POBOČKA DACHSERU V ROTTERDAME MÁ SVOJE MINIATÚRNE DVOJČA

Publikované dňa: 6. 8. 2019 13:19 DACHSER SLOVAKIA

Najmenšia pobočka medzinárodného poskytovateľa logistických služieb, spoločnosti DACHSER, “otvorila svoje brány” v Holandsku. V múzeu Miniworld Rotterdam, ktoré je najväčším múzeom miniatúr v celom Beneluxe, sa toto logistické centrum rozkladá na ploche 20 625 cm2.

Miniatúrna pobočka dokonale kopíruje skutočné logistické centrum DACHSER. Zodpovedá tomu nielen architektonické vyhotovenie, ale napríklad aj osvetlenie, nákladové rampy či parkovisko. V charakteristickom modro-žltom prevedení s logom spoločnosti je aj plášť budovy a samozrejme nákladné autá. Konštruktéri miniatúr pracovali na presnej kópii viac ako 120 hodín.

Miniatúrny svet v Rotterdame

Miniworld Rotterdam zahŕňa historické aj moderné časti mesta Rotterdam a jeho okolia v mierke 1:87. Návštevníci si na 535 m2 výstavnej plochy môžu prezrieť 2 800 budov. Múzeom prechádza 2,3 km dlhá miniatúrna železnica a 500 m ciest. Každých 24 minút sa v priestoroch múzea strieda deň a noc a súčasťou tejto vnútornej expozície je aj miniatúrny Rotterdamský prístav.

Základné informácie o spoločnosti DACHSER Slovakia a. s.
História spoločnosti DACHSER sa začína v roku 1995, kedy bola založená spoločnosť Lindbergh Air Freight, s.r.o. Zameranie aktivity spoločnosti v prvom roku bolo v poskytovaní kompletných zasielateľských služieb pri preprave leteckých zásielok. Následne po predložení požiadaviek od zákazníkov sa aktivity rozvinuli aj na poskytovanie námornej a pozemnej prepravy. V roku 2004 sa spoločnosť stáva súčasťou nemeckej logistickej spoločnosti DACHSER a až do roku 2009 vystupuje na trhu pod menom LINDBERGH & DACHSER a. s. Od 1. 1. 2010 spoločnosť pôsobí na trhu pod obchodným menom DACHSER Slovakia a. s. Premenovaním bol zavŕšený integračný proces spoločnosti do celosvetovej siete koncernu DACHSER. V súčasnosti má DACHSER na Slovensku 5 pobočiek, v ktorých pracuje pres 200 zamestnancov.

Základné informácie o skupine DACHSER
Rodinná spoločnosť DACHSER so sídlom v nemeckom Kemptene je popredným európskym poskytovateľom logistických služieb. DACHSER poskytuje komplexnú prepravnú logistiku, skladovanie a individuálne zákaznícke služby v troch obchodných oblastiach: DACHSER European Logistics, DACHSER Food Logistics a DACHSER Air & Sea Logistics. Ponuku dopĺňajú ďalšie služby ako kontraktná logistika, konzultácie a poradenstvo a špecifické riešenia prispôsobené na mieru jednotlivým odvetviam. Vďaka komplexnej dopravnej sieti ako v Európe, tak i v zámorí a informačným technológiám, ktoré sú plne integrované do všetkých systémov, poskytuje DACHSER inteligentné logistické riešenia po celom svete. V súčasnosti zamestnáva zhruba 30 600 ľudí v 399 pobočkách po celom svete. Za rok 2018 zrealizoval cca 83,7 miliónov zásielok s hmotnosťou 41,3 miliónov ton. Celkový obrat koncernu DACHSER v roku 2018 predstavoval 5,6 miliárd eur. Pre viac informácií navštívte www.dachser.sk.

Pre viac informácií prosím kontaktujte:
Crest Communications a. s.
Anna Palfiová
PR manager