POJIŠŤOVNA METLIFE OSLAVÍ MDŽ VSTUPEM DO WOMEN’S GLOBAL INNOVATION COALITION FOR CHANGE

Publikované dňa: 4. 3. 2019 13:57 MetLife

Na pátek 8. března připadá Mezinárodní den žen, který se letos bude slavit již po sto desáté. Pojišťovna MetLife u příležitosti tohoto svátku připomínajícího boj za rovnoprávnost žen a mužů a odstranění diskriminace vstupuje do Women’s Global Innovation Coalition for Change (GICC) při UN Women, která podporuje rovné pracovní příležitosti pro obě pohlaví v oblasti vědy a inovačních technologií, a především napomáhá odstraňovat bariéry omezující ženy v práci.

Pojišťovna MetLife u příležitosti svého vstupu do GICC hostí Fórum Mezinárodního dne žen, které se koná v pondělí 4. března a je jakýmsi předskokanem oficiálního svátku. V sérii krátkých prezentací se představí inspirativní řečníci hovořící na téma udržitelného rozvoje, inovací a angažování žen ve vedoucích pozicích.

Fórum probíhá v newyorské centrále pojišťovny MetLife, nicméně alespoň vzdáleně se ho mohou zúčastnit všechny pobočky prostřednictvím živého promítání, v případě výrazného časového posunu promítáním ze záznamu. V rámci české pobočky je na oslavu MDŽ plánována firemní snídaně pro ženy, jejíž přípravu zajistí muži. Svým vstupem do GICC se MetLife zařazuje po bok takových společností, jako jsou Facebook, GE nebo Sony a zároveň se stává prvním pojišťovacím domem, který je členem této koalice. Připojením k GICC se zavazuje podporovat ženy v jejich snaze o prosazení se na kariérním poli a o co nejlepší pracovní podmínky.

Ženy OSN je přidružená organizace OSN založená v roce 2010 pro podporu postavení žen ve společnosti a rovné příležitosti pro obě pohlaví. Tématem letošního Mezinárodního dne žen bylo v říjnu 2018 vyhlášeno heslo „Think equal, build smart, innovate for change" (Mysli na rovnost, chytře buduj, inovuj pro dosažení změny). Letošní 8. březen se tedy ponese v duchu rovných příležitostí pro ženy i muže především v oblasti inovací.

Z výzkumu organizace Ženy OSN jasně vyplývá, že vývojáři při práci na nových technologiích nedostatečně myslí na ženy a jejich bezpečnost, respektive efektivitu jejich každodenního života. GICC se pokouší situaci změnit a angažovat větší množství žen v oblasti vývoje nových technologií. Letošní ročník MDŽ proto bude zasvěcen podpoře vývoje k ženám přátelských inovací, na nichž by se ony samy mohly a měly podílet.

Marcela Štefcová
Ostrovní 126/30
gsm: + 420 731 613 669
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory
Pojišťovna MetLife (MetLife Europe d.a.c.) nabízí své služby v České republice od roku 1992. Dlouhodobě se umisťuje v žebříčku top deseti nejvyužívanějších pojišťoven v oblasti životního pojištění. MetLife Europe d.a.c. je dceřinou společností MetLife, Inc., která vznikla již v roce 1868 a v současnosti spravuje pojistky 100 milionů klientů ve více než 40 zemích světa. Široká produktová nabídka zahrnuje zejména investiční životní pojištění, úrazové pojištění, speciální druhy pojištění pro ženy nebo děti či zaměstnanecké benefity.

Prílohy

108 AGENCYA LA MAISONARIELASENTAL LANDB4B INKASSOBALANCE CLUB BRUMLOVKABECHEROVKA LEMONDBEST EMPLOYERS - AON HEWITTBONATRANS GROUPCENTRAL PARK PRAHACODECOCOLEMAN S.I.CON CS s.r.o.,CTPČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVYDACHSER CZECH REPUBLICDARAMISDŮM SE ZELENOU STŘECHOUEDENREDEDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTINGEFKOELOPAKEMCOEPD - PALLADIUMFASHION ARENA OUTLET CENTERFORUM KARLINGES REALHARIBO CZHARIBO SKHB REAVISHOCHTIEF DEVELOPMENTHORMENHSBCHUISMAN KONSTRUKCEINVEST MORE 2015INVEST MORE 2016IROBOTKERAMIKA SOUKUPKetoMix CZKetoMix SKKOFOLAKURZ HORSKÉ MEDICÍNYLEXXUSLIGHTHOUSE GROUP - GALERIE HARFALIKO-SMANNERMČR v lezení na obtížnostMILLAMINISMIPIMMLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍMORAVSKOSLEZSKÝ AUTOMOBILOVÝ KLASTRMORPHY RICHARDSMS DEVELOPMENT - PROJEKT ZAHRADAMT LEGALOBECNÍ DVŮROBCHODNÍ CENTRUM QUADRIOOLMAOLYMPIA TEPLICEOSTROJP3 CZP3 SKPALÁC FLÓRAPALÁC PARDUBICEPATÉ DU CHEFPHILADELPHIAPIONEER INVESTMENTS ČRPLZEŇSKÝ PRAZDROJ - MASTERPLZEŇSKÝ PRAZDROJ, VELKOPOPOVICKÝ KOZELPORGPRAZDROJ LIDEMPREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012PROFIAUTOREALITNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNYREHABILITAČNÍ ÚSTAV HRABYNĚRENOMIA CZRI OKNAROCKWOOLROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 2240SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJESchwarzkopf ProfessionalSKROSSSOLIGHT HOLDING s.r.o.SPAR ČESKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST S.R.O.Strojmetal Aluminium ForgingSUEZ WaterŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOSTTEVATHE ORCHARDTOUAXTROOSTWIJKUBM BOHEMIAVÍTKOVICE STEELVZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGUWOLF THEISSWWW.KDECHCIBYDLET.CZ