OBERMEYER HELIKA ŘÍDÍ PROJEKT PŘESTAVBY SÍTĚ ČERPACÍCH STANIC MOL

Publikované dňa: 7. 8. 2018 10:21 OBERMEYER HELIKA

Architektonická, projekční a stavebně-poradenská kancelář OBERMEYER HELIKA zajišťuje projektové řízení pro rekonstrukci sítě čerpacích stanic společnosti MOL Česká republika. Realizované činnosti zahrnují rebranding jednotlivých čerpacích stanic, kompletní rekonstrukci stávajících technologií, modernizaci kiosků na koncept Fresh corner, instalaci zařízení pro LPG a pro nové prémiové produkty či výstavbu mycích linek.

Cílem projektu je přestavba a rebranding více než 100 čerpacích stanic MOL z celkového počtu 311, jež firma vlastní. Jedná se o bývalé provozovny značek Agip, LukOil, PapOil a Slovnaft, které postupně získávají jednotný firemní design v barvách společnosti MOL.  „Pro náš tým projektových manažerů je tento projekt velmi zajímavou výzvou. Každá čerpací stanice má jiné dispozice, každá má svoji unikátní lokaci a každá tak vyžaduje individuální přístup, od plánování přes realizaci až po finální kontrolu a uzavření projektu,“ vysvětluje Jiří Fousek, generální ředitel společnosti OBERMEYER HELIKA.

Čerpací stanice musí vzhledem k vysoké míře hořlavosti produktu, který nabízí, splňovat přísné bezpečnostní předpisy. Proto je i při přestavbě takovýchto objektů nutné počítat se specifickými požadavky na bezpečnost instalovaných zařízení a technologií. „Součástí prací na projektu je i rekonstrukce stávajících technologií na čerpacích stanicích. Jejich úprava probíhá v souladu s vysokými nároky health and safety managementu, tedy managementu bezpečnosti a ochrany zdraví,“ upřesňuje Jiří Fousek a dodává: „Tato skutečnost je nejen výzvou, ale především skvělou příležitostí pro náš tým získat zkušenost v takto specifické oblasti.“

Ukončení projektu přestavby všech čerpacích stanic MOL v České republice je plánováno na rok 2019, případně 2020.

Více o společnosti Obermeyer Helika a. s.:

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším architektonickým, projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti architektury, projektování, konstrukcí a dopravních staveb, TZB a šetrných budov, projektového managementu a odborného technického poradenství. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží rezidenční komplexy, obchodní centra, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, objekty sloužící zdravotnictví a lázeňství, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí.

Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.

Kontaktní údaje:

Crest Communications a.s.