PAVEL BUREŠ JE NOVÝM PROJEKTOVÝM MANAŽEREM SPOLEČNOSTI EFG ENGINEERING

Publikované dňa: 27. 5. 2019 10:09 ENERGY FINANCIAL GROUP

Pavel Bureš se stal novým projektovým manažerem společnosti EFG Engineering. Společnost se zabývá realizací projektů energetických řešení zaměřených primárně na oblast bioplynu a patří do investiční skupiny Energy financial group a. s. Pavel Bureš bude mít nyní na starost instalaci jednotky upgradingu bioplynu na biometan v bioplynové stanici v ECR Rapotín.

Pavel Bureš bude jako projektový manažer řídit rozšíření stávajícího Energetického centra v Rapotíně o jednotku zajišťující upgrading vyprodukovaného bioplynu na biometan. Instalací této jednotky společnost očekává zvýšení ekonomické efektivity ECR Rapotín o 30 %. V budoucnu se bude Pavel Bureš věnovat přípravě a realizaci projektů přestavby zemědělských bioplynových stanic na odpadové a realizaci projektů úpravy bioplynu na biometan.

P. Bureš je absolventem SOSZS a PP v Šumperku, specializace Stavební provoz. Při dlouhodobém pracovním pobytu ve Velké Británii získal certifikaci studijního akreditačního programu CITB - Cskills Awards v oboru Site Management Safety Training Scheme, certifikaci Site Management Safety a dále v oboru Training Scheme For the Construction and Civil Engineering Industries certifikaci Site Supervisor Safety.

Pavel Bureš přichází do EFG Engineering ze společnosti HDDSTORE, kde pracoval jako projektový manažer a věnoval se prodeji technologií pro provoz bioplynových stanic (BPS) a technologií pro trasování inženýrských sítí.

Předchozí zkušenosti v oboru získal jako projektový manažer společnosti Biogest Energie und Wassertechnik GmbH. Měl na starosti kompletní řízení projektů výstavby BPS v EU a stojí za třinácti takovými projekty v České republice, na Slovensku, v Polsku, Rumunsku, Bulharku, Srbsku a projekty ve Velké Británii i Skotsku.

Pavel Bureš hovoří anglicky a německy. Ve svém volném čase se věnuje především rodině. Mezi jeho další zájmy patří snowboarding, mountain bike, paddleboard a freediving, které kombinuje se zálibami v hudbě a vaření.

Marcela Štefcová
Ostrovní 126/30
gsm: + 420 731 613 669
e-mail: marcela.stefcova@crestcom.cz

Informace pro editory

Investiční skupina Energy financial group a. s. (EFG) prostřednictvím svých dceřiných společností buduje a provozuje od roku 2006 projekty zaměřené na produkci energií z obnovitelných zdrojů. Je lídrem v segmentu energetického zpracování biologicky rozložitelných odpadů a upgradu bioplynu na biometan využitelný například jako biopalivo II. generace, tzv. BioCNG. Společností vybudované a spravované moderní energetické recyklační centrum (ECR) v Rapotíně u Šumperka je vybaveno nejmodernější technologií a bylo jedním z prvních zařízení svého druhu v České republice. EFG se významně podílí na vývoji nových technologií ve spolupráci s českými univerzitami, věnuje se problematice ukládání elektrické energie a výrobě energie v solárních elektrárnách. Vizí společnosti je podpora zodpovědného nakládání s odpady a snaha přispět k rozvoji energetického segmentu šetrnému k životnímu prostředí.

Prílohy

EFG_Bures_2.jpg