P3 V ČESKÉ REPUBLICE: STOPROCENTNÍ NÁRŮST PRONÁJMŮ I VÝSTAVBA NA MÍRU

Publikované dňa: 20. 10. 2015 14:17 P3 CZ

Společnost P3, vlastník, developer a správce průmyslových nemovitostí s celoevropskou působností, za první tři kvartály roku 2015 zaznamenala rekordní počet nových pronájmů i prodloužených smluv a ve svých parcích dokončila výstavbu na míru více než 47 000 m2. Společnost významně posílila tým a to zejména v oblasti asset a property managementu.

Akvizice společnosti P3 v říjnu loňského roku, která zahrnovala 11 parků a celkem 627 000 m2 pronajímatelné plochy, představovala pro tým P3 novou, zajímavou výzvu. Tomáš Míček, ředitel P3 pro Českou republiku, k tomu říká, „podařilo se nám nové parky plně integrovat do našeho portfolia a zajistit zákazníkům náš vysoký standard služeb. Úspěšní jsme byli také v akvizicích pozemků pro další výstavbu s cílem posílení našeho portfolia.“

Od ledna letošního roku uzavřela společnost P3 nové smlouvy na pronájem téměř 94 000 m2 svých budov, což v meziročním srovnání představuje téměř stoprocentní nárůst. Mezi klienty P3 tak přibyla taková zvučná jména, jako jsou například BARVY A LAKY HOSTIVAŘ, WHEELS Logistics či Sécheron Tchequie, s.r.o.

P3 se dařilo také v prodlužování stávajících pronájmů – celkem byly v prvních třech čtvrtletích renegociovány smlouvy na téměř 104 000 m2. „Tak vysoké číslo svědčí o mimořádné kvalitě našich parků, vysokém standardu služeb a skvělé diverzifikaci našeho portfolia, co se regionálního umístění parků týče,“ komentuje úspěchy na tomto poli Tomáš Míček.

Společnost P3 se v prvních devíti měsících tohoto roku také plně věnovala výstavbě na míru – dokončila 2 budovy a zahájila výstavbu dalších 3 projektů, dohromady se jedná o více než 113 000 m2. Letos dokončené BTS projekty (Build-To-Suit) pro VF Corporation, společnost působící v oblasti módního průmyslu, a logistického providera NIKA Chrudim představují více než 47 000 m2 skladových, distribučních a kancelářských ploch. „Výstavba na míru je jedním z trendů developmentu průmyslových nemovitostí. Umožňuje plně vyjít vstříc požadavkům budoucích nájemců a zohlednit všechna specifika jejich byznysu. V P3 díky platným povolením pro výstavbu dokážeme takové projekty navíc zrealizovat ve skutečně rekordním čase,“ vysvětluje Tomáš Míček. Další dva projekty výstavby na míru byly zahájeny na podzim tohoto roku s plánovaným dokončením v první polovině roku 2016, třetí, nová budova na míru vzniká jako první budova v novém parku P3 Prague D11.

S cílem poskytovat klientům svých parků ještě vyšší kvalitu služeb, posílila společnost P3 svůj tým property a asset managementu a vybrala nové dodavatele pro facility management ve všech svých parcích. „Jsme přesvědčení, že organický růst aktivit společnosti musí jít ruku v ruce s posilováním lidských zdrojů, proto jsme na trhu hledali odborníky, kteří by se ztotožnili s našimi přísnými měřítky na kvalitu služeb,“ uzavírá Tomáš Míček.

Společnost P3 významně rostla i v ostatních evropských destinacích. Tento rok realizovala akvizici parků v Rumunsku a Polsku, dokončila výstavbu 2 budov na míru a zahájila výstavbu dalších 3 BTS projektů. Celoevropsky úspěšná byla P3 i na poli nových pronájmů a renegociací. „Máme své vlastní odborníky ve všech klíčových evropských lokalitách a dokážeme našim klientům nabídnout projekt na míru právě tam, kde je to pro jejich obchodní, výrobní či logistické kapacity nejvýhodnější, ať už se jedná o jejich cílové trhy, umístění na optimální distribuční trase nebo například dostupnost pracovních sil,“ říká Peter Bečár, výkonný ředitel P3 pro střední a východní Evropu, a dodává, „k našim zákazníkům, kteří těchto našich kompetencí v minulosti využili ve více lokalitách, patří například DHL Express s projekty na míru v České republice i na Slovensku, Wheels Logistics, kteří z našeho parku v Polsku dále expandovali do P3 Plzeň, a další.“

KONEC

Poznámka pro editory

P3 je vlastník, developer a správce evropských logistických nemovitostí. Do portfolia P3 o rozsahu 3 mil. m2 v rámci 9 zemí nyní spadá 144 logistických nemovitostí a společnost dále disponuje pozemky o rozloze více než 1,3 mil. m2, které jsou určené pro další rozvoj a výstavbu.

V České republice společnost P3 vlastní a spravuje celkem 69 průmyslových nemovitostí ve 14 parcích s celkovou pronajímatelnou plochou 936 992 m2. Všechny parky mají strategickou polohu s výborným napojením na důležité komunikace. V rámci těchto parků disponuje P3 pozemky pro výstavbu více než 240 000 m2 pronajímatelných ploch.

Společnost P3 se zaměřuje na poskytování prvotřídních služeb svým klientům v perfektně situovaných, vysoce kvalitních budovách. Všechny nemovitosti, které P3 staví, jsou šetrné k životnímu prostředí a odpovídají nejvyšším mezinárodním standardům.

PointPark Properties zavedl korporátní označení „P3“ a používá obchodní značku „P3 Logistic Parks“, která lépe vystihuje podnikání společnosti. Více informací o P3 naleznete na webových stránkách www.p3parks.com.

Vlastníky společnosti P3 jsou TPG Real Estate a Ivanhoé Cambridge.

Pro další informace se prosím obraťte na:

Crest Communications

Andrea Pitronová, Account Director:

E-mail: andrea.pitronova@crestcom.cz

108 AGENCYA LA MAISONARIELASENTAL LANDB4B INKASSOBALANCE CLUB BRUMLOVKABECHEROVKA LEMONDBEST EMPLOYERS - AON HEWITTBONATRANS GROUPCENTRAL PARK PRAHACODECOCOLEMAN S.I.CON CS s.r.o.,CTPČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVYDACHSER CZECH REPUBLICDARAMISDŮM SE ZELENOU STŘECHOUEDENREDEDIFICE CONSTRUCTION & CONSULTINGEFKOELOPAKEMCOEPD - PALLADIUMFASHION ARENA OUTLET CENTERFORUM KARLINGES REALHARIBO CZHARIBO SKHB REAVISHOCHTIEF DEVELOPMENTHORMENHSBCHUISMAN KONSTRUKCEINVEST MORE 2015INVEST MORE 2016IROBOTKERAMIKA SOUKUPKetoMix CZKetoMix SKKOFOLAKURZ HORSKÉ MEDICÍNYLEXXUSLIGHTHOUSE GROUP - GALERIE HARFALIKO-SMANNERMČR v lezení na obtížnostMILLAMINISMIPIMMLÉKÁRNA VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍMORAVSKOSLEZSKÝ AUTOMOBILOVÝ KLASTRMORPHY RICHARDSMS DEVELOPMENT - PROJEKT ZAHRADAMT LEGALOBECNÍ DVŮROBCHODNÍ CENTRUM QUADRIOOLMAOLYMPIA TEPLICEOSTROJP3 CZP3 SKPALÁC FLÓRAPALÁC PARDUBICEPATÉ DU CHEFPHILADELPHIAPIONEER INVESTMENTS ČRPLZEŇSKÝ PRAZDROJ - MASTERPLZEŇSKÝ PRAZDROJ, VELKOPOPOVICKÝ KOZELPORGPRAZDROJ LIDEMPREZENTACE BRNA V NEW YORKU 1. - 2. 10. 2012PROFIAUTOREALITNÍ SPOLEČNOST ČESKÉ SPOŘITELNYREHABILITAČNÍ ÚSTAV HRABYNĚRENOMIA CZRI OKNAROCKWOOLROTARY INTERNATIONAL DISTRIKT 2240SDRUŽENÍ PRO ROZVOJ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJESchwarzkopf ProfessionalSKROSSSOLIGHT HOLDING s.r.o.SPAR ČESKÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST S.R.O.Strojmetal Aluminium ForgingSUEZ WaterŠUMPERSKÁ PROVOZNÍ VODOHOSPODÁŘSKÁ SPOLEČNOSTTEVATHE ORCHARDTOUAXTROOSTWIJKUBM BOHEMIAVÍTKOVICE STEELVZÁŘÍ - FESTIVAL SVĚTLA A VIDEOMAPPINGUWOLF THEISSWWW.KDECHCIBYDLET.CZ