SK CZ EN

Drůbežářský závod Klatovy představuje novinku - Kuřecí mleté maso

Publikované dňa: 8. 4. 2019 12:00 DRŮBEŽÁŘSKÝ ZÁVOD KLATOVY

Drůbežářský závod Klatovy přišel s čerstvou a velmi vítanou novinkou - a to s mletým kuřecím masem. Nyní skvěle nahradíte běžné mleté maso za jeho lehčí variantu. Nově si ve svých obchodech můžete zakoupit šťavnaté kuřecí maso jako maso mleté. Je bohaté na řadu potřebných vitamínů a velmi dobře podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty. Kuřecí maso patří mezi nejoblíbenější druh masa vůbec. Je chutné, lehce stravitelné a dá se připravit na více způsobů.

Novinka, Kuřecí mleté maso!
Jako další produkt uvádí Drůbežářský závod Klatovy Kuřecí mleté maso, který jako jediný výrobek na trhu obsahuje 100% mletého kuřecího masa. Je vhodné pro široké kulinářské použití, např. jako plnohodnotný mletý steak, karbanátek, ale i jako surovina do lehčí verze sekané. Výhodou je velmi rychlá a hlavně také čistá příprava kuřecího mletého masa.

Kuřecí maso, je díky svým nutričním hodnotám oblíbenou součástí jídelníčku. A není divu. Toto maso je totiž vynikajícím zdrojem bílkovin, vitamínů i minerálů, neobsahuje příliš velké množství tuku, je lehce stravitelné. A právě tyto parametry splňuje naše kuřecí mleté maso, kde je jedinou surovinovou složkou čerstvá svalovina z kuřecích stehen," uvádí technolog Drůbežářského závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka.


Výborný zdroj proteinů, zdravější a lehčí varianta

Kuřecí mleté maso, bohaté na bílkoviny, podporuje nárůst svalové hmoty a její regeneraci. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné téměř pro všechny redukční diety. Dá se tak použít jako náhrada za běžně používané vepřové a hovězí mleté maso. Například při přípravě odlehčené verze letních burgerů, které budou zanedlouho aktuální během grilovací sezóny. Pro přípravu nízkotučnější alternativy stačí pouze zaměnit světlou bulku za tmavou, tj. celozrnnou či žitnou a dresink nahradit řeckým jogurtem s bylinkami nebo zakysanou smetanou, také s příměsí vámi zvolených bylinek.

Maso bohaté na řadu vitamínů, to nejlepší pro vaše děti

Jedním z podstatných vitamínů, které maso obsahuje je niacin, vitamín B3, který ovlivňuje uvolňování energie ze sacharidů, a podílí se na řízení hladiny krevního cukru. „B3 je vitamín rozpustný ve vodě, v těle se neukládá a jeho syntéza je omezená, jeho příjem v potravě je tedy nutný," doplnil technolog Drůbežářského Závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka. Maso obsahuje také vitamín B6, který společně s niacinem podporuje rychlejší funkci metabolismu. Niacinu se také připisuje schopnost snižovat riziko vzniku rakoviny. Tak je tomu také i u selenu, který tělo chrání při stresu a zvyšuje účinnost imunitního systému a při jeho nedostatku ovlivňuje funkce kardiovaskulárního systému. Kuřecí mleté maso je také zdrojem fosforu, který udržuje zdravé zuby a kosti.


Nejen díky bohaté složce vitamínů můžete kuřecí maso připravit oproti masu vepřovému jako schůdnější variantu pro vaše malé ratolesti, které pro svůj správný vývoj potřebují co nejvíce živin. Každý rodič pro ně jistě ocení lehčí pokrmy. Nově tak nahraďte vepřové a hovězí mleté maso v receptech mletým kuřecím masem. Využijte tuto novinku k přípravě kuřecích masových kuliček či jemnějších karbanátků smíchané se zeleninou. Děti jistě ocení jejich křehkost a lepší stravitelnost.

Nadstandardní kvalitativní vlastnosti
Díky, čerstvosti a rychlosti zpracování, způsobu podchlazení, použitím moderní řezací technologie, která nenarušuje svalové vlákno tlakem, zajišťuje kuřecí mleté maso od Drůbežářského závodu Klatovy nadstandartní kvalitativní vlastnosti. „Díky zachovaní celistvosti svalového vlákna uvolňuje výrobek minimum vody, jak v syrovém stavu, tak i při tepelném opracování," dodal technolog Drůbežářského závodu Klatovy Ing. Karel Vařeka. Kuřecího mletého masa od Drůbežářského závodu Klatovy se vyrábí 2200 tun měsíčně a na trhu bude k dostání v řetězcích Kaufland, Lidl a Tesco.

O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz/

Pro více informací kontaktujte:

Michaela Janoušková
Account Manager

Crest Communications a.s.
Ostrovní 12630
Praha 110 00
GSM: +420 778 543 041
E-mail: michaela.janouskova@crestcom.cz
www.crestcom.cz


Marie Petrovová
Account Executive


Crest Communications a.s.
Ostrovní 12630
Praha 110 00
GSM: +420 778 412 121
E-mail: marie.petrovova@crestcom.cz
www.crestcom.cz

Prílohy

Obrázky
Jemná kuřecí sekaná - DZK.jpg
Jemná kuřecí sekaná - DZK.jpg
Kuřecí mleté maso DZK - obal.jpg
Kuřecí mleté maso DZK - obal.jpg
Vynikající mleté kuřecí kuličky v tomatové omáčce -DZK.jpg
Vynikající mleté kuřecí kuličky v tomatové omáčce -DZK.jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: management@crestcom.cz
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Dr. Maye 468/3, 709 00 Ostrava-Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: info@crestmorava.cz
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: management@crestcom.sk
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.