TŘETÍ LETOŠNÍ TRIUMF APARTMÁNŮ MEDVĚDÍN V REALITNÍCH SOUTĚŽÍCH: ZÍSKÁVAJÍ CENU CIJ AWARD ZA REZIDENČNÍ PROJEKT ROKU

Publikované dňa: 28. 11. 2014 20:12 UBM BOHEMIA

Apartmány Medvědín, které developerská společnost UBM Bohemia letos dokončila ve Špindlerově Mlýně u dolní stanice sedačkové lanovky lyžařského areálu Medvědín, získávají letos ocenění již ve třetí soutěži. Poté, co si odnesly dvě ceny ze soutěže Realitní projekt roku 2014 a získaly Cenu čtenářů mediálních partnerů v soutěži Best of Realty – Nejlepší z realit 2014, triumfovaly včera i v soutěži CIJ Awards Czech Republic, kde ovládly kategorii Nejlepší rezidenční development (Best Residential Development).

Výsledky 14. ročníku soutěže CIJ Awards Czech Republic byly vyhlášeny včera na galavečeru v pražském hotelu Marriott, kde byla předána i ocenění vítězným projektům v celkem 17 kategoriích. V kategorii „Nejlepší rezidenční development" (Best Residential Development) bylo nominováno celkem 9 projektů. Apartmány Medvědín byly jediným nominovaným mimopražským projektem a porazily všechny své pražské konkurenty, mezi nimiž byli soupeři zvučných jmen (mj. Rezidence Quadrio v centru Prahy).

Margund Schuh, ředitelka UBM Bohemia, ke třetímu letošnímu triumfu Apartmánů Medvědín uvedla: „To, že náš projekt získal ocenění ve všech třech prestižních soutěžích, jednoznačně potvrzuje jeho kvality. V současné době máme prodanou více než polovinu apartmánů. Jejich majitelé si je již převzali a vybavují si je, aby mohli ve Špindlerově Mlýně strávit zimní sezónu. S nástupem zimy registrujeme o Apartmány Medvědín zvýšený zájem. Všechna získaná ocenění jsou pro projekt nejlepším doporučením.

Soutěž CIJ Awards pořádá již od roku 2001 renomovaný odborný časopis CEE Construction & Investment Journal (CIJ), který se orientuje především na realitní trhy střední a východní Evropy. Vedle České republiky obdobnou soutěž organizuje i na Slovensku, v Polsku, Rumunsku a USA. Letošní ročník ocenil vítěze v celkem 17 kategoriích. Kromě kategorií podle jednotlivých segmentů (od bydlení přes kanceláře až po obchodní centra) byl mj. oceněn také pronájem roku, poskytovatel finančních služeb, nejlepší právnická firma i realitní poradenská společnost.

Poznámka pro editory

O PROJEKTU
Komplex Apartmánů Medvědín v nezaměnitelném architektonickém stylu využívá prvků typických pro tamní horské prostředí. Celkem 110 stylových jednopokojových až čtyřpokojových apartmánů v třípodlažních budovách s fasádami z modřínového dřeva a přírodního kamene skýtá nádherné výhledy na krkonošské hřebeny, sjezdovky Medvědín a Svatý Petr. Vybírat si je možné z velikostí 1+kk až po 4+kk od 37 m2 do 154 m2. Součástí každého apartmánu je sklep pro odložení lyží a sportovního vybavení a jedno parkovací stání v prostorné podzemní garáži, která je dimenzovaná na vjezd aut se střešními boxy. Přízemní apartmány mají k dispozici terasy se zahrádkami, součástí těch ostatních jsou balkony. Architektura klade důraz zejména na funkčnost interiérů a vysoký realizační standard. Apartmány jsou vybaveny dubovými parketami, dýhovanými interiérovými dveřmi, modřínovými okny, koupelnami se sanitou Laufen, Kaldewei a Hansgrohe. Součástí realizačního standardu je zabezpečovací zařízení se senzorem pohybu, tříštění skel a magnety v okenních rámech i videotelefonem. Maximální pohodlí rezidentům zajistí centrální recepce. Nelze opomenout zahradní architekturu celého komplexu, jejíž dominantou je jezírko, a také sportoviště pro míčové hry a dětské hřiště.

O SPOLEČNOSTI UBM
UBM patří k nejrenomovanějším rakouským developerským společnostem. Na realitním trhu je již od roku 1873. Její akcie jsou obchodovány na vídeňské burze. UBM působí ve 13 zemích západní, střední a východní Evropy. Poskytuje své služby v oblasti developmentu, architektury, projekční a stavební činnosti, marketingu, prodeje i zajišťování správy nemovitostí. Vedle rezidenčních projektů připravuje a realizuje také multifunkční a obchodně-administrativní centra, hotely či průmyslové objekty. Na českém trhu působí UBM Bohemia od roku 1992. Mezi realizované projekty patří Rezidence Zvonařka v Praze na Vinohradech s 220 byty, multifunkční komplex Anděl City na pražském Smíchově, který na 125.000 m2 plochy zahrnuje 202 bytů, kanceláře, obchody, restaurace, multikino se 14 sály, design hotel Andel`s a hotel Angelo. Na Václavském náměstí realizovala administrativní budovu Darex, v Brně nákupní centrum Velký Špalíček, v Plzni čtyřhvězdičkový hotel Angelo. Nejnovějším projektem UBM, který byl zkolaudován na podzim roku 2013, je kancelářská budova DOCK 01 v Praze - Libni s pronajímatelnou plochou cca 8 700 m2, která byla vybudována ve spolupráci se společnosti Crestyl.

PhDr. Kamila Čadková
Account Director