SKUPINA EFG SE PŘIPRAVUJE NA VÝZNAMNÝ RŮST V NÁSLEDUJÍCÍCH LETECH

Publikované dňa: 26. 2. 2019 11:27 ENERGY FINANCIAL GROUP

Investice do odpadového hospodářství rostou, EFG v minulém roce investovala 45 mil. Kč a bude pokračovat, letos plánuje investovat 400 mil. Kč. Skupina Energy financial group (EFG), která se specializuje na produkci energií z obnovitelných zdrojů, investovala v roce 2018 45 mil. Kč do svých stávajících projektů, výrazný růst plánuje skupina v následujících letech. Pod hlavičkou EFG vznikly nové společnosti EFG Engineering s.r.o. a Biomethane CE s.r.o., do dalších EFG investičně vstoupila – EFG Kralice na Hané, Léry s.r.o. Souhrnná aktiva skupiny vzrostla o cca 7 % oproti roku 2017 a o cca 200 % oproti roku 2016, kdy byla založena. V obdobné strategii bude společnost EFG pokračovat i v budoucnu. Pro rok 2019 plánuje investice v řádu 400 mil. Kč. V příštích letech pak skupina počítá v důsledku těchto investic s cca 90% navýšením tržních aktiv oproti roku 2018.

Skupina Energy financial group, která se soustředí na investice do moderních energetických projektů a na energetické využití odpadu, se v roce 2018 rozrostla a aktivně investovala jak do stávajících, tak nových projektů. Společnost investovala 45 mil. Kč do rozvoje, inovací a nových technologií v energetickém centru recyklace v Rapotíně, projektu v Kralicích na Hané i společnosti EFG Waste logistic. EFG založila v loňském roce nové technologické společnosti EFG Engineering a Biomethane CE, které se primárně věnují projektům z oblasti bioplynu a úpravě bioplynu na biometan. Skupina EFG byla aktivní i v oblasti akvizic, investičně vstoupila do projektů Spreso s.r.o. (nyní EFG Kralice na Hané s.r.o.) a do společnosti Léry s.r.o. V letošním roce společnost plánuje investice v řádu 400 mil. Kč.

„Investice minulých let již nesou své ovoce, stále rosteme, a i proto plánujeme nadále investovat. Předpokládáme, že to, co jsme do našich projektů vložily, a nejsou to jen finance, ale zejména naše práce a nadšení pro věc, nám přinese velmi pozitivní výsledky. Naše aktiva vzrostla v tržní hodnotě za loňský rok o 7 % a předpokládáme, že do roku 2020 se téměř zdvojnásobí. Jsme aktivní v oboru, který má i vlivem globálního společenského vývoje perspektivu s dlouhodobým přínosem. Propojení energetického průmyslu a odpadového hospodářství je podle nás nevyhnutelné, technologie jdou velmi rychle dopředu, proto chceme u tohoto vývoje být už dnes," shrnuje Tomáš Voltr, místopředseda představenstva EFG.

Marcela Štefcová

Ostrovní 126/30
gsm: + 420 731 613 669
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory

Investiční skupina Energy financial group a. s. (EFG) prostřednictvím svých dceřiných společností buduje a provozuje od roku 2006 projekty zaměřené na produkci energií z obnovitelných zdrojů. Je lídrem v segmentu energetického zpracování biologicky rozložitelných odpadů a upgradu bioplynu na biometan využitelný například jako biopalivo II. generace, tzv. BioCNG. Společností vybudované a spravované moderní energetické recyklační centrum (ECR) v Rapotíně u Šumperka je vybaveno nejmodernější technologií a bylo jedním z prvních zařízení svého druhu v České republice. EFG se významně podílí na vývoji nových technologií ve spolupráci s českými univerzitami, věnuje se problematice ukládání elektrické energie a výrobě energie v solárních elektrárnách. Vizí společnosti je podpora zodpovědného nakládání s odpady a snaha přispět k rozvoji energetického segmentu šetrnému k životnímu prostředí.

108 AGENCYA LA MAISONARIELASENTAL LANDB4B INKASSOBALANCE CLUB BRUMLOVKABECHEROVKA LEMONDBEST EMPLOYERS - AON HEWITTBONATRANS GROUPCENTRAL PARK PRAHACODECOCOLEMAN S.I.CON CS s.r.o.,CTPČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVYDACHSER CZECH REPUBLICDARAMISDŮM SE ZELENOU STŘECHOUEDENREDEDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTINGEFKOELOPAKEMCOEPD - PALLADIUMFASHION ARENA OUTLET CENTERFORUM KARLINGES REALHARIBO CZHARIBO SKHB REAVISHOCHTIEF DEVELOPMENTHORMENHSBCHUISMAN KONSTRUKCEINVEST MORE 2015INVEST MORE 2016IROBOTKERAMIKA SOUKUPKetoMix CZKetoMix SKKOFOLAKURZ HORSKÉ MEDICÍNYLEXXUSLIGHTHOUSE GROUP - GALERIE HARFALIKO-SMANNERMČR v lezení na obtížnostMILLAMINISMIPIMMLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍMORAVSKOSLEZSKÝ AUTOMOBILOVÝ KLASTRMORPHY RICHARDSMS DEVELOPMENT - PROJEKT ZAHRADAMT LEGALOBECNÍ DVŮROBCHODNÍ CENTRUM QUADRIOOLMAOLYMPIA TEPLICEOSTROJP3 CZP3 SKPALÁC FLÓRAPALÁC PARDUBICEPATÉ DU CHEFPHILADELPHIAPIONEER INVESTMENTS ČRPLZEŇSKÝ PRAZDROJ - MASTERPLZEŇSKÝ PRAZDROJ, VELKOPOPOVICKÝ KOZELPORGPRAZDROJ LIDEMPREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012PROFIAUTOREALITNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNYREHABILITAČNÍ ÚSTAV HRABYNĚRENOMIA CZRI OKNAROCKWOOLROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 2240SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJESchwarzkopf ProfessionalSKROSSSOLIGHT HOLDING s.r.o.SPAR ČESKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST S.R.O.Strojmetal Aluminium ForgingSUEZ WaterŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOSTTEVATHE ORCHARDTOUAXTROOSTWIJKUBM BOHEMIAVÍTKOVICE STEELVZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGUWOLF THEISSWWW.KDECHCIBYDLET.CZ