AGENTURA PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A AGENTURA CZECHINVEST POSILUJÍ SPOLUPRÁCI V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI

Publikované dňa: 30. 9. 2015 2:53 INVEST MORE 2015

Podpora příchodu nových investorů a vytváření pracovních míst v Moravskoslezském kraji nabývá na intenzitě. Krajská Agentura pro regionální rozvoj a vládní Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest chtějí společně dosahovat ještě lepších výsledků.

Proto Ředitelka Agentury pro regionální rozvoj (ARR) Petra Chovanioková a generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera 30. září podepsali memorandum o úzké spolupráci při rozvoji investic a investičního prostředí v Moravskoslezském kraji. Díky memorandu dojde k úzké provázanosti aktivit a k operativní výměně informací, která je nezbytná pro efektivní podporu příchodu investorů do kraje.

„Usilujeme o to dát investorům prvotní informace, vyhledáváme a nabízíme volné plochy, kde se mohou investoři zasídlit, zprostředkováváme jednání s majiteli ploch a realizujeme další aktivity pro investory. Těmito kroky chceme posílit jak ekonomický rozvoj kraje, tak i vznik nových pracovních míst," vysvětlila iniciativu ředitelka ARR Petra Chovanioková.

„Z deseti nejvýznamnějších investic zprostředkovaných agenturou CzechInvest v loňském roce v rámci celé České republiky čtyři zamířily do Moravskoslezského kraje. Zdůraznil bych však, že agentura CzechInvest musí ke všem regionům České republiky přistupovat stejně. Firmy se při umístění investice rozhodují výhradně podle vlastních kritérií a my jim podle nich pomáháme hledat ideální variantu. Atraktivitu dané lokality určuje její poloha, infrastruktura, pracovní síla a další investiční výhody pro danou oblast. Z hlediska těchto parametrů je Moravskoslezský kraj pro investory velmi zajímavý," dodal generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera.