V ČESKÉM ŠVÝCARSKU VYBRALI PRO NEZASTAVITELNÉ 39 825 KORUN

Publikované dňa: 23. 7. 2018 9:03 BIRELL

Mezní Louka, 23. července 2018 – Návštěvníci Českého Švýcarska, měli o víkendu 21.-22. července možnost podpořit 21 handicapovaných z projektu Nezastavitelní. Svou podporu projektu na místě projevil i ředitel národního parku České Švýcarsko, Ing. Pavel Benda, Ph.D.. Všichni, kdo prošli nafukovací BIrell bránou přispěli na sportovní pomůcky pro Nezastavitelné. Celkem tak bylo vybráno 39 825 korun.

Brána v Českém Švýcarsku je součástí projektu Nezastavitelní, který už pátým rokem pomáhá handicapovaným lidem vrátit se k oblíbenému sportu. Za každého, kdo bránou projde, přispěje Birell na konto Nezastavitelných 5 korun. Lidé tak pomáhají svým pohybem. Výtěžek jde na sportovní vybavení jako jsou upravená kola, handbiky a jiné speciální pomůcky.
K bráně v Českém Švýcarsku dorazili v neděli za nádherného letního počasí i někteří účastníci projektu Nezastavitelní. Mezi nimi byl například i Karel Danko. Od těžké dopravní nehody v prvním ročníku střední školy, kterou zavinil nepozorný řidič, zůstal na vozíku. Táta tří kluků vyráží na hory s kamarády, kteří se o něj při sjíždění kopců starají. Jeho monoski už potřebuje výměnu a pomoci mu může každý, kdo projde Birell branou.
Během uplynulých ročníků se do projektu zapojily statisíce lidí, kteří pomohli svým pohybem. Jen loni prošlo Birell bránou na různých místech v České republice více než 200 tisíc lidí, kteří pomohli Nezastavitelným získat sportovní vybavení za 1,3 milionu korun. Peníze se také dají darovat i na místě u Birell brány prostřednictvím kasičky, na speciální účet Konta Bariéry nebo nákupem předmětů na e-shopu akce. Polovina ceny dárku jde na konto Nezastavitelných.
Další zastávkou Nezastavitelných bude Birell brána v Peci pod Sněžkou o víkendu 4.- 5. srpna. Dále pak na Ještědu a v Adršpachu. Více o projektu na

www.nezastavitelni.cz.

Poznámky pro editory
• Značka Birell je nejprodávanějším nealko pivem v České republice a lídrem celé kategorie nealkoholických piv. Na českém trhu je už 27 let.
• Dokonalou pivní chuť Birellu oceňují nejen spotřebitelé, ale úspěchy také sklízí na tuzemských i světových soutěžích.
• Posledními úspěchy v ČR jsou zlaté medaile ze soutěží České pivo roku 2016 (Birell Světlý), Zlatý pohár PIVEX 2017 (Birell Polotmavý) a Zlatý pohár PIVEX 2018 (Birell Světlý a Birell Pomelo)
• V roce 2017 získal Birell Světlý zlatou medaili v prestižní britské soutěži The International Brewing Awards, považované za „pivní Oscary

Kontakt:

Jitka Němečková