DACHSER ZAHAJUJE SKÚŠOBNÚ SPOLUPRÁCU S MERCEDES-BENZ EACTROS

Publikované dňa: 11. 6. 2019 13:09 DACHSER SLOVAKIA

Stuttgart a Kempten, Nemecko. V centre Stuttgartu sa testujú nové vozne pre pre bezemisné dodávky. Martin Kehnen, riaditeľ CharterWay Rental & Major Customer Management pre Mercedes-Benz Trucks Germany, odovzdal kľúče od čisto elektrických 18 tonových Mercedes-Benz eActrosov Markusovi Maurerovi, hlavnému manažérovi pobočky DACHSER v Kornwestheimu.

Akonáhle budú zamestnanci preškolení a prejdú potrebným tréningom, zapojí DACHSER dodávky eActros do svojej vozovej flotily operujúcej v Stuttgarte. Spolu s plne elektrickými 7,5 tonovými FUSO eCantery sa s nimi budú učiť jazdiť profesionálni vodiči. „Dodávky eActros využijeme na doručovanie zásielok priamo k zákazníkom aj do mikrohubu vo stuttgartskej štvrti Heslachu. Odtiaľ bude tovar rozvážaný s pomocou elektrobicyklov," vysvetľuje Maurer.

eActrosy majú nosnosť 4 - 5 metrických ton v závislosti od konkrétneho modelu a ponúkajú priestor pre 18 paliet. S dojazdom 200 kilometrov sú ideálnym dopravným prostriedkom k dennému doručovaniu v centre Stuttgartu a jeho najbližšom okolí. Ich lítium-iónové batérie s výkonom 240 kWh sa pri výkone 150 kW nabíjajú dve hodiny. Podľa slov zástupcov spoločnosti Mercedes-Benz (Mercedes-Benz Trucks division) by sa mal prototyp začať vyrábať sériovo v roku 2021.

Zmes elektrických vozov pre mestskú distribúciu
So svojím inovatívnym konceptom mestskej logistiky známym ako DACHSER Emission-Free Delivery zaisťuje DACHSER bezemisné dodávky zberných zásielok v centre Stuttgartu. Spoločnosť plánuje rozšíriť tento koncept aj do centier ďalších miest. V decembri 2018 vyhral DACHSER nemeckú národnú súťaž pre udržateľnú mestskú logistiku organizovanú Federálnym ministerstvom životného prostredia a Nemeckou agentúrou pre životné prostredie (UBA).

DACHSER využíva v Stuttgarte dva ďalšie typy vozidiel s alternatívnym pohonom, pričom každý má svoje vlastné výhody: manévrovateľné, nákladné elektrobicykle využívané pre záverečný rozvoz a kompaktné, plne elektrické 7,5 tonové FUSO eCanter dodávky, ktoré slúžia rovnako v centre mesta. Po pridaní 18 tonových eActrosov bude flotila elektrovozidel kompletná.

DACHSER v súčasnosti vykonáva testovaciu prevádzku a zbiera dáta za účelom zostavenia správnej kombinácie vozidiel pre udržateľné doručovanie zásielok v mestskom centre. Okrem Stuttgartu prebiehajú testy tiež v Berlíne, Freiburgu, Karlsruhe, Kolíne nad Rýnom, Malage, Mannheime, Paríži, Tübengenu a Ulme.

„Nesnažíme sa nájsť jediné univerzálne riešenie vhodné pre všetkých; namiesto toho chceme prísť s celou škálou rôznych riešení, ktoré sa budú zakaždým sústreďovať na optimalizáciu dodávok, trás i času," hovorí Stefan Hohn, Corporate Director, Corporate Solutions, Research & Development pre DACHSER. Holm vedie inovačný projekt City Distribution.

Základné informácie o spoločnosti DACHSER Slovakia a. s.
História spoločnosti DACHSER sa začína v roku 1995, kedy bola založená spoločnosť Lindbergh Air Freight, s.r.o. Zameranie aktivity spoločnosti v prvom roku bolo v poskytovaní kompletných zasielateľských služieb pri preprave leteckých zásielok. Následne po predložení požiadaviek od zákazníkov sa aktivity rozvinuli aj na poskytovanie námornej a pozemnej prepravy. V roku 2004 sa spoločnosť stáva súčasťou nemeckej logistickej spoločnosti DACHSER a až do roku 2009 vystupuje na trhu pod menom LINDBERGH & DACHSER a. s. Od 1. 1. 2010 spoločnosť pôsobí na trhu pod obchodným menom DACHSER Slovakia a. s. Premenovaním bol zavŕšený integračný proces spoločnosti do celosvetovej siete koncernu DACHSER. V súčasnosti má DACHSER na Slovensku 5 pobočiek, v ktorých pracuje pres 200 zamestnancov.

Základné informácie o skupine DACHSER
Rodinná spoločnosť DACHSER so sídlom v nemeckom Kemptene je popredným európskym poskytovateľom logistických služieb. DACHSER poskytuje komplexnú prepravnú logistiku, skladovanie a individuálne zákaznícke služby v troch obchodných oblastiach: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Ponuku dopĺňajú ďalšie služby ako kontraktná logistika, konzultácie a poradenstvo a špecifické riešenia prispôsobené na mieru jednotlivým odvetviam. Vďaka komplexnej dopravnej sieti ako v Európe, tak i v zámorí a informačným technológiám, ktoré sú plne integrované do všetkých systémov, poskytuje DACHSER inteligentné logistické riešenia po celom svete. V súčasnosti zamestnáva zhruba 30 600 ľudí v 399 po celom svete. Za rok 2018 zrealizoval cca 83,7 miliónov zásielok s hmotnosťou 41,3 miliónov ton. Celkový obrat koncernu DACHSER v roku 2018 predstavoval 5,6 miliárd eur. Pre viac informácií navštívte www.dachser.sk.

Pre viac informácií prosím kontaktujte:
Crest Communications a. s.
Anna Palfiová
PR manager
E-mail: anka.palfiova@gmail.com

DACHSER Slovakia a.s.