SK CZ EN

CBRE: ČESKÝ NEMOVITOSTNÍ FOND TRIGEA KOUPIL SVOU PRVNÍ NEMOVITOST V PRAZE

Publikované dňa: 16. 7. 2019 11:40 CBRE

Praha 16. července 2019 — Nemovitostní fond Trigea získal do svého portfolia atraktivní kancelářskou budovu Louvre na Praze 5. Byla postavena v roce 2008 a nabízí přibližně 4 600 metrů čtverečních moderní pronajímatelné plochy. Louvre představuje výjímečný prostor zejména díky skvělé dopravní obslužnosti na stanici metra Radlická a nadčasovému designu. Mezi hlavní nájemce patří společnosti jako švýcarský výrobce kolejových vozidel Stadler, Lukoil Accounting and Finance Europe nebo Zdravotní pojišťovna VZP. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Nemovitostní fond Trigea vznikl 1.dubna tohoto roku a je zaměřený zejména na kancelářské budovy a retailová centra. „Jsem velice rád, že jsme jako první nemovitost v portfoliu získali právě kancelářskou budovu Louvre, která po všech stránkách koresponduje s naší investiční strategií. Do konce roku bychom rádi k Louvru přidali ještě další nemovitost,“ říká Tomáš Trčka, generální ředitel nemovitostního fondu Trigea. Fond je exkluzivně distribuován finanční skupinou Partners a umožňuje široké veřejnosti participovat na výnosech komerčních nemovitostí. Do fondu je možné investovat už 500 korun. Předpokládaný výnos by měl dlouhodobě dosahovat 4-6% p.a. Do tří let fond plánuje nashromáždit 5 miliard korun.

„Stejně jako loni očekáváme, že i letos český kapitál bude hrát klíčovou roli u akvizic komerčních nemovitostí. Nemovitostní fond Trigea představuje dalšího investičního hráče na českém trhu. Podobných českých investorů za poslední léta přibylo, nabídka investičních nemovitostí je však omezená, proto „ulovit“ nemovitost jako je Louvre je pro investory stále náročnější,“ říká Vítězslav Doležal, Associate Director Investment Properties společnosti CBRE.

Z oblasti Jinonice – Radlice se během pěti let stala jedna z předních kancelářských lokalit Prahy. Během neuvěřitelně krátké doby byla schopna zaujmout a přilákat české i zahraniční prestižní firmy jakými jsou například Johnson & Johnson, ČSOB, Bosch nebo Oracle.

Kontakt:

Ivona Novotná, Communication Supervisor, +420 731 889 963, ivona.novotna@cbre.com

CBRE Czech Republic Facebook, Linkedin, Instagram

O CBRE

CBRE Group, společnost figurující na žebříčku Fortune 500 a indexu S&P 500 se sídlem v Los Angeles, je světovou vedoucí společností v oblasti realitních služeb a investic (z hlediska výnosů za rok 2018). S přibližně 90 000 zaměstnanci poskytuje služby majitelům nemovitostí, investorům a nájemníkům prostřednictvím více než 480 poboček po celém světě. Společnost CBRE poskytuje širokou škálu integrovaných služeb, které zahrnují project management; property management; investment management; oceňování nemovitostí; pronájem nemovitostí; průzkumy trhu a strategické poradenství. S téměř 350 zaměstnanci CBRE v České republice spravuje téměř 75 objektů komerčních budov o celkové rozloze téměř 1,2 mil. m2. Pro více informací navštivte internetové stránky společnosti na www.cbre.cz.

O nemovitostním fondu Trigea

Nemovitostní fond Trigea spadá pod samostatnou společnost Trigea nemovitostní fond, SICAV, a.s. Fond se zaměřuje na přímý nákup komerčních nemovitostí, které kombinují stabilní příjem z nájmů a potenciál růstu hodnoty dané nemovitosti. Fond je ideální investiční příležitost pro konzervativní investory. Distribuci fondu zajišťuje finanční skupina Partners.

Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.