EFG REBRANDUJE DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI

Publikované dňa: 25. 9. 2018 13:49 ENERGY FINANCIAL GROUP

Investiční skupina Energy financial group (EFG), lídr v oblasti energetického zpracování odpadu, v reakci na svůj úspěšný růst a prosperitu přistoupila k přejmenování svých dceřiných společností pod sjednocující brand EFG. S platností od 20. 09. 2018 bude společnost IS environment nadále podnikat pod jménem EFG Rapotín BPS, PS-IBOKA pod názvem EFG Waste logistic, společnost Ware point jako EFG Rapotín upgrading a SPRESO pod hlavičkou EFG Kralice na Hané. Všechny tyto společnosti zároveň změnily formální sídlo na adresu Jihlavská 1558/21, Praha 4. Tímto krokem chce rychle se rozvíjející skupina Energy financial group posílit korporátní identitu svých společností a podpořit příslušnost ke značce i v oblasti komunikace.

Společnost Energy financial group (EFG), která je lídrem v oblasti energetického zpracování odpadu, upgradu bioplynu na biometan a věnuje se efektivnímu ukládání elektrické energie a která se je v těchto projektech aktivní již od roku 2006, se výrazně rozrostla a přistoupila k dalšímu kroku vyjadřujícímu prosperitu a perspektivnost společnosti.

„Naše skupina jednak přesunula své hlavní sídlo do větších prostor v ekologicky šetrné budově Greenline v Praze 4, jejíž koncept koresponduje s podnikatelskou vizí naší společnosti, a za druhé přejmenovala své dceřiné společnosti pod jednotný brand EFG. Všechny společnosti podnikající v rámci holdingu tak mají od 20.9.2018 ve svém názvu zkratku skupiny - EFG - a jasně je tak patrná jejich příslušnost ke značce," vysvětluje Ivo Skřenek, předseda představenstva EFG.

Podnikatelské aktivity a náplň přejmenovaných společností se nemění a nadále se budou věnovat činnostem v oblasti zodpovědného nakládání s odpady, jejich zpracování a využití v energetice a segmentu obnovitelných zdrojů a ukládání elektrické energie.

Marcela Štefcová
Ostrovní 126/30
gsm: + 420 731 613 669
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory

Investiční skupina Energy financial group a. s. (EFG) prostřednictvím svých dceřiných společností buduje a provozuje od roku 2006 projekty zaměřené na produkci energií z obnovitelných zdrojů. Je lídrem v segmentu energetického zpracování biologicky rozložitelných odpadů a upgradu bioplynu na biometan využitelný například jako biopalivo II. generace, tzv. BioCNG. Společností vybudované a spravované moderní energetické recyklační centrum (ECR) v Rapotíně u Šumperka je vybaveno nejmodernější technologií a bylo jedním z prvních zařízení svého druhu v České republice. EFG se významně podílí na vývoji nových technologií ve spolupráci s českými univerzitami, věnuje se problematice ukládání elektrické energie a výrobě energie v solárních elektrárnách. Vizí společnosti je podpora zodpovědného nakládání s odpady a snaha přispět k rozvoji energetického segmentu šetrnému k životnímu prostředí.