CA IMMO: ÚSPĚCH NA POLI PRONÁJMU PRAŽSKÝCH KANCELÁŘSKÝCH NEMOVITOSTÍ

Publikované dňa: 24. 4. 2019 9:02 CA IMMO

• Kancelářské budovy Nile House a Visionary jsou nyní kompletně pronajaty. • Visionary získala jako první administrativní budova v regionu CEE certifikaci WELL. • CA Immo uzavřela v 1. čtvrtletí 2019 smlouvy na pronájem cca 10 000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch.

Hned dvě administrativní budovy v portfoliu CA Immo Czech Republic dosáhly významných milníků. Nile House v pražském Karlíně s více než 19 000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch je nyní kompletně obsazen. Mezi příchozími nájemci nechybí například coworkingový projekt Spaces, který si pronajal 3 500 metrů čtverečních kanceláří. A dále Visionary v Praze 7 - Holešovicích získala jako první kancelářský objekt ve střední a východní Evropě certifikát WELL Core & Shell za pozitivní vliv vnitřního prostředí na zdraví a komfort svých nájemců. Budova dokončená v létě 2018 je nyní taktéž kompletně pronajatá, přičemž disponuje 22 500 metrů čtverečních kanceláří.

Nile House
je součástí komplexu River City Prague a nachází se v jedné z nejvyhledávanějších kancelářských lokalit v Praze - Karlíně. Budova je oceňovanou architektonickou stavbou a držitelem zelené certifikace LEED Platinum. Mezi její nejvýznamnější nájemce patří společnosti Adastra, British American Tobacco, eBay, Ford nebo Procter & Gamble. K nově příchozím společnostem patří coworkingový projekt Spaces. Ten na ploše přes 3 500 m2 nabídne sdílené kanceláře a služby nejen pro freelancery, ale také start-upy.

Další zmiňovanou nemovitostí v portfoliu CA Immo je Visionary. Prémiová kancelářská budova, kterou CA Immo koupila v červnu loňského roku od společnosti Skanska za cca 68 milionů eur. Objekt již v minulosti získal pro Českou republiku rekordní počet bodů (95 ze 100) v certifikaci LEED Core & Shell a dosáhl tak na nejvyšší možný stupeň hodnocení Platinum. Nyní přidává velmi cenné prvenství v regionu CEE, a to s certifikací WELL Core & Shell. Zmiňovaný certifikační systém vznikl v uplynulých sedmi letech na základě dlouhodobých výzkumů předních lékařských klinik, realitních asociací a odborníků. Je založen na konkrétních průzkumech, které sledují nové trendy a postupy v oblasti stavebnictví, designu a zdravotním sektoru. Budova Visionary prošla rozsáhlým certifikačním procesem a získala hodnocení Gold za své výsledky v sedmi následujících kategoriích: vzduch, voda, světlo, výživa, fitness, pohodlí, mysl a inovace.

„Visionary je v mnoha ohledech unikátní. Vedle mnoha technologií a zajímavých architektonických inovací klade důraz na zdraví a komfort svých zaměstnanců - například v podobě bohatého sportovního zázemí a míst pro relaxaci. Jsme hrdí, že budova svým konceptem podporuje zdravé vnitřní prostředí, komfort a flexibilitu nájemců. Tento přístup je pro nás v CA Immo klíčový a hraje zásadní roli při výběru nemovitostí do našeho portfolia. Věříme, že Visionary může být inspirací pro nově vznikající budovy na tuzemském kancelářském trhu," říká Václav Jonáš, ředitel společnosti CA Immo v České republice.

O společnosti CA Immo Czech Republic
České porfolio CA Immo zahrnuje pět kancelářských nemovitostí situovaných na území hl. m. Prahy: administrativní komplex River City Prague s budovami Danube House, Amazon Court a Nile House, a dále Kavčí Hory Office Park a od loňského roku také Visionary. Účetní hodnota českého investičního portfolia dosahujícího téměř 130 000 m2 pronajímatelných ploch je cca 350 mil. euro (tj. přibližně 8 % z celkové účetní hodnoty všech nemovitostí ve vlastnictví CA Immo). K 31. prosinci 2018 byla obsazenost českého portfolia celých 99 %. Všechny kancelářské budovy CA Immo v Praze jsou oceněny mezinárodní certifikací LEED anebo německým certifikačním systémem DGNB, které posoudily jejich šetrnost k životnímu prostředí.

O společnosti CA Immo
CA Immo se specializuje na kancelářské nemovitosti v hlavních městech střední Evropy. Společnost pokrývá všechny činnosti v rámci komerčních realit včetně pronájmu a developmentu komerčních nemovitostí s využitím svých expertních znalostí. CA Immo byla založena v roce 1987, přičemž je kótovaná na vídeňské burze cenných papírů v rámci indexu ATX.

Denisa Kolaříková
Gsm: +420 731 613 606