SK CZ EN

MINT REZIDENČNÍ FOND PODEPSAL S TRIGEMOU SMLOUVU NA BUDOUCÍ AKVIZICI 4 BYTOVÝCH DOMŮ V PLZNI – SKVRŇANECH

Publikované dňa: 13. 9. 2021 8:00 MINT INVESTMENTS

Fond nájemního bydlení MINT I. rezidenční podfond SICAV uzavřel s developerem Trigema Real Estate a. s. smlouvu na akvizici 4 bytových domů v Plzni – Skvrňanech. Dokončení výstavby se plánuje na 4. čtvrtletí 2022 a vznikne zde přes 100 bytů určených k pronájmu.

Plzeň je pro náš fond zajímavou lokalitou s fungujícím trhem bytů i nájemního bydlení. Proto jsme velice rádi, že se nám podařilo uzavřít dohodu s tak silným developerem jako je Trigema. Plzeň má velký potenciál díky rostoucí ekonomické síle místní populace a dlouhodobému přírůstku obyvatel. Čtvrť Skvrňany se vyznačuje poklidnou atmosférou a zároveň skvělou dopravní dostupností do centra města, do oblastí s největšími zaměstnavateli i areálu Západočeské univerzity. Mint zde v rámci 4 objektů nabídne k pronájmu přes 100 bytů, které budou plně a kvalitně vybavené. Samozřejmostí budou i dodatečné služby usnadňující každodenní život nájemců.“ říká Radim Bajgar, partner v nemovitostní skupině Mint Investments. „Po vzoru západoevropských zemí se nájemní bydlení v České republice dostává čím dál více do popředí, a proto už nyní pracujeme na dalších akvizicích především v Praze, Brně a Plzni. Vyhodnocujeme také příležitosti v dalších ekonomicky silných městských aglomeracích.“ dodává Bajgar.

Na transakci se za stranu Mintu podíleli poradci Wilsons, Project Management Service, TH TAX a LEXXUS.

Hodnotu transakce zúčastněné strany nebudou zveřejňovat.

MINT I. rezidenční podfond SICAV

MINT I. rezidenční podfond SICAV je otevřený fond určený pro širokou veřejnost. Zaměřuje se na nájemní bydlení a jeho cílem je investovat v ekonomicky silných tuzemských aglomeracích – zejména v Praze, Brně a Plzni. Investice do podfondu je vhodná pro všechny investory, kteří chtějí dlouhodobě nepřímo investovat do rezidenčních nemovitostí a jejich očekávání jsou v souladu s cílenou výkonností.

Mint Investments

Zakladatelé MINT I. rezidenčního podfondu SICAV jsou vlastníky nemovitostní skupiny Mint Investments a.s., která působí na trhu od roku 2002 a je jedním z předních realitních investorů v České republice a na Slovensku. Skupina poskytuje kompletní škálu služeb spojených s investicemi do nemovitostí, jejich řízením, developmentem a pronájmem. Tyto služby zajišťuje vlastní tým více než 50 profesionálů. Klíčovým posláním Mint Investments je generovat pro investory nadprůměrné výnosy při minimalizaci rizika. Skupina od svého založení řídí nemovitostní investice řady globálních institucí a velkých privátních investorů z České republiky a ze Slovenska. Hodnota těchto aktiv konstantně převyšuje 15 miliard korun. Vedle rezidenčního trhu je Mint Investments aktivní především v segmentech kancelářských a maloobchodních nemovitostí. Mint v roce 2019 a 2020 získal ocenění Best Asset Manager, HOF Awards CEE & SEE a v letech 2018 a 2019 Best Asset Manager, CIJ Awards, Czech Republic.

www.mintgroup.cz

www.mintrezidencnifond.cz

Kontakty pro média:

Crest Communications

Kamila Čadková

Tel.: 731 613 609

Mail: kamila.cadkova@crestcom.cz

Prílohy

Obrázky
Vizu_Bytové_domy_Plzeň-Skvrňany_1.jpg
Vizu_Bytové_domy_Plzeň-Skvrňany_1.jpg
Vizu_Bytové_domy_Plzeň-Skvrňany_2.jpg
Vizu_Bytové_domy_Plzeň-Skvrňany_2.jpg
Súčasní klienti
Referenční klienti
Crest Praha
Ostrovní 126/30, 110 00 Praha 1
tel.: +420 731 613 608
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: 2t9dhvu
Crest Ostrava
Tovární 537/8, 709 00 Ostrava–Mariánské Hory
tel.: +420 596 620 435 – 6
e-mail: zobrazit
ID datové schránky: tk7wthy
Crest Bratislava
Murgašova 3, 811 04 Bratislava
tel.: +421 904 283 825
e-mail: zobrazit
 
Sme členom Asociácie
Public Relations Agentúr (APRA)
od 28. júna 2005.
Sme držiteľom CERTIFIKÁTU CMS 3
(Consultancy Management Standard)
od 13. decembra 2007.
Jsme členem celosvětové sítě
PR agentur IPRN od března 2007.
Tuto organizaci reprezentujeme
v České republice a na Slovensku.