pro klienta spolupracuje developer s dodavateli těch nejkvalitnějších produktů.

Velikost rezidencí začíná na 131 m2, největší z nich nabídne plochu 412 m2. Cena za metr čtvereční začíná na 140 000 Kč bez DPH. Všem obyvatelům Obecního dvora bude k dispozici prostorný areál dvora s udržovanou zelení o velikosti více než 1300 m2. Jedinečnost Obecního dvora spočívá v kombinaci nejvyššího standardu bydlení a jeho bohaté historie. Přesto, že se areál nachází přímo v srdci historického centra, je oázou soukromí a ideálním místem pro rodinné bydlení.

Obecní dvůr se nachází v části Starého Města Na Františku a lemují ho ulice Kozí, U Milosrdných a U Obecního dvora. Dřívější komplikované vlastnické vztahy a v posledních letech také ekonomická krize způsobily, že nyní jsou již exteriéry i interiéry budov v havarijním stavu. Historie souboru tří barokních a jedné klasicistní budovy se začala psát v 15. - 18. století. Budovy téměř zázrakem unikly demolici, která v Praze probíhala v rámci tzv. pražské asanace v 19. a 20. století s cílem radikálně přestavět a zmodernizovat centrum města. Po celou dobu existence budov bylo jejich využití primárně provozního rázu. Byly zde například stáje pro obecní koně, zázemí hasičů, technické služby nebo zázemí pro sanitní vozy nedaleké nemocnice Na Františku. V srpnu 2002 areál zasáhla povodeň a od té doby jsou budovy prázdné.

Právě pohnutý osud Obecního dvora a jeho historickou a architektonickou hodnotu si dobře uvědomují současní majitelé - společnost Around Inside, jež projekt koupila v červenci roku 2011. „Od zahájení prací na projektu jsme velmi dbali na komunikaci s obyvateli okolních budov. Těší nás, že k revitalizaci tohoto výjimečného místa vyjadřují velmi pozitivně a vítají, že se do areálu, který dlouho chátral, vrátí život," říká Catherine Nardin, jednatelka Around Inside.

Jana Bakešová
tel.: + 420 222 927 111