SK CZ EN

NOVÁ PHILADELPHIA MILKA & POZNEJTE PHILADELPHII Z JEJÍ ČOKOLÁDOVÉ STRANY

Publikované dňa: 25. 4. 2012 0:35 PHILADELPHIA

Cream cheese Philadelphia, světově známý a oblíbený sýr, který se stal populární mezi všemi věkovými generacemi, nyní přichází s novinkou určenou především dětem a všem milovníkům sladkých chutí. Nová Philadelphia Milka v sobě skrývá kombinaci jemné chuti kvalitní čokolády s nadýchaným sýrem typu cream cheese a vytváří tak nezaměnitelnou variantu sladké odměny v podobě mléčného výrobku. Výrobek je ideální jako pomazánka na pečivo, samotný na lžičce nebo při použití v kuchyni. Skvěle se například hodí jako krém do různých sladkých jídel, dortů, či zákusků. Philadelphia tak nabízí neobvyklý chuťový zážitek, který potěší chuťové smysly nejen dětí, ale i dospělých.

„Význam mléka a mléčných výrobků ve výživě dětí je neopominutelný," uvádí primář MUDr. Petr Tláskal, CSc., Společnost pro výživu. Tyto výrobky jsou zdrojem kvalitní bílkoviny, vápníku a významným zdrojem některých pro dětský rozvoj důležitých vitamínů. Množství vápníku se musí od narození do dospělosti zvýšit přibližně 50x, z 25 g u novorozence na 1 200 g u dospělých. Nedostatek vápníku v dětském věku vede k výraznému rozvoji osteoporózy ve věku vyšším, proto doporučuji zaměřit se na jeho příjem od útlého věku. Sýry splňují přednosti mléčných výrobků s větším obsahem tuků, spíše mastných kyselin dodávajících mléku a mléčným výrobkům jejich chuť," říká Petr Tláskal.

„Pro velkou oblíbenost produktu Philadelphia Milka v zahraničí jsme se rozhodli začít dovážet tento výrobek i k nám na český trh, neboť chceme nabídnout tuto jedinečnou novinku v segmentu čokoládových pomazánek i českým zákazníkům," říká Martin Kincl, marketingový ředitel značky Philadelphia pro Českou republiku. „Philadelphia Milka obsahuje 22 % jemné mléčné čokolády Milka. Philadephia Milka má o polovinu méně nutričních hodnot, než konkurenční čokoládové pomazánky. Proto je vhodná především pro děti, které rády mlsají, ale i jejich rodiče dbající na jejich životní styl a stravu," dodává Martin Kincl.

Philadelphia je světově oblíbený krémový sýr, který se prodává v devadesáti čtyřech zemích po celém světě. Výhradním distributorem sýrů Philadelphia v České republice je společnost Alimpex food. Ta dováží na český trh čtyři druhy příchutí cream cheese Philadelphia a tři druhy balení pro gastronomický trh. Philadelphia tedy nabízí široké využití. Je totiž ideálním pomocníkem jak ve studené, tak i v teplé kuchyni. Nová Philadelphia Milka vám nyní přináší 2 tipy na recepty. Philadelphii Milku si však vychutnáte Vy i Vaše ratolesti také jen tak na lžičce jako čokoládovou pochoutku.

Recepty

Jednoduchý ovocný pohár s jogurtem a Philadelphií Milka

Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Ingredience
200 g čerstvých malin
300 g čerstvých jahod
150 g Philadelphie Milka
100 g nízkotučného jogurtu

Instrukce
Do misky vložte maliny a jahody s trochou cukru a lehce rozdrťte vidličkou. Takto nadrcené ovoce rozdělte do 6 malých sklenic nebo misek.

Vložte Philadelphii do mísy a rozšlehejte metlou. Přidejte polévkovou lžíci jogurtu a znovu použijte metlu. Poté lehce přidávejte zbývající jogurt do namíchané Philadelphie, aby vznikla hezká barevná struktura. Vzniklou směsí pokryjte ovoce ve sklenicích. Pro lepší chuť nechte v klidu 30 min. před podáváním.

Rychlé sušenky

Doba přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Ingredience
90 g Philadelphie Milka
6 tenkých sušenek
90 g jahod nakrájených na plátky

Instrukce
Sušenky namažte Philadelphií Milka a navrch vložte plátky jahod. Dle chuti můžete posypat kokosem či moučkovým cukrem.

Historie sýru Philadelphia
První zmínky o krémovém sýru pocházejí z roku 1872. Tehdy poprvé vyrobil sýr typu cream cheese americký lékař Wiliam Lawrence. O osm let později získal tento nový druh sýru značku Philadelphia a začal se distribuovat ve fóliovém obalu pod jménem firmy Empire Company. Sýr nezískal svůj název pouhou náhodou, ale protože město Philadelphia bylo v té době považováno za symbol čistoty a pokrmů vyznačujících se vysokou kvalitou. V roce 1903 koupila tento podnik společnost Phenix Cheese Company of New York, která se v roce 1982 sloučila s firmou Kraft Cheese. Na evropský trh se začala Philadelphia expandovat v sedmdesátých letech dvacátého století. Další variace sýru Philadelphia spatřily světlo světa v letech 1974, kdy vznikly nové příchutě, například s česnekem, bylinkami nebo pažitkou. V roce 2010 se značka Philadelphia spojila s Milkou a začala se vyrábět ojedinělá kombinace - Philadelphia Milka.

První cream cheese vyrobil už v roce 1872 americký lékař William Lawrence. Osm let poté tento unikátní objev v oblasti gastronomie získává značku Philadelphia a je distribuován ve fóliovém obalu pod jménem firmy Empire Company. Tento podnik koupila v roce 1903 společnost Phenix Cheese Copany of New York, která se v roce 1928 sloučila s firmou Kraft Cheese.

V sedmdesátých letech dvacátého století ve Střední Americe (Venezuela, Mexiko) se začala vyrábět a expandovat na evropský trh. Výrobce sýru Philadelphia, společnost Kraft, nyní prodává sýr Philadelphia do více než 80 zemí světa. V současné době dováží společnost Alimpex food a.s. sýr Philadelphia na český trh. Sýr Philadelphia je jednou z nejslavnějších značek měkkého bílého sýru na světě.

Historie značky Milka
Na počátcích zrodu čokolády Milky stál švýcarský cukrář Philippe Suchard. Ten již od mládí tíhnul k cukrářskému řemeslu, a proto si v roce 1825 otevřel svou vlastní cukrárnu a o rok později si pronajal v sousední vesnici opuštěný mlýn, kde později začal vyrábět 25-30 kg čokolády denně a jako první na světě ji začal prodávat ve formě 100g tabulek. Zanedlouho si založil i vlastní pražírnu kakaových bobů, což mělo rozhodující vliv na chuť čokolády, neboť právě způsob pražení ovlivňuje aroma čokolády. V roce 1890 představil světu mléčnou čokoládu, která v roce 1901 dostala obchodní jméno Milka. Jméno vzniklo jednoduchou zkratkou dvou nejdůležitějších složek této čokolády - Milch + Kakao = Milka. Od svého zrození se tabulky čokolády Milka balí do fialových obalů a často se na nich zobrazuje alpské panorama. Že je tato čokoláda jedničkou na trhu dokazuje i její letošní jubileum - čokoláda značky Milka totiž letos slaví rovných 111 let.


Pro více informací kontaktujte:
Crest Communications a.s.
Mgr. Kateřina Goroškov Řeháková
Account Director
tel.: + 420 222 927 114
e-mail: katerina.rehakova@crestcom.cz

Crest Communications a.s.
Michaela Janoušková
tel.: + 420 222 927 109
e-mail: michaela.janouskova@crestcom.cz

Prílohy

Obrázky
ovocny pohar MilkaTK.jpg
ovocny pohar MilkaTK.jpg
Philly Milka hory.jpg
Philly Milka hory.jpg
Philly Milka prkenko.jpg
Philly Milka prkenko.jpg
Philly Milka.jpg
Philly Milka.jpg
rychle susenky MilkaTK.jpg
rychle susenky MilkaTK.jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: management@crestcom.cz
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Dr. Maye 468/3, 709 00 Ostrava-Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: info@crestmorava.cz
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: management@crestcom.sk
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.