JIŘÍ BANK JE NOVOU POSILOU SPOLEČNOSTI EFG KRALICE NA HANE

Publikované dňa: 17. 10. 2018 13:15 ENERGY FINANCIAL GROUP

Jiří Bank nově vede ve společnosti EFG Kralice na Hané tým pro vybudování střediska svozu a třídění biologicky rozložitelného odpadu (BRO). Hlavními aktivitami EFG Kralice na Hané je provozování třídírny a centra svozu odpadů z oblasti centrální Moravy a provoz kompostárny pro Kralice a okolní obce.

Jiří Bank (43) získal pracovní zkušenosti na Ministerstvu životního prostředí a ve Státním fondu životního prostředí České republiky. Mimo jiné se podílel na zpracování návrhu Zákona o vodách a návrhu Zákona o odpadech.

Jiří Bank studoval na Katedře ekologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci u předního českého hydrobiologa Prof. RNDr. Otakara Štěrby, CSc.

Jiří Bank hovoří německy a anglicky, ve svém volném čase se věnuje zahradničení a lyžování.

Společnost EFG Kralice na Hané (dříve SPRESO) je dceřinou společností Energy financial group (EFG), lídra v oblasti energetického zpracování odpadu.

Marcela Štefcová
Ostrovní 126/30
gsm: + 420 731 613 669
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory

Investiční skupina Energy financial group a. s. (EFG) prostřednictvím svých dceřiných společností buduje a provozuje od roku 2006 projekty zaměřené na produkci energií z obnovitelných zdrojů. Je lídrem v segmentu energetického zpracování biologicky rozložitelných odpadů a upgradu bioplynu na biometan využitelný například jako biopalivo II. generace, tzv. BioCNG. Společností vybudované a spravované moderní energetické recyklační centrum (ECR) v Rapotíně u Šumperka je vybaveno nejmodernější technologií a bylo jedním z prvních zařízení svého druhu v České republice. EFG se významně podílí na vývoji nových technologií ve spolupráci s českými univerzitami, věnuje se problematice ukládání elektrické energie a výrobě energie v solárních elektrárnách. Vizí společnosti je podpora zodpovědného nakládání s odpady a snaha přispět k rozvoji energetického segmentu šetrnému k životnímu prostředí.

Prílohy

EFG_J. Bank.jpg