PRVNÍ ETAPA PROJEKTU TOUŠKOVSKÝ HÁJ MÁ STAVEBNÍ POVOLENÍ

Publikované dňa: 8. 10. 2019 10:33 JRD

Společnost JRD získala pravomocné stavební povolení na výstavbu inženýrských sítí v první ze dvou etap projektu Touškovský háj na okraji Města Touškov u Plzně. Generální dodavatel – společnost BP STAVBY – plánuje zadané práce dokončit v létě 2020. Tato fáze nabídne 75 pozemků o velikostech do 1 050 m2, které budou k dispozici buď samostatně, nebo s možností realizace typového rodinného domu od společnosti Vexta. Dokončení celého areálu s 94 pozemky a sportovním hřištěm chystá developer na přelomu roku 2020/2021.

Rezidenční areál Touškovský háj bude navazovat na zástavbu malebného Města Touškov v povodí řeky Mže, které nabízí nejen bohatou občanskou vybavenost, ale také výbornou dopravní dostupnost do centra západočeské metropole. Generální dodavatel právě zahájil výstavbu rozvodů kanalizace, vodovodu, elektrické energie a plynu, na kterou naváže úprava areálu pro budoucí realizaci rodinných domů. „Jedná se o náš první mimopražský projekt, v němž jsme navíc rozšířili své portfolio o samostatné stavební parcely, a proto nás o to více těší, že je o něj velký zájem. Jeho první etapa je již ze dvou třetin vyprodaná. Majitelé jednotlivých pozemků oceňují, že se nebudou stěhovat do typického příměstského satelitu bez jakéhokoli zázemí ani jim v sousedství nevyroste stavba ve stylu ,podnikatelského baroka'. Budou si sice moci zvolit mezi vlastní výstavbou, nebo typovým rodinným domem od společnosti Vexta, ale přesto již nyní klademe důraz na to, aby si celý komplex zachoval svůj charakteristický ráz daný jednotným vzhledem ulic a elegantně sladěnými prvky domů," uvádí Pavel Krumpár, obchodní ředitel JRD.

Obě etapy nového rezidenčního komplexu Touškovský háj bude tvořit celkem 94 stavebních pozemků, jež doplní chodníky pro pěší, sportovní a odpočinkové hřiště a množství zeleně. Pokud si jejich majitelé zvolí i výstavbu rodinného domu „na klíč", dostanou na výběr ze sedmi typů domů s vlastním domovním znamením a jednotícími architektonickými prvky, které ponesou název odvozený z pojmenování stromů rostoucích v blízkém listnatém lese: Dům u javoru, dubu, jasanu, jilmu, platanu, olše a břízy. Hlavními typy staveb budou jednopodlažní bungalov nebo patrový dům v dispozicích 3+kk až 5+kk, které mohou být - dle přání vlastníka - v pasivním standardu.

O společnosti JRD:
Společnost JRD s.r.o. byla založena v roce 2003. Jako první developer v České republice se zaměřila na výstavbu nízkoenergetických a pasivních bytových domů a v současné době je na tomto trhu lídrem. O kvalitě jejích projektů, které realizuje se spoluinvestory, svědčí nejen zájem klientů, ale také řada ocenění, jež stavby za svůj architektonický a ekologický přínos získaly v mnoha renomovaných soutěžích. Uspěly například v mezinárodní soutěži moderních stavebních projektů s výjimečnou energetickou, konstrukční a architektonickou hodnotou Building Efficiency Awards (BEFFA) nebo v soutěžích Fasáda roku, Best of Realty - Nejlepší z realit, E.ON Energy Globe Award a Český energetický a ekologický projekt roku. Energeticky pasivní projekt Ecocity Malešice se navíc umístil v roce 2019 mezi deseti přelomovými šetrnými stavbami poslední dekády zvolenými členy České rady pro šetrné budovy.
JRD zrealizovala již 20 developerských projektů. V současné době má v portfoliu 10 projektů - Ecocity Malešice III, Rezidence Trilobit, Rezidence Červený dvůr, Zelená Libuš, Kratochvíle Stochovská, Rezidence Michelangelova, Na hvězdárně Třebešín, Green Port Strašnice, Bohdalecké kvarteto a Touškovský háj - a další v přípravě. Všechny představují vyšší kvalitu bydlení, která odpovídá standardům života 21. století. Velké bytové projekty Ecocity Malešice a Park Hloubětín snesou srovnání se špičkovými zahraničními projekty, jako jsou SolarCity v rakouském Linci, Newgate ve Vídni, Vauban ve Freiburgu, nebo švédský projekt Hammarby Sjöstad ve Stockholmu. Řada odborníků z ČR i zahraničí se jezdí na projekty JRD podívat pro inspiraci a načerpání odborných znalostí.
JRD je členem České rady pro šetrné budovy, Centra pasivního domu, Asociace developerů a Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Její majitel Jan Řežáb je členem vědecké rady Univerzitního centra energeticky efektivních budov (UCEEB) ČVUT v Praze.

Marcela Kukaňová
e-mail: marcela.kukanova@crestcom.cz