SK CZ EN

EFG ENGINEERING: BUDOUCNOST ÚPRAVY BIOPLYNU NA BIOMETAN

Publikované dňa: 27. 11. 2018 14:06 ENERGY FINANCIAL GROUP

EFG Engineering se jako první společnost v České a Slovenské republice specializuje na projekty úpravy bioplynu na biometan (tzv. zelený plyn) a jeho následné dodání do distribuční soustavy. EFG Engineering poskytuje komplexní služby od projektového řízení, zpracování dokumentace, dotačního poradenství až po vlastní realizaci či zprostředkování výkupu biometanu.

„Naše společnost nabízí bioplynkám možnost rozšířit svoji činnost o výrobu a distribuci biometanu a BioCNG, a tím výrazně přispět k ochraně životního prostředí a podpoře čisté energie," říká ředitel společnosti Martin Vrtiška a dodává: „Jak už to u většiny novinek bývá, i my se v současné době potýkáme se zdlouhavými procesy schvalování a získávání povolení. Ale i přesto jsme v přípravné fázi projektového řízení pro jednu bioplynovou stanici a rozpracováno máme na deset dalších projektů. Bioplynové stanice chápeme jako komplexní továrnu na energii - vyrábíme elektřinu a teplo, teď budeme mít zelený zemní plyn a ten vtláčet do plynovodu a to, co zbyde - digestát -, je hnojivo s velkým obsahem dusíku."

EFG Engineering je součástí investiční skupiny Energy financial group a. s., která se prostřednictvím svých dceřiných společností specializuje na produkci energie z obnovitelných zdrojů. Jejím nejvýraznějším projektem je zpracování biologicky rozložitelných odpadů v Energetickém recyklačním centru v Rapotíně. V současné době se zde připravuje realizace projektu technologie úpravy bioplynu na biometan a následné vtláčení do distribuční soustavy.

Pro více informací kontaktujte:

Marcela Štefcová
Crest Communications, a.s.
Ostrovní 126/30
110 00 Praha 1
gsm: + 420 731 613 669
www.crestcom.cz
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory

Investiční skupina Energy financial group a. s. (EFG) prostřednictvím svých dceřiných společností buduje a provozuje od roku 2006 projekty zaměřené na produkci energií z obnovitelných zdrojů. Je lídrem v segmentu energetického zpracování biologicky rozložitelných odpadů a upgradu bioplynu na biometan využitelný například jako biopalivo II. generace, tzv. BioCNG. Společností vybudované a spravované moderní energetické recyklační centrum (ECR) v Rapotíně u Šumperka je vybaveno nejmodernější technologií a bylo jedním z prvních zařízení svého druhu v České republice. EFG se významně podílí na vývoji nových technologií ve spolupráci s českými univerzitami, věnuje se problematice ukládání elektrické energie a výrobě energie v solárních elektrárnách. Vizí společnosti je podpora zodpovědného nakládání s odpady a snaha přispět k rozvoji energetického segmentu šetrnému k životnímu prostředí.

Prílohy

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.