SEDMERO PARTIÍ, KTERÉ PROCVIČÍTE PŘI KRUHOVÉM TRÉNINKU

Publikované dňa: 1. 3. 2016 9:30 EXPRESKA

Kruhový trénink je dnes populární a do své nabídky jej zařadilo mnoho fitness center v České republice. Vznikly také prostory zaměřené výhradně na tuto formu cvičení. Jedním z takových míst je Expreska, fitness určené pouze ženám. Kruhový trénink, řízený zvukovým signálem, tu probíhá na osmi hydraulických strojích a osmi aerobních stanovištích. Trénink je navržený tak, že k posílení i protažení celého těla stačí třicet minut.

Náš kruhový trénink je navržen speciálně pro ženy. Během cvičení na hydraulických pístových strojích si průběžně procvičí a zpevní všechny důležité partie těla a to během relativně krátkého času," říká Šárka Melicharová, zkušená trenérka Expresky Háje. „Aerobní stanoviště mají za úkol během posilování celého těla udržet stálou tepovou frekvenci," dodává Šárka Melicharová.

Ramenní a zádové svaly - posilování této části těla má pozitivní vliv na správné držení těla, které si často kazíme nesprávným sezením s nohou přes nohu či nošením tašky přes rameno.

Prsní svaly - není dobré příliš přetěžovat. Pravidelné protahování prsních svalů a posilování spodní části trapézového svalu vede ke správnému vzpřímenému postoji a tím i ke zvýraznění poprsí.

Pažní svaly
- většina žen má ochablou zadní část paže. Pravidelným a plynulým posilování se celé paže vytvarují a zpevní.

Břišní svaly - nějaký ten centimetr v pase navíc je problémem většiny z nás. Posilováním na pístovém stroji dochází k rovnoměrnému posílení zádových i břišních svalů. O další úbytek nechtěných tuků se postará aerobní cvičení.

Hýžďové svaly - s příchodem teplých dnů a odložením kalhot přichází snaha o zformování zadní ženské části těla. Ke zpevnění hýžďových svalů dochází při cvičení průběžně a to hned na několika strojích či za pomoci step můstku na aerobní mezistanici.

Vnitřní a vnější stehenní svaly - o pěkné tvarované nohy bez celulitidy se postará hned několik strojů, které průběžně a komplexně procvičí všechny svaly dolních končetin.

K získání lepší tělesné kondice, vytrvalosti a ke spalování tuků dochází na aerobních zónách. Tak jako po každém tréninku by nemělo chybět závěrečné protažení celého těla, které pomáhá zachovat si ohebnější klouby a zvyšuje rozsah pohybu.

Více informací na www.expreska.cz

Expreska je fitness centrum pro ženy, které přináší funkční třicetiminutový kruhový trénink po celé České republice na svých 25 pobočkách. Tato forma tréninku přináší ženám komplexní cvičební program, který zahrnuje prvky kardiovaskulárního a silového cvičení zároveň. Posiluje svaly, zpevňuje tělo, zrychluje metabolismus, spaluje tuky a pomáhá snižovat váhu. V klubech Expreska probíhá trénink na 8 hydraulických posilovacích strojích a 8 aerobních mezistanicích, které během pouhých třiceti minut kompletně procvičí všechny svalové skupiny. Tento způsob cvičení zahrnuje všechny důležité fáze tréninku - zahřátí, aerobní i silové cvičení a závěrečné protažení. Expreska svým klientkám přináší i výživové poradenství, které je plánováno individuálně a tím vychází vstříc různorodým potřebám a požadavkům. www.expreska.cz

Crest Communications a.s.

Michaela Tomková